Vähän uutisia

Täällä käydään Stratovarius-aiheiset keskustelut. Ja Suomeksi tottakai.
TimoTolkki
Sr. Member
Posts:859
Joined:Fri Jul 12, 2002 9:51 pm
Vähän uutisia

Post by TimoTolkki » Fri Nov 12, 2004 4:39 pm

Eli eipä paljon uutta kerrottavaa ole.
Eli en ole paljon studiossa jaksanut olla, mutta muuten on vähän parempi fiilis.
Itse asiassa olen ajatellut myydä koko systeemin pois, koska tämä tervehtyminen näyttää vievän aikaa ja studiossa kalliit laitteet seisovat turhaan. Eli jos jollakin on 200 000 Euroa ylimääräistä rahaa, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä. Studion alla peruskalliossa suoritettavat peruskallioräjäytykset eivät tietenkään auta asiaa (sinne rakennetaan parkkihallia).
Ai niin, telkkarista tuleva Raumanmeren juhannuskeikka tarttis miksata.
Kuuntelin sen tässä ja ihan hyvältä kuulosti. Vähän piti korjailla ettei se (loppukin) maine mene ihan kokonaan. Bassoja Jartsin kanssa vähän korjattiin ja (humalaisen) Jensin pari nuottia. Itse tein niin paljon virheitä (olin tosin selvinpäin), etten viitsinyt niitä edes korjata. Joten kaikki muusikot, kynät käteen ja merkkaamaan.
Muutinpa sitten tässä myös Helsinkiin ja se on ollut virkistävää.
Straton tulevaisuudesta ei ole mitään uutta kerrottavaa. Mitään äänityksiä ei tietenkään ole tehty, eikä levyä ole suunnitteilla.
Timolla menee soolouran kanssa käsittääkseni ihan hienosti, ja hän on sen ansainnut.
Kun aikaa kuluu, niin eihän se ole poissuljettua, että levyjä vielä joskus tulisi. Mutta sitä ennen pitää meikäläisen tervehtyä, ettei tule taas otettua bändiin verta sylkeviä naislaulajia. Katriina on sitäpaitsi niin vahva persoona, että hän pärjää myös omillaan ja on mielestäni syntynyt tähdeksi.
Sivuja ei ole päivitetty, koska ei ole mitään uutta kerrottavaa, ja bändi on niinsanotusti jäissä.
Mitä tulee minun ja Timon väleihin, niin asiahan on niin, että se on meidän kahden välinen asia, eikä sinänsä kuulu kellekkään muulle.
Mutta jos jotain tiedoitettavaa asiassa ilmenee, niin kyllä siitä sitten ilmoitetaan. Tällä hetkellä bändin jäissä olo tuntuu hyvältä ratkaisulta.
Mitä tulee Stratosfearin kommentteihin, niin on ihan kiva huomata, ettei meikäläinen ole ainoa, joka omaa vainoharhaisia piirteitä.
Mitä tulee "todisteluihin" ja "tulevan levyn kovuuteen", niin jos levyjä vielä tulee, niin sen verran voin sanoa, ettei niitä levyjä ole koskaan tehtykään vastaamaan muiden odotuksia, vaan ihan puhtaasta musiikin tekemisen ilosta ja myöskin siitä, että se on ollut meidän ammatti.
Itse en ole enää vähään aikaan jaksanut pahoittaa mieltäni kriitikoiden puheista, mutta mielestäni taide ja mikä tahansa musiikki, ihan minkätyylinen musiikki tahansa, on arvostelun ulottumattomissa.
Vai kuka meistä voi oikeasti sanoa, mikä musiikki on huonoa ja mikä hyvää olematta ylimielinen? Mielipide on asia erikseen, mutta senkin voi esittää tavalla: "en pidä siitä ja siitä", mutta " se ja se on paskaa" onkin jo sitten ihan eri juttu. Mutta jos oikeasti luulee omaavansa kyvyn määritellä yleismaailmallisesti, mikä musiikki on hyvää ja huonoa, niin vilpittömät onnitteluni!! Omassa elämässäni tässä asiassa on tapahtunut huomattavaa kasvamista (ei ainoastaan painon) ja takavuosien Waldo letkautukset tuntuvat nykyään hyvin vierailta (sitäpaitsi Waldo on loistotyyppi, me ollaan tavattu ja juteltu). Joten kasvu (ei ainoastaan painon), on siis mahdollista.
Tämähän meni avautumiseksi, mutta jatketaan.
Hyvää alkutalvea, koittakaahan pimeydestä huolimatta jaksaa.

PS. jos joku ystävällinen Englanninkielentaitoinen voisi kääntää tämän tuonne toiselle puolelle, niin olisin kiitollinen.

User avatar
skar
Member
Posts:199
Joined:Mon Jun 21, 2004 8:35 am
Location:Finland. Varkaus.

Re: Vähän uutisia

Post by skar » Fri Nov 12, 2004 6:12 pm

Menin ihan sanattomaksi. Varmaan 15min oon miettiny mitä kirjoittaisin. Täytyy vaan tyytyä sanomaan, että hieno juttu kun Timo informoi forumilaisia.

Mun mielestä työnteko voi olla parasta terapiaa, kunhan vaan ei tee sellaista mistä ei enää pidä ja kaikkea kohtuudella. Toi Timon teksti kertoo jo ainakin sen ettei miehen kirjalliset lahjat ole minnekkään hävinneet. Päätalokin olis ylpee!

Pitää jäädä sitä RMJ:a odottelemaan. :D
Last edited by skar on Fri Nov 12, 2004 7:15 pm, edited 1 time in total.
"Se saatanan hurri on oikeasti juuri niin hieno mies kuin voi olettaa. Ei tosiaan lapsille sopiva, mutta kyllä muille. Ja hulluhan se on." (www.juho.com)

Lapazeus
Member
Posts:279
Joined:Tue Mar 05, 2002 6:49 pm
Location:Finland

Re: Vähän uutisia

Post by Lapazeus » Fri Nov 12, 2004 7:03 pm

Tuota lukiessa tuli mieleen, että etkös Timo voisi ruveta vuokraamaan tuota studiotasi. Luulisi, että Suomesta tai jopa ulkomailta löytyisi edes jonkinmoista kysyntää noin hyvätasoiselle studiotilalle/laitteistolle.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts:4368
Joined:Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location:Olari, Espoo, Finland

Re: Vähän uutisia

Post by Figaro1 » Sat Nov 13, 2004 12:40 pm

Aloitan sanomalla että nyt Timon postaus on käännetty toimestani englannin puolellekin.

Mitä tulee bändin jatkamiseen, niin oli hyvä saada siitäkin tietoa.
Kuten olen sanonut, ei bändin jatkaminen/hajoaminen ole minulle henki ja elämä mutta silti on kiva saada tietää missä ns. mennään.

Olen pahoillani siitä että Timon studio-ura ei ole lähtenyt käyntiin johtuen Timon tilanteesta. Toivon kaikkea hyvää hänen suhteen ja olen kyllä itsekin sen kannalla että studion vuokraaminen muille voisi olla hyvä idea niin kauan kun Timo itse ei siellä tee töitä. Kysyntää varmaan olisi.

Ja oli helpotus huomata miten Timo dementoi Stratosfearin "uutiset". Olen koko ajan ollut sitä mieltä että jätkä puhuu paskaa ja näinhän se siis onkin. Toivottavasti jätkä ymmärtää tämän postauksen jälkeen pitää turpansa tukossa.

Timolle kuitenkin kiitos postauksesta! Ja toivon itse että saat hieman lisää valoa tunnelin päähän! Elämä on hevi juttu mutta aika parantaa monet arvet(nimim. koulukiusattu 9 vuotta)
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

Stratosfear
Sr. Member
Posts:775
Joined:Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by Stratosfear » Sat Nov 13, 2004 11:55 pm

Figaro1 wrote:Ja oli helpotus huomata miten Timo dementoi Stratosfearin "uutiset". Olen koko ajan ollut sitä mieltä että jätkä puhuu paskaa ja näinhän se siis onkin. Toivottavasti jätkä ymmärtää tämän postauksen jälkeen pitää turpansa tukossa.
Figaro1 juo, vaikka lämmintä maitoa, jos se rauhoittaa.

Ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Mikään levy-yhtiö ei anna miljoonia euroja ilmaiseksi vaan velvoittaa, että levyt pitää tehdä. Kukaan ei ole niin hullu tänä päivänä, että antaa miljoonia euroja vastikkeetta (ilmaiseksi). Ei esim. siivoojallekaan anneta rahaa ilmaiseksi ja sanota, että siivoa sitten joskus, jos kiinnostaa. Työnantaja velvoittaa siivoojan siivoamaan säännöllisesti.

Minäpä kerron mikä minun mielestäni on vikana viimeisimissä kolmessa Stratovariuksen studioalbumissa Infinite ja Elements Pt. I & II. Eniten ärsyttää mielettömän kliininen sairaalasoundi. Soundista puuttuu tietynlainen lämpö ja vapautuneisuus. Jotenkin se soundi on liian puhdas. Kolmen viimeisimmän Stratovarius levyn materiaali on liian tasapaksua ja musiikista puuttuu tietynlainen jännittävyys. Nopeat kappaleet kuulostavat samanlaisilta ja etukäteen tietää mitä on tulossa. Aika useasti eteen tulee se tilanne, että tämä kaava (kappale) on kuultu aikaisemminkin. Samat kaavat toistuvat liikaa. Kolmelta viimeisimmältä Stratovarius levyltä puuttuu se innovatiivisuus mikä oli Dreamspace-Visions aikakaudella. Itselleni Dreamspace-Visions aikakausi edustaa loistavinta Stratovariusta ja lähes parasta mitä power metallissa on koskaan tehty.

User avatar
Eini
Sr. Member
Posts:1077
Joined:Sat Jul 20, 2002 4:49 pm
Location:Pohjois-Pohjanmaa

Re: Vähän uutisia

Post by Eini » Sun Nov 14, 2004 12:02 am

Kiitoksia Timo kuulumisiesi kertomisesta! :) Oli kiva kuulla sinunkin suustasi mielipiteet stratosfearin paskapuheista. Jaksamista!

stratowiruz
Sr. Member
Posts:2451
Joined:Wed Apr 17, 2002 9:23 pm

Re: Vähän uutisia

Post by stratowiruz » Sun Nov 14, 2004 9:52 am

Täältä suunnasta myös terveiset Tolkille & Co, vointeja!

User avatar
skar
Member
Posts:199
Joined:Mon Jun 21, 2004 8:35 am
Location:Finland. Varkaus.

Re: Vähän uutisia

Post by skar » Sun Nov 14, 2004 10:01 am

Stratosfear wrote: Minäpä kerron mikä minun mielestäni on vikana viimeisimissä kolmessa Stratovariuksen studioalbumissa Infinite ja Elements Pt. I & II. Eniten ärsyttää mielettömän kliininen sairaalasoundi. Soundista puuttuu tietynlainen lämpö ja vapautuneisuus. Jotenkin se soundi on liian puhdas. Kolmen viimeisimmän Stratovarius levyn materiaali on liian tasapaksua ja musiikista puuttuu tietynlainen jännittävyys.
Ehkä toi pätee elements pt2:een, mutta herranjestas "man" kuuntele nyt toi pt1 uudelleen.
Esim:
SOUL OF A VAGABOND (tylsäkö?)
FANTASIA (jo kuultuko?)
LEARNING TO FLY (ei vapaako?)
ELEMENTS ( Sairaalasoundiko? Tasapaksuko?)

Tuohon sun muuhun viestiin en kehtaa muuta sanoa kuin, että tuolla taloudellisella näkökulmallako perustelit "varmat tietos".
"Se saatanan hurri on oikeasti juuri niin hieno mies kuin voi olettaa. Ei tosiaan lapsille sopiva, mutta kyllä muille. Ja hulluhan se on." (www.juho.com)

Jonna
Sr. Member
Posts:919
Joined:Fri Mar 08, 2002 1:08 pm

Re: Vähän uutisia

Post by Jonna » Sun Nov 14, 2004 6:04 pm

Suosittelen Timolle studion vuokraamista. Kun on sellaisen laittanut pystyyn suurella vaivalla, niin ei sitä mielestäni kannata kokonaan poiskaan myydä. Väsymyskin on ohimenevää, toivottavasti. Näyttäisi siltä että talvi on vihdoin tulossa ja rapakelit menossa ohi. Lunta tässä odotellaan.

Aika menee nopeasti kun koulussa on niin paljon tekemistä. Kirjastoalan opiskelu ammattikorkeassa teettää aika paljon työtä, mutta on myös mielenkiintoista. Ihan hyvin täällä jaksellaan pimeyden keskelläkin, joten toivotan jaksamista myös Timolle sinne Helsinkiin. :elk:

STRATOJUHA
Member
Posts:240
Joined:Sun Mar 03, 2002 10:51 am
Location:Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by STRATOJUHA » Sun Nov 14, 2004 10:51 pm

TimoTolkki wrote: Studion alla peruskalliossa suoritettavat peruskallioräjäytykset eivät tietenkään auta asiaa (sinne rakennetaan parkkihallia)..

Saman parkkihallin takia meiltä purettiin treenikämppä. Oli elokuussa kiva ylläri mennä treeneihin ja huomata että osa rakennuksesta oli jo purettu!

Stratosfear
Sr. Member
Posts:775
Joined:Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by Stratosfear » Sun Nov 14, 2004 11:15 pm

skar wrote:Ehkä toi pätee elements pt2:een, mutta herranjestas "man" kuuntele nyt toi pt1 uudelleen.
Esim:
SOUL OF A VAGABOND (tylsäkö?)
Uncertainty huomattavasti mielenkiintoisempi ja toimivampi kappale. Itselleni ainakin Uncertainty tuo tavallaan jossain mielessä mieleen 80-luvun Black Sabbathin. Season Of Change edustaa niiitä Timo Tolkin innovatiivisia ja erinomaisia säveltäjän taitoja, jota viimeisimmillä Stratovariuksen levyillä ei olla valitettavasti kuultu. Pakko kyllä myöntää, että Soul Of A Vagabond edustaa kappaleena viimeisen kolmen Stratovarius levyn parasta materiaalia.
skar wrote:LEARNING TO FLY (ei vapaako?)
Timo Kotipellon kiljunta tuulostaa aivan hirveältä. Herra Kotipelto ei ole mikään Rob Halford, jolle korkealta laulaminen toimii luonnolisesti ja se kuulostaa vielä hyvältä. Timo kyllä pystyy laulamaan korkealta, mutta ei se kuulosta hyvältä. Arvostan Kotipeltoa laulajana huomattavasti enemmän, kun Timo laulaa matalammalta ja silloin laulu toimii paikoitellen erinomaisesti. Coldness toimii siinä mielessä jo paremmin kuin viimeiset Stratovarius levyt, koska Kotipellon ei tarvitse kiljua mielettömästi vaan voi laulaa rauhassa matalammalta. Joskus kaverin kanssa keskusteltiin siitä, että Timo Kotipelto ei ole niin enää niin hyvä laulaja, kuin joskus aikaisemmin. En tiedä mitä Timo Kotipellon äänelle on tapahtunut, mutta se ei kuulosta läheskään niin hyvältä, kuin aikaisemmin.

Learning To Fly kuulostaa yhtä tylsältä, kuin esim. Millenium. Molemmat kappaleet mielettömän tylsää tuplabasarimäiskettä. Molemmat kappaleet kuulostavat samanlaisilta ja etukäteen tietää mitä on tulossa. Tietynlainen jänittävyys on poissa. Aika useasti eteen tulee se tilanne, että tämä kaava (kappale) on kuultu aikaisemminkin. Samat kaavat toistuvat liikaa. Father Time ja Will The Sun Rise ovat huomatttavasti mielenkiintoisempia. Niissä on sentään vielä kuultavissa sen ajan tuomaa tuoreutta ja eikä voida sanoa, että Stratovarius olisi tämän tehnyt niin monta kertaa aikaisemmin.
skar wrote:FANTASIA (jo kuultuko?)

ELEMENTS ( Sairaalasoundiko? Tasapaksuko?)
Nightwishin Oncella oikeasti toimii mielettömän hyvin sinfoniaorkesterin ja raskaan musiikin yhdistäminen. Jollain Rhapsodyn uusimmalla sinfoniaorkesteri kuulostaa niin taustelle liimatulta, kuin vain voi olla. Ei ole mielestäni mitään järkeä ottaa sinfoniaorkesteria vain taustalle soittamaan ja tuomaan massiivisuutta kappaleisiin. Elementsilläkin sinfoniaorkesteri ja kuorot on oikeastaan vain taustalla ja niitä ei ole osattu riittävän mielenkiitoisesti hyödyntää. Fantasian alku on suoraan jostain Astor Piazzollan sävellyksestä. Mistä?

Kolmella viiimeisimmälllä levyllä eniten ärsyttää mielettömän kliininen sairaalasoundi. Soundista puuttuu tietynlainen lämpö ja vapautuneisuus. Jotenkin se soundi on liian puhdas. Tietynlainen rosoisuus on poissa.
skar wrote:Tuohon sun muuhun viestiin en kehtaa muuta sanoa kuin, että tuolla taloudellisella näkökulmallako perustelit "varmat tietos".
Varmat tiedot? Ei. Kannattaa muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Minäkin haluan sellaiseen työhön missä maksetaan suuria summia, vaikka ei tee yhtään mitään.

User avatar
skar
Member
Posts:199
Joined:Mon Jun 21, 2004 8:35 am
Location:Finland. Varkaus.

Re: Vähän uutisia

Post by skar » Mon Nov 15, 2004 12:25 pm

http://www.stara.fi/uutiset.php?sivu=14110404

Aikaisemmin RIP stratovarius keskustelun aloittanut verkkolehti stara.fi on tarttunut jälleen stratovarius uutisointiin Timon viime kommenteista.

Selvää on, että stratovariuksen kohtalo kiinostaa jaajalti!
"Se saatanan hurri on oikeasti juuri niin hieno mies kuin voi olettaa. Ei tosiaan lapsille sopiva, mutta kyllä muille. Ja hulluhan se on." (www.juho.com)

TimoTolkki
Sr. Member
Posts:859
Joined:Fri Jul 12, 2002 9:51 pm

Siivooja

Post by TimoTolkki » Mon Nov 15, 2004 12:39 pm

Ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Mikään levy-yhtiö ei anna miljoonia euroja ilmaiseksi vaan velvoittaa, että levyt pitää tehdä. Kukaan ei ole niin hullu tänä päivänä, että antaa miljoonia euroja vastikkeetta (ilmaiseksi). Ei esim. siivoojallekaan anneta rahaa ilmaiseksi ja sanota, että siivoa sitten joskus, jos kiinnostaa. Työnantaja velvoittaa siivoojan siivoamaan säännöllisesti.

Ikävä kyllä, olet väärässä.
Musiikkibisnestä ei voi verrata siivoukseen tai muihin ns. "normaalipalkattuihin" töihin. (Tarkoitan tällä siis töitä, joista saa kuukausipalkkaa).
Itse en ole koskaan sitonut itseäni, enkä ketään Straton jäsentä henkilökohtaisesti mihinkään sopimukseen (tunnetaan musabisneksessä termillä "personal clause").
Eli ainoastaan yhtye Stratovarius on vastuussa maksetuista ennakoista.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos levyjä ei enää tule ja bändi hajoaa, ei maksettuja ennakoita tarvitse palauttaa ja siinä tapauksessa levy-yhtiö kärsii sen liiketappiona.
Periaatteessa on jopa mahdollista jatkaa eri nimellä ja samalla kokoonpanolla ja levy-yhtiö ei voisi mitään sille.
Eli siis ilmainen neuvo kaikille, jotka soittavat bändeissä ja joille tarjotaan sopimusta: tarkistuttakaa ne sopparit asiantuntijalla, älkääkä sitoutuko henkilökohtaisesti mihinkään sopimukseen. Silloin olette henkilökohtaisella omaisuudellanne vastuussa.

Stratosfear
Sr. Member
Posts:775
Joined:Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Siivooja

Post by Stratosfear » Mon Nov 15, 2004 1:39 pm

TimoTolkki wrote:
Ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Mikään levy-yhtiö ei anna miljoonia euroja ilmaiseksi vaan velvoittaa, että levyt pitää tehdä. Kukaan ei ole niin hullu tänä päivänä, että antaa miljoonia euroja vastikkeetta (ilmaiseksi). Ei esim. siivoojallekaan anneta rahaa ilmaiseksi ja sanota, että siivoa sitten joskus, jos kiinnostaa. Työnantaja velvoittaa siivoojan siivoamaan säännöllisesti.
Ikävä kyllä, olet väärässä.
Musiikkibisnestä ei voi verrata siivoukseen tai muihin ns. "normaalipalkattuihin" töihin. (Tarkoitan tällä siis töitä, joista saa kuukausipalkkaa).
Itse en ole koskaan sitonut itseäni, enkä ketään Straton jäsentä henkilökohtaisesti mihinkään sopimukseen (tunnetaan musabisneksessä termillä "personal clause").
Eli ainoastaan yhtye Stratovarius on vastuussa maksetuista ennakoista.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos levyjä ei enää tule ja bändi hajoaa, ei maksettuja ennakoita tarvitse palauttaa ja siinä tapauksessa levy-yhtiö kärsii sen liiketappiona.
Periaatteessa on jopa mahdollista jatkaa eri nimellä ja samalla kokoonpanolla ja levy-yhtiö ei voisi mitään sille.
Parhaimmait onnittelu hyvästä sopimuksesta, kun vastapuolella on suunnilleen alan rahatarkimmat äijät Andy Taylor ja Rod Smallwood. Erittäin hyvät neuvottelijat on pitänyt olla, jotta on saanut solmittua noin hyvän sopimuksen.

Mielenkiintoista, että nykyään levy-yhtiöt ovat edelleen valmiita antamaan rahaa ns. vastikkeetta. Luulisi, että monet flopit ja osittain vähentynyt levymyynti olisivat opettaneet levy-yhtiöitä varovaisemmiksi. Toisaalta ei kai se 3 milj. euroa missään Sanctuarylla tunnu, jossa jollain EMIllä on varaa tuhlata miljoonia jonkun floppaavan Mariah Careyn sopimukseen. Sanctuary on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Suhteellisen nopeasti siitä on kasvanut melko iso levy-yhtiö ja pystyy aika hyvin jopa haastamaan isommat kilpailijat.
TimoTolkki wrote:Eli siis ilmainen neuvo kaikille, jotka soittavat bändeissä ja joille tarjotaan sopimusta: tarkistuttakaa ne sopparit asiantuntijalla, älkääkä sitoutuko henkilökohtaisesti mihinkään sopimukseen. Silloin olette henkilökohtaisella omaisuudellanne vastuussa.
Saa mieltä olen siitä, että sopimukset pitäisi aina tarkistuttaa ammattilaisella. Ongelma vaan on siinä, että se maksaa ja voi olla vaikea löytää luotettavaa henkilöä hoitamaan asioita. Tämä koskee erityisesti uran alkuvaiheessa olevia yhtyeitä. Ainakin jossain vaiheessa piti sellainen sanonta paikkansa, että mitä vähemmän levy-yhtiö tarjoaa sopimuksen teko hetkellä sen luotettavampi se on.

User avatar
King of Loss
Sr. Member
Posts:1130
Joined:Sat Mar 02, 2002 9:31 pm

Re: Siivooja

Post by King of Loss » Mon Nov 15, 2004 4:12 pm

TimoTolkki wrote: Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos levyjä ei enää tule ja bändi hajoaa, ei maksettuja ennakoita tarvitse palauttaa ja siinä tapauksessa levy-yhtiö kärsii sen liiketappiona.
Periaatteessa on jopa mahdollista jatkaa eri nimellä ja samalla kokoonpanolla ja levy-yhtiö ei voisi mitään sille.
Children of Bodom tekikin juuri näin, kun olivat tehneet jollekin belgialaiselle lafkalle artisti maksaa -tyylisen sopimuksen. SpineFarm kiinnostui kuitenkin bändistä, joten ei muuta kuin nimi uusiksi ja ilmoitus Belgiaan, että kävi hassusti, että bändi hajosi.

User avatar
*Elina*
Sr. Member
Posts:1479
Joined:Sat Mar 02, 2002 9:35 pm

Re: Siivooja

Post by *Elina* » Mon Nov 15, 2004 4:56 pm

Stratosfear wrote:Saa mieltä olen siitä, että sopimukset pitäisi aina tarkistuttaa ammattilaisella. Ongelma vaan on siinä, että se maksaa ja voi olla vaikea löytää luotettavaa henkilöä hoitamaan asioita.
Olettaisin,että tarkastuttaminen maksaa kuitenkin vähemmän,kuin jos joutuu maksamaan korvauksia levy-yhtiölle esim. siitä ettei levyä tulekaan. Tietysti ihan sopimuksesta ja tarkastajasta kiinni,mutta...

User avatar
skar
Member
Posts:199
Joined:Mon Jun 21, 2004 8:35 am
Location:Finland. Varkaus.

Re: Siivooja

Post by skar » Fri Nov 19, 2004 10:38 am

Stratosfear wrote: Mielenkiintoista, että nykyään levy-yhtiöt ovat edelleen valmiita antamaan rahaa ns. vastikkeetta. Luulisi, että monet flopit ja osittain vähentynyt levymyynti olisivat opettaneet levy-yhtiöitä varovaisemmiksi. Toisaalta ei kai se 3 milj. euroa missään Sanctuarylla tunnu
Kai siinä pätee taloudellisten riskien sääntö. Jos jutut siitä, että levyyhtiöiden välillä oli kova kilpailu siitä kuka saa "signattua" stratovariuksen niin tuollaiset pienet riskit ei merkitse juuri mitään.

Hyvin kyllä tuon sopimuksen neuvottelivat. Ei se ole tyhmä kuka pyytää vaan .......

Sen verran vielä arvioisin tuota Timon kirjoitusta, että jostain syystä olen aika toiveikas siitä, että vielä kuullaan TT:n musiikkia ja mahdollisesti jopa Stratovariusta. :)
"Se saatanan hurri on oikeasti juuri niin hieno mies kuin voi olettaa. Ei tosiaan lapsille sopiva, mutta kyllä muille. Ja hulluhan se on." (www.juho.com)

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts:4368
Joined:Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location:Olari, Espoo, Finland

Re: Vähän uutisia

Post by Figaro1 » Fri Nov 19, 2004 11:20 am

Ihan vaan tiedoksi seuraavaa faktaa:

Yleensähän bändit buukkaavat studiot levyttääkseen kirjoitettua materiaalia. Metallican tehdessä Mustaa albumia he buukkasivat studion 10 kuukaudeksi ja kirjoittivat 95 % levystä siellä, levy-yhtiön maksaessa 1000 000 dollaria kuukaudessa studiovuokraa. Eli Elektra taisi luottaa ihan riittävästi Mustan Albumin biiseihin kun tuolla tavalla teki. Eikä ihan turhaan, ko.leyhän on myynyt vasta sen 25 miljoonaa kappaletta ympäri maailman ja koko ajan myy edelleen, vaikka levyn julkaisusta onkin vaivaiset 13 vuotta aikaa. Eli vaikka levy maksoikin sen 10 Miljoona Dollaria niin eiköhän ne rahat ole saatu takaisin jo aika hyvin.

Timo, päteekös tuo mainitsemasi juttu myös keikoilla? Käsittääkseni pätee. Eli tarkoitan tässä nyt sitä että jos bändi X:n basisti sairastuu ennen keikkaa ja bändi soittaakin varabasistilla niin tietääkseni järjestäjä ei voi olla maksamatta liksaa, vaikka tietysti ajatellaankin että "tietty bändi käsittää tietyt jätkät".
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

Latuman
Member
Posts:198
Joined:Sat Apr 27, 2002 7:14 pm
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by Latuman » Mon Nov 29, 2004 12:44 am

Hyviä uutisia. Tässä on semmonen piste että nyt menee enemmän kuin hyvin.

On aika yhdentekevää onko jotain levyjä tulossa ja millon. Ihan paras ois vaan nostaa jalat pöydälle ja soittaa kitaraa. Soittelee mitä sylki sormiin tuo ja jos hoksaa jonkun kivan riffin tai vastaavaa, niin kirjaa vaikka ylös. Kokeilee kaikkee kivaa ja unohtaa täysin mitä jostain "levystä" "pitäisi" tulla.

Samalla voi kokeilla kaveerata vanhojen bändikaverien kanssa, jos vaan pystyy. Kyllähän siihen nyt pystyy, aikuiset immeiset.

Tästä se lähtee iisisti eteenpäin luistelee. Stratolevyllä nyt ei ole mitään kiirettä. Tulee jos tulee, kun tulee, miten vaan. Ensimmäinen askel mikä näin bändin kannalta pitäs varmistaa, on se, että haluaako tehä musaa? Jos bändi on olemassa, on oikeestaan kaikki hyvin. Levyn kyllä ehtii tekemään kun viitsii.

Niin, ja ei se hevi nyt niin vakava asia ole ;)

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts:4368
Joined:Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location:Olari, Espoo, Finland

Re: Vähän uutisia

Post by Figaro1 » Mon Nov 29, 2004 5:09 pm

Latuman wrote: On aika yhdentekevää onko jotain levyjä tulossa ja millon. Ihan paras ois vaan nostaa jalat pöydälle ja soittaa kitaraa. Soittelee mitä sylki sormiin tuo ja jos hoksaa jonkun kivan riffin tai vastaavaa, niin kirjaa vaikka ylös. Kokeilee kaikkee kivaa ja unohtaa täysin mitä jostain "levystä" "pitäisi" tulla.
Suurin piirtein noinhan Metallica Mustan albumin ja Loadit sävelsikin :)
Ja ei ole muuten yksi tai kaksi kertaa kun on käynyt niin että aivan läpällä keksitystä jutusta on jollain bändilla tullut se josta se tänäkin päivänä muistetaan.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

stratowiruz
Sr. Member
Posts:2451
Joined:Wed Apr 17, 2002 9:23 pm

Re: Vähän uutisia

Post by stratowiruz » Mon Nov 29, 2004 5:41 pm

Hyvää puhetta Latuman. Tulipa samalla mieleen, tässä taannoin kun ostin U2 bändin uusimman hengen tuotoksen - erikoisversiossa mukana kirjanen ja DVD myös. Deeveedee osuuksissa bändi toteaa "How to dismantle an atomic bomb" levyn olevan tavallaan bändin ensimmäinen! Ja toki Bono & Co. osaavat laskea, koska 11. levyhän se on juuri. Aloittivat omalla tavallaan siis puhtaalta pöydältä ja uudelleen. Kelpo levy mielestänikin joo, silti henkilöjohtaisesti ei paras - se siitä!

User avatar
shaz
Sr. Member
Posts:416
Joined:Mon Aug 09, 2004 7:24 pm
Location:Hellsinki

Re: Vähän uutisia

Post by shaz » Mon Nov 29, 2004 10:08 pm

Latuman ilmaisi kaiken, mitä oon yrittäny kiteyttää ajatuksissani jo jonkin aikaa. Loistopostaus, onnittelut! :)
"The more I study religions the more I am convinced that man never worshipped anything but himself."
-Sir Richard Francis Burton

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts:4368
Joined:Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location:Olari, Espoo, Finland

Re: Vähän uutisia

Post by Figaro1 » Sat Dec 11, 2004 2:46 pm

Kyllä mustakin tuntuu siltä että Stratovarius julkaisee ainakin yhden levyn vielä
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
shaz
Sr. Member
Posts:416
Joined:Mon Aug 09, 2004 7:24 pm
Location:Hellsinki

Re: Vähän uutisia

Post by shaz » Sat Dec 11, 2004 5:43 pm

Figaro1 wrote:Kyllä mustakin tuntuu siltä että Stratovarius julkaisee ainakin yhden levyn vielä
Joo no, nyt ton Anders-tapauksen jälkeen jaksan vähän paremmin uskoa että herrat vielä ainakin yhden platan saa ulos. Sisältö on sitten eri asia.
"The more I study religions the more I am convinced that man never worshipped anything but himself."
-Sir Richard Francis Burton

Stratosfear
Sr. Member
Posts:775
Joined:Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by Stratosfear » Sun Dec 12, 2004 2:58 am

Figaro1 wrote:Kyllä mustakin tuntuu siltä että Stratovarius julkaisee ainakin yhden levyn vielä
hard rockia.

Latuman
Member
Posts:198
Joined:Sat Apr 27, 2002 7:14 pm
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by Latuman » Sun Dec 12, 2004 12:36 pm

Jos se on Fright Nightin suuntaan niin rokkaa ja kovaa. Kyllästyttää tää "hömpänpömppä". Vaikka eihän nyt mitään voi vaatia tässä vaiheessa ainakaan...

Suski#
Jr. Member
Posts:18
Joined:Fri Dec 17, 2004 7:20 pm

Re: Vähän uutisia

Post by Suski# » Sat Dec 18, 2004 7:43 pm

Älkää nyt syökö mun päätä, mut Fright Night suunta ei todellakaan iske ainankaan mulle... :roll:

User avatar
Foxi
Jr. Member
Posts:2
Joined:Sun Dec 19, 2004 12:22 pm

Re: Vähän uutisia

Post by Foxi » Sun Dec 19, 2004 12:31 pm

Stratovarius on maailman parasta musaa, ja toivon sydämmestäni että löydätte ratkaisun joka kokoaa jälleen rivit!! P.S Tosi upeaa että Tolkki kirjoitat tänne ja "sun kanssa voi keskustella". Hyvää talvea ja muutenkin jaksamista elämään!!!

User avatar
Zeke89
Sr. Member
Posts:946
Joined:Fri Jul 18, 2003 6:37 pm
Location:Vantaa, Finland
Contact:

Re: Vähän uutisia

Post by Zeke89 » Sun Dec 19, 2004 9:09 pm

Figaro1 wrote: Ja ei ole muuten yksi tai kaksi kertaa kun on käynyt niin että aivan läpällä keksitystä jutusta on jollain bändilla tullut se josta se tänäkin päivänä muistetaan.
Hyvänä esimerkkinä varmaankin Paranoid: :lol: Sehän sävellettiin vaan täytteeksi levylle about 10 minuutissa :D
Now I'm leaving my worries behind.
Feel the freedom of body and mind I have started my journey.
I'm drifting away with the wind I go...

Joonaz76
Jr. Member
Posts:1
Joined:Mon Dec 20, 2004 12:47 pm

Kotipelto kommentoi Straton tilannetta omilla sivuillaan

Post by Joonaz76 » Mon Dec 20, 2004 12:53 pm

Kotipelto sanoo omien sivujensa vieraskirjassa Stratovariuksen nykytilasta näin:

"Kaikki on vähän siitä kiinni, miten herra Tolkin toipuminen edistyy. Mielenterveysongelmista kun ei parannuta yhtä nopeasti kuin flunssasta."


Siis Koti itse on tuosta päätellen valmis palaamaan bändiin...

Locked