Stratovarius Community
 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register 
 Profile   Log in to check your private messages   Log in 

Presidentti
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Stratovarius Community Forum Index -> Muut aihealueet Suomeksi
View previous topic :: View next topic  

Kumpaa äänestät/äänestäisit?
Sauli Niinistö
58%
 58%  [ 20 ]
Tarja Halonen
41%
 41%  [ 14 ]
Total Votes : 34

Author Message
Curry
Sr. Member


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 1014
Location: Oulu

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 5:39 pm    Post subject: Presidentti Add User to Ignore List Reply with quote

Tämä on varmasti jopa kiivastakin keskustelua herättävä ja kaikkia meitä koskeva aihe, joten tälle voisi avata oman topicin.

Ensimmäinen erä tätä kamppailua oli mielestäni ennenkaikkea Halosen tappio. Vielä keskiviikon vaalitentissä (MTV3) Halosen kannatuksen ilmoitettiin olevan 55 prosenttia - neljässä vuorokaudessa kannatus laski lähes kymmenen prosenttiyksikköä. Mielestäni ensimmäisellä kierroksella ei ollut varsinaista voittajaa vaikka mm. Niinistö kaavatti äänisaalistaan ja sai ksavatettua eroa Vanhaseen.

Nyt ollaan erässä kaksi, kehän punaisessa nurkassa ehdokas Halonen ja sinisessä nurkassa ehdokas Niinistö. Vaikka Niinistön vaalikampanjan mukaan "Vastakkainasettelun aika on ohi", kyllä tässä löytyy aika montakin vastakkainasettuvaa teemaa ja kokonaisuutta.

Vasemmisto vai oikeisto?
NATOon vai ei?
Mies vai nainen?
jne.

Halosen kausi ei ollut mielestäni mikään menestys. Kaikkein pahimmalla muistelen päätöstä poistaa maamiinat - fiksu päätös puolustusvoimain ylipäälliköltä heikentää maamme puolustustasoa ja uhrata siihen satoja miljoonia euroja - nämä eurot otettiin takaisin vain lakkauttamalla varuskuntia ja samalla lopettamalla satoja työpaikkoja.

Joitakin tyhmiä kommentteja tuli myös kampanjan loppusuoralla. Tasa-arvossa ei ole mitään vikaa, mutta mielestäni tasa-arvo on myös kirjaimellisesti tasa-arvoa eikä yhtäaikaista miesten sorsimista ja naisten jalustalle nostamista. Marraskuussa Halonen sanoi, ettei mies voi kasvattaa lasta kuten nainen. Tämä on mielestäni törkeä loukkaus miehiä ja yh-isiä kohtaan. Halonen on myös ajanut hedelmöityshoito-oikeutta lesbopareille ja yksinäisille naisille - vain naisille. Itse tulen pitämään tiukasti kiinni lapsen oikeudesta sekä äitiin että isään, mielestäni ja mm. Sigmund Freuden mielestä lapsella tulee olla molemmat. Jos vähemmistöille hakee jotain tämäntyylisiä oikeutta, mielestäni silloin pitäisi suosia joko kaikkia vähemmistöjä eikä vain tiettyjä.

Vaikka eduskunta saattaakin hyväksyä lain täysistunnossaan ja äänestyksessään, laki astuu voimaan vasta sen jälkeen kun presidentti on hyväksynyt ja allekirjoittanut lain. Halonen vastusti uutta tekijänoikeuslakia, mutta silti hyväksyi sen?

Mitä ovatkaan joidenkin entisten presidenttiemme merkittävimmät saavutukset ja asiat, joista heidät muistetaan?

Risto Ryti: Johti Suomea vaikeina sota-aikoina ja teki ovelasti omissa nimissään Ryti-Ribbentropp -sopimuksen, joka oli yksi merkittävimmistä sota-ajan sopimuksistamme ja varmasti niistä hyödyllisin.

C.G.E. Mannerheim: Kaikkien aikojen suurin suomalainen jo silloin.

J.K. Paasikivi: Loi Suomelle ulkopoliittisen linjan, vei Suomea eteenpäin ja kohti länsimaita jopa kovan Neuvostoliiton tarkkailun alla.

Urho Kekkonen: Jatkoi linjaa ja loi siihen oman lisänsä. Mies ei ollut kaikkien mieleen, mutta mies teki oikeita ratkaisuja maamme tulevaisuuden kannalta.

Martti Ahtisaari: Miehen kaudella Suomi nousi lamasta yhdeksi maailman kilpailukykyisimmistä maista. Matkusteli paljon edeltäjiinsä verrattuna, teki Suomea tunnetuksi maailmalla. Presidenttikautensa jälkeen erittäin luotettu ja arvostettu sovittelija, Kosovon ja Acehin rauhan pääarkkitehti.

Tarja Halonen: Suoristi George Bush nuoremman kravaatin, kierteli alennusmyyntejä lippis päässä, kaatui Pori Jazzeilla, heikensi merkittävästi maan puolustustasoa, onnistui parissa vuodessa (kannatus oli parhaimmillaan jopa 70% muutama vuosi takaperin) heikentämään omaa kannatustaan jops kymmeniä prosenttiyksiköitä.

Tämä vertailu sen takia, että Tarjalta puuttuu mielestäni presidentin tärkein ominaisuus: JOHTAJUUS. Arvostetuimmilla presidenteillämme sitä on ollut. Jos Suomeen tulee uusi lama tai muuten vaikeat ajat, Tarja ei pysty johtamaan meitä siitä pois kohti parempaa tulevaisuutta. Tarja on puhunut paljon hyvinvointiyhteiskunnasta, sen säilyttämisestä ja kehittämisestä, muttei ole kertaakaan esittänyt suoria ratkaisuja siihen.

Itse tulen äänestämään myös kakkoskierroksella Sauli Niinistöä.

En tarkoita sitä että Saulikaan olisi täydellinen ehdokas. Saulilla on kuitenkin paineensietokykyä, luonnetta, selkeitä mielipiteitä, tulevaisuudenvisioita ja kykyjä tehdä vaikeitakin ratkaisuja - juurikin niitä johtajaominaisuuksia. Hänen valtionvarainministerikaudellaan laman runtelemasta pikkuvaltiosta tuli maailman kilpailukykyisin maa ja hyvinvointivaltio, hänen ministerikautensa on yksi pisimmistä, mitä Suomessa on koskaan ollut. Saulin kampanjateema "työväen presidentti" (muut ehdokkaat ovat sekoittaneet puheissaan kaksi eri asiaa - työväen ja työväenLUOKAN - eletäänkö vielä 2000-luvullakin luokkayhteiskunnassa?) on varmasti ollut monille yllätys, mutta mies puhuu tässäkin asiaa - työ ja sen arvostaminen on hyvän tulevaisuuden tärkein perusta. "Hyvä valtiontalous on köyhänkin paras ystävä", totesi toinen valtionvarainministeri, Niinistön aisapari Suvi-Anne Siimes aikoinaan.

Toivon ja uskon jokaisen äänioikeutetun käyttävän oikeuttaan toisella kierroksella, ja olevan mukana valitsemassa uutta presidenttiä.

Tarja Halosen sanoin: "Kansa EI käyttänyt mahdollisuuttaan valita presidentti jo ensimmäisellä kierroksella..." Mielestäni kansa käytti mahdollisuuttaan ja hyvin käyttikin Wink

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Stratofanius
Sr. Member


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 3235

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 5:44 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Saulia kannatan kyllä muutenkin, mutta vielä enemmän eräänlainen inhoni Halosta kohtaan nousi kun näin jonkin oudon dokumentin hänestä. Hän kuulemma kiukuttelee ja karjuu alaisilleen heti kameroiden kadottua näkyvistä ja tuollaista rataa... ja sitten vielä se typerä lausahdus: "Äänestäkää Halonen suoraan presidentiksi niin rahat säästyvät".
Ei kannatusta Tarjalle tältä suunnalta, Saulille kylläkin. Soinia olisin epätoivosesti voittoon halunnut, mutta Sauli käy siihen ihan yhtä hyvin.

Back to top
View user's profile Send private message
metalman
Member


Joined: 06 Jan 2005
Posts: 148
Location: Helsinki, Finland

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 7:05 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Jos nyt saisin äänestää niin varmaankin Saulia.
En oikein edes tiedä miksi, varmaankin ne halosen rahansäästö tms. kommentit ja se ettei halonen ottanut kantaa mihinkään niissä vaalitenteissä.

Suomessa presidentin vaikutusvalta on tosin aika minimaalinen joten tuskin sillä käytännössä on mitään vaikutusta kumpi valitaan.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SirJuzzi
Sr. Member


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1933

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 7:26 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Nato bad. Mitä etäämmällä kaikesta jenkkeihin liittyvästä sotilaallisesta toiminnasta pysytään, sen parempi, ainakin tällä hetkellä. Lisäksi mielestäni olisi syytä vähän odottaa ja katsoa, mitä EU:lla tulee olemaan tarjottavanaan.

Sinänsä valinta on vaikea, en oikein pidä kummastakaan ehdokkaasta. Halonen on törppö, Niinistö luikku, jos karkeasti saa sanoa. Silti tuntuu siltä, että Halonen voittaa vaalit, nyt oli kannatus kuitenkin niin lähellä 50%, ettei Niinistö millään saa kaikkia ensimmäisellä kierroksella muita ehdokkaita äänestäneitä puolelleen.

Curry, unohtuiko Koivisto vai etkö vain pidä häntä mainitsemisen arvoisena...?

Back to top
View user's profile Send private message
Curry
Sr. Member


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 1014
Location: Oulu

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 7:54 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

En unohtanut Koivistoa, en vain tunne lähihistoriaa niin hyvin että uskaltaisin sanoa mitään. Pitää ehdottomasti korjata tämä aukko sivistyksessä.

Itsekin olen Natoa vastaan, äänestän ehdottomasti EI jos aiheesta tulee ja toivottavasti tulee kansanäänestys. Mutta eiväthän esim. Irakissa ole norjalaisia sotilaita. Sodalla kun ei ole YK:n hyväksyntää, kieltäytyminen on käsittääkseni tarpeeksi perusteltua.

Muttei Suomella ole varaa jäädä yksinkään ilman minkäänlaisia liittolaisia, vaikka varsinainen sodanuhka vaatisi yleismaailmallisia (tai ainakin itärajan takaisia) suuria muutoksia.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
SirJuzzi
Sr. Member


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1933

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 8:16 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Pakkohan Suomen on tositilanteessa asettua lännen puolelle, sieltä on niin paljon kalustoa hankittu viime aikoina. Monet sanovat, että EU:sta ei saisi tulla sotilasliittoa, mutta jos sen sisäinen puolustusjärjestelmä tosissaan kehitetään, pidän sitä silti parempana vaihtoehtona kuin NATOa.

Back to top
View user's profile Send private message
Eini
Sr. Member


Joined: 20 Jul 2002
Posts: 1077
Location: Pohjois-Pohjanmaa

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 8:53 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Sen kummemmitta perusteluitta... Äänestin ensimmäisellä kierroksella Niinistöä ja sen aion tehdä myös toisella kierroksella.

Näin myös sen dokumentin Tarjasta ja hänen käytöksestään. Se oli aika mielenkiintoinen.

Back to top
View user's profile Send private message
IceBreaker
Sr. Member


Joined: 13 Jan 2005
Posts: 4718
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 10:33 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

En mielellään kannata kumpaakaan vaihtoehtoa, Niinistöstäkin löytyy paljon sellaista mikä ei minua miellytä (Halosesta en viitsi edes sanoa mitään). NATO-kysymys yhtenä päällimmäisistä. En ole koskaan ollut sillä kannalla, että suomen pitäisi liittyä NATOon. Pikemminkin SirJuzzin mielipiteen tavoin EU:n sisälle saisi muodostua jonkinlaista puolustusyhteistyötä tai -järjestelmää.

Näillä näkymin käytän kuitenkin äänioikeuteni ja menen antamaan ääneni Niinistölle, vaikka en mielellään näkisi häntäkään tulevana presidenttinä. Rolling Eyes

Back to top
View user's profile Send private message
Malys
Sr. Member


Joined: 02 Mar 2002
Posts: 2524
Location: Kuusamo, Finland

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 11:03 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Kovin yksipuolinen kanta minulla. Politiikka ei kiinnosta pätkän vertaa enkä käynyt äänestämässä enkä aio käydä äänestämässä nytkään. Mulle on ihan sama kuka Suomen pressana on, ei se sitä hommaansa hoida kuitenkaan yhtään sen paremmin kuin edeltäjänsä.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Strato4ever
Sr. Member


Joined: 04 Mar 2002
Posts: 4228
Location: Jyväskylä, Finland

PostPosted: Mon Jan 16, 2006 11:35 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

http://koti.mbnet.fi/imutus/ haluatko.jpg
http://www.mirrorium.com/tarja_halonen/

Enköhän mä Niinistölle ääneni anna.

Back to top
View user's profile Send private message
Frantic Eyes
Jr. Member


Joined: 25 Mar 2003
Posts: 31

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 12:51 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Kahdesta pahasta pienempi, eli Niinistö.

Ja mitä gallupeihin tulee: ne ovat perseestä, niihin ei pidä luottaa, niiden avulla ohjaillaan kansan äänestyskäyttäytymistä ja ne tulisi kieltää. 1994 vaaleissahan Väyrynen pudotettiin käytännössä mediapelin keinoin, kun MTV3 ilmoitti todellisuutta seitsemän prosenttiyksikköä pienemmät kannatuslukemat.

Back to top
View user's profile Send private message
Kain´s seventh son
Sr. Member


Joined: 02 Mar 2002
Posts: 1376
Location: Ruovesi, Finland

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 5:21 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Ensimmäisen kierroksen presidenttiehdokkaista minulle oli käytännössä se ja sama kuka se on, kunhan se ei ole Niinistö eikä Vanhanen... miksikö?

Seuraava vuodatus saattaa ottaa kyseisten ihmisten ja puolueen kannattajille koville, mutta se ei ole teille, vaan puoluepolitiikalle.

Eli, Keskustapuolue on täynnä vasemman jalan saappaita... teoriassa se on helkkarin tärkeä puolue, jos siellä olisi YKSIKIN järkevä ja hallittu ihminen. Mutta ei, tyhmien ihmisten kerho, joka ei pidä kiinni siitä linjasta, jonka heidän esi-isänsä heille asettivat. Ja mitä Vanhaseen tulee, niin siinä on helvetin tyhmä mies, joka ei koskaan oikeasti sano mitään, henkeen ja vereen poliitikko, joka puhuu harvasanaisesti ja monotonisesti, eikä silloinkaan sano mitään... ärsyttävä tyyppi, joka on tällä hetkellä aivan väärällä paikalla.

Sitten Kokoomus. Nyt alkaa todellinen loanheitto, joten heikommat alkää lukeko kappaleen loppuosaa.
Kokoomus on umpikusipäiden "BlingBlig" -porvareiden idioottikerho, joiden elämän einoa tehtävä on kyykyttää köyhiä ja pitää rikkaiden olot vielä rikkaampina, äänestä Kokoomusta, jos haluat suomesta todellisen "Pikku USA:n" sitä kannattaa miettiä! Ja Niinistö sitten onkin sen kaiken p****n kiteytymä, mistä edellä puhuin, Kokoomuksen maskotti ja koko ideologian ristiretkeläinen, itse styranki jos minulta kysytään. Mies on siis täysi ku****ä ja idiootti, joka puhuu läpiä pitkin päätään minkä ehtii, nykyään ukolla taitaa olla vakiokuiskaaja, kun niitä sammakoita pääsee enää puolet suusta. Mutta äijän idioottimaisimmat kommentit ja mielipiteet ovat syöpyneet kyllä mieleeni.
Vaikka Niinistö ei olisikaan niin vaarallinen Presidenttinä kuin esim. Pääministerinä, en silti halua suomen PR-henkilöksi tämänhetkisen politiikkamme suurinta kusipäätä ja idioottia... herra "suomen George W Bush" pysyköön rullaluistimissaan eikä leikkisi isojen poikien asioilla.

Inhoan politiikkaa, mutta siitä on pakko olla välillä kiinnostunut. Ääneni menee Tarjalle, jo siksi että Saulia ei olla suomen presidentiksi päästämässä! Ja Tarja on hoitanut hommaansa varsin mallikkaasti tähän asti, miksei myös jatkossa? Lisäksi Tarja oli tänä vuonna myös Vasemmiston ehdokas, ja kun olen itse sinne päin kallellaan, niin se on yksi syy lisää.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
tosise8
Sr. Member


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 341
Location: Iittala

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 10:19 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Nämä vaalit ovat olleet NATO-vaalit. Kotimaan politiikka on jäänyt liian varjoon. Niin kuin Kallis sanoi että NATO:on mennään joka tapauksessa.

Back to top
View user's profile Send private message
ozzie
Sr. Member


Joined: 21 Aug 2003
Posts: 528

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 10:53 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

En minäkään politiikasta mitään tiedä enkä oikeastaan välittäisikään, mutta kai sitäkin tässä maailmassa tarvitaan...

Minustakin näissä ehdokkaissa on jotain sellaista etten kumpaakaan pidä parhaina mahdollisina, mutta kuitenkin jotenkin pidän parempana vaihtoehtona Niinistöä, ja hänelle myös ääneni annan.

Oikeastaan koko tämän vaaliruljanssin aikana kuulin parhaat kommentit ja selkeimmät näkemykset Suvi-Anne Siimekseltä. harmi, ettei hän ollut ehdokkaana.

@Curry: Hieno alustus tähän topikkiin muuten Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Wanderer
Sr. Member


Joined: 13 Jan 2005
Posts: 360
Location: Vantaa,Finland

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 12:10 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Niinistöä äänestin 1. kierroksella ja tulen äänestämään myös toisella. Minua otti eniten pannuun Halosen puheet veronmaksajien rahansäästöstä jos muumimamma olisi valittu 1. kierroksella. Halonen on persoonana minusta ärsyttävä. Totta kai Niinistö on toki monesta ärsyttävä persoonana. Minusta Halonen ei ole kyvykäs puhumaan taloudesta ja globalisaatiosta, ainakaan ei ollut edellisellä kaudella.

Monet muistavat Sauli Niinistön ajan valtiovarainministerinä. Täytyy muistaa että näihin aikoihin Suomessa noudatettiin tiukkaa talouspolitiikkaa jotta päästiin jäseneksi EMU:Un (European Monetary Union). Sitten vielä yksi pointti; 12 vuotta tasavallan presidenttinä on minusta liian pitkä aika yhdelle henkilölle.

Näin lopuksi: Olisi upeaa jos Conan pääsisi tapaamaan Tarjan Laughing

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
StratoÄijä
Sr. Member


Joined: 14 Jul 2004
Posts: 3623
Location: Rovaniemi, Finland

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 3:58 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Stratofanius wrote:
Saulia kannatan kyllä muutenkin, mutta vielä enemmän eräänlainen inhoni Halosta kohtaan nousi kun näin jonkin oudon dokumentin hänestä. Hän kuulemma kiukuttelee ja karjuu alaisilleen heti kameroiden kadottua näkyvistä ja tuollaista rataa... ja sitten vielä se typerä lausahdus: "Äänestäkää Halonen suoraan presidentiksi niin rahat säästyvät".
Ei kannatusta Tarjalle tältä suunnalta, Saulille kylläkin. Soinia olisin epätoivosesti voittoon halunnut, mutta Sauli käy siihen ihan yhtä hyvin.

Saulistakin on tehty sellainen dokumentti.

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SirJuzzi
Sr. Member


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1933

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 4:02 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

tosise8 wrote:
Niin kuin Kallis sanoi että NATO:on mennään joka tapauksessa.

Tai sitten ei mennä. Jos NATOon ei mennä nyt, tulevaisuus voi tuoda toisenlaisen ratkaisun. Ainakin, jos NATOon sitten lopulta mennään, asiaa on puitu tarpeeksi kauan. Kiirettä ei toistaiseksi ole mitään syytä pitää, vaikka siihen suuntaan oltaisiinkin menossa.

Mielenkiintoista, miten suuren määrän paskanheittoa (ihan syystäkin?) kummastakin ehdokkaasta tänne on jo kirjoiteltu tai linkitetty. Tässähän käy ilmi, että kumpikin ehdokas on kelvoton presidentiksi. Kumman tässä nyt sitten valitsee? NATO minulla tosin painoi jo ensimmäisellä kierroksella.

...Ja juuri äsken eräs kaverini otti esiin mielenkiintoisen pointin irkin puolella: Olisi niin rahamies Niinistön tapaista alkaa ajaa esimerkiksi ylipoistojen muuttamista maksulliseksi. Miltäs kuulostaa?

Sitten vielä tosiaan, muistatteko Soinia äänestäneet, mitä herra Putin sanoi Karjala-kysymyksestä, joka tuntuisi olevan Soinille tärkeä...? Minusta sen esiin nostaminen olisi veren kaivamista nenästä.

Back to top
View user's profile Send private message
Bones
Sr. Member
USER_AVATAR_REMOTE

Joined: 02 Aug 2004
Posts: 1429
Location: Rovaniemi, Finland

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 5:05 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

StratoÄijä wrote:
Stratofanius wrote:
Saulia kannatan kyllä muutenkin, mutta vielä enemmän eräänlainen inhoni Halosta kohtaan nousi kun näin jonkin oudon dokumentin hänestä. Hän kuulemma kiukuttelee ja karjuu alaisilleen heti kameroiden kadottua näkyvistä ja tuollaista rataa... ja sitten vielä se typerä lausahdus: "Äänestäkää Halonen suoraan presidentiksi niin rahat säästyvät".
Ei kannatusta Tarjalle tältä suunnalta, Saulille kylläkin. Soinia olisin epätoivosesti voittoon halunnut, mutta Sauli käy siihen ihan yhtä hyvin.

Saulistakin on tehty sellainen dokumentti.
Eiköhän jokaisesta ehdokkaasta oltu tehty tuon tapaisia dokumentteja. YLEllä näytetyt haastattelut oli sinänsä huvittavia tapauksia johtuen siitä että haastattelijana oli melko lipevä puhuja. Huono puoli oli kyllä että kun hän esitti kysymyksen niin ei myöskään antanut aikaa vastata siihen vaan löi lisää vettä kiville.

Halosen kannatus saattaa kärsiä kyllä myös siitä kun joku omasta leiristään lipsautti että jos ei oltaisi jouduttu 2. kierrokselle, Halosen kampanjointi olisi säästänyt suuria summia valtion rahoja. (en muista summaa minkä hän ilmoitti.)

Back to top
View user's profile Send private message
Curry
Sr. Member


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 1014
Location: Oulu

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 7:05 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

^^ 7-10 miljoonaa euroa.

Kiitos, ozzie Smile

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Bones
Sr. Member
USER_AVATAR_REMOTE

Joined: 02 Aug 2004
Posts: 1429
Location: Rovaniemi, Finland

PostPosted: Tue Jan 17, 2006 7:49 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Thanks Curry Razz

meinasin laittaa tuohon että muutamia miljoonia mutta pelkäsin että se menisi sittenkin liioitteluksi mutta kait muistin suurin piirtein oikein. Smile

Back to top
View user's profile Send private message
Stratovarrior
Sr. Member


Joined: 10 Jan 2006
Posts: 2104
Location: Jyväskylähän se!!!!

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 9:47 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Vaikka Halonen onkin suomen noita akka niin silti... EI SALEA!!! siis camoon... Sale on aikansa eläny, tarja on luotettava ja hyvinhän noi 6 vuotta meni, mutta auta armias jos sale tulis puikkoihin... Ei sillä, ei mua kiinnosta politiikka olisin varmaan äänestäny Laxia tai jotain aiivvaaaan turhaaa...

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Wanderer
Sr. Member


Joined: 13 Jan 2005
Posts: 360
Location: Vantaa,Finland

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 10:12 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Taidat siis tykätä muumeista? Ajattele nyt tommonen muumimamma viel seuraavat kuus vuotta pressana? Siis ei ikinä.. Tarja on kypsää kauraa arkkuun sitten kun sen toinen presidenttikausi olis ohi.. Menis sinne rakkaaseen YK:honsa töihin kun se kerta niin paljon rakastaa kehitysmaita.. Twisted Evil

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
SirJuzzi
Sr. Member


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1933

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 10:52 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Häikäisevää argumentointia. Rolling Eyes

Back to top
View user's profile Send private message
Strato4ever
Sr. Member


Joined: 04 Mar 2002
Posts: 4228
Location: Jyväskylä, Finland

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 11:27 am    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

SirJuzzi wrote:
Häikäisevää argumentointia. Rolling Eyes

Niinpä..Joka paikassa missä on juttua Pressavaaleista, on keskustelu lähinnä loanheittoa. Itteeni ainakin alkanu vituttaa sellanen lapsellinen paskanheitto etten paljoakaan jaksa netissä näihin keskusteluihin osallistua. Ja toi kuva jonka pastesin on ihan läpällä pastettu tänne Smile

Back to top
View user's profile Send private message
Kain´s seventh son
Sr. Member


Joined: 02 Mar 2002
Posts: 1376
Location: Ruovesi, Finland

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 2:19 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Strato4ever wrote:

Niinpä..Joka paikassa missä on juttua Pressavaaleista, on keskustelu lähinnä loanheittoa. Itteeni ainakin alkanu vituttaa sellanen lapsellinen paskanheitto etten paljoakaan jaksa netissä näihin keskusteluihin osallistua. Ja toi kuva jonka pastesin on ihan läpällä pastettu tänne Smile


Sen arvasinkin Very Happy ja ei siinä, kaikki tuollaiset hitusen asenteellisuudesta kertovat kuvat ovat vain omiaan lisäämään kannatustani Laughing

Ja Saulista sanottakoon vielä sen verran, että mies on sanonut seuraavalla tavalla:
"Tottakai suomalaisen työtätekevän on kyettävä toimimaan alipalkattuna yhteiskunnan edun nimissä" mies saattoi sanoa tuon hiukan kaunopuheisemmin, ja asiallisemmin... mutta se vain jäi mieleen... tuo oli nimittäin selvä mielipide, ja minä en ainakaan ole valmis tuollaista miestä päästämään presidentiksemme... kansallinen itsemurhakin kuulostaa mukavammalta Mad

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Jaakko
Sr. Member


Joined: 02 Mar 2002
Posts: 1366

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 3:39 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Yhteiskunnasta viis, mutta kyllä itse mieluummin tekisin asiallista duunia "alipalkattuna" (työn arvo kun mitataan kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan) kun paskahommaa ilman palkkaa tai ilman duunia ja ilman palkkaa. SAK on tehnyt työstä Suomessa niin kallista ettei siihen ole työnantajilla (ainakaan pienyrittäjillä) varaa ilman erillisiä tukia. Palkat alas ja kaikille töitä ja liitot helvettiin. Liittoutuma joka alunperin tuki tavallisten työtätekevien oikeuksia saada työstään sen arvoinen palkkio nykyisellään jo vahingoittaa tavallista duunaria ja on tehnyt sitä pitkän aikaa. Ikävä kyllä nämä asiat vaan eivät pätkääkään kuulu presidentille eikä juuri liene merkitystä istuuko siellä SAK:lainen Halonen vai yrittäjä Niinistö. Minun ehdokkaani kun ei päässyt toiselle kierrokselle, jätän äänestämättä tämän rundin.

Edit: Ja niin, jos äänestäisin niin taitaisi Saukille mennä ääni, niin paljon kun vituttaakin vaan ajatella äänestää "porvarien työväen ehdokasta". Molempien toisen kierroksen ehdokkaiden puheet kun ovat ympäripyöreitä omien puolueidensa linjaa noudattavia höpinöitä jotka eivät "maailmaa muuta" mihinkään suuntaan. Nämä NATO- ynnä muut samantyyliset keskusteluthan ovat vain helppo keino saada ihmiset suuntaamaan huomionsa muualle, todelliset ongelmat kun eivät Suomessa eikä missään muuallakaan ole sotilaallisia.

Back to top
View user's profile Send private message
Figaro1
Sr. Member


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 4368
Location: Olari, Espoo, Finland

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 3:42 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Sanon suoraan että ääneni meni Niinistölle. Halonen on hoitanut tehtävänsä ihan hyvin, mutta ollut mielestäni liian kauan presidenttinä, joten uusien tuulien puhallus olisi nyt Niinistön muodossa ihan paikallaan. Ja en todellakaan ole itse täydellinen, mutta jokin Halosen ulkomuodossa on alkanut ärsyttää, sitä enemmän mitä enemmän hänen naamansa telkkarissa näkyy. Niinistö olisi varmasti pätevä presidentti jos minulta kysytään.

Back to top
View user's profile Send private message
Janne
Sr. Member


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1286

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 5:18 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Harmi että tälläkin kertaa suurin osa kansasta ei äänestänyt rehellisesti sitä oikeaa ehdokastaan vaan taas sitä todennäköisintä voittajaa. Jos näin olisi tapahtunut, voisi Timo Soini olla nyt Suomen uusi presidentti.

Back to top
View user's profile Send private message
Stratofanius
Sr. Member


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 3235

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 5:29 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Janne wrote:
Harmi että tälläkin kertaa suurin osa kansasta ei äänestänyt rehellisesti sitä oikeaa ehdokastaan vaan taas sitä todennäköisintä voittajaa. Jos näin olisi tapahtunut, voisi Timo Soini olla nyt Suomen uusi presidentti.


Näin juuri. Muka-oikeassa olevien mielipidekyselyiden jälkeen kansahan on tietysti sokaistu. Vaikka itsekin toivoin Soinista presidenttiä ja juuri EU minua juuri nirsookin joten olen vahvasti hänen puolellaan, eivät luultavasti kovinkaan monet suomalaiset halua kuitenkaan lopettaa yhteistyötä EU:n kanssa. Samaa mieltä olen Soinin kanssa linjalla "EU on surkea, pois se täältä".

Back to top
View user's profile Send private message
Curry
Sr. Member


Joined: 31 Jul 2002
Posts: 1014
Location: Oulu

PostPosted: Wed Jan 18, 2006 6:03 pm    Post subject: Add User to Ignore List Reply with quote

Suomella ei ole varaa lopettaa yhteistyötä EU:n kanssa. Suomi on pieni maa, joka ei pysty hankkimaan kaikkea tarvitsemaansa yksin. Jos haluaa pysyä kehityksessä mukana ja olla vaikuttamassa ei pelkästään omaan vaan myös yleiseurooppalaiseen kehitykseen ja tulevaisuuteen. Arvostan Soinia ja hänen luonnettaan, mies olisi varmasti hyvä johtaja. Joillekin faktoille ei vaan mahda mitään.

En minäkään pidä jokaisesta asiasta EU:ssa, mutta mukana on pakko pysyä. Suomella ei ole esim. Norjan kaltaisia luonnonvaroja.

Ja galluptuloksia on aina yhtä monta kuin tekijöitä. Kämpilleni tuli viime viikolla jokin vasemmiston ilmaisjakelulehti, jossa Halosen kannatuksen kerrottiin olevan 70 prosenttia Laughing

Allekirjoitan myös sen, että 12 vuotta on liian pitkä aika samalle henkilölle. Mielestäni presidentin toimikauden voisi lyhentää vaikkapa nelivuotiseksi. Suomi kun matkii jenkkilää lähes joka asiassa, saavat puolestani matkia tämänkin.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Stratovarius Community Forum Index -> Muut aihealueet Suomeksi All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB © phpBB Group