Sonata Arctica

Täällä keskustellaan aiheista, jotka eivät liity Stratovariukseen.
Locked
User avatar
StratoPummi
Sr. Member
Posts: 2526
Joined: Sat Jan 18, 2003 3:18 pm
Location: Kuusankoski ja Kotka
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by StratoPummi » Thu Aug 05, 2004 8:50 am

WHG on aina ollut minulla hieman kaksikasvoinen levy. Se alkaa mahtavilla biiseillä Abandoned.. (..) ja Gravenimage. Aivan sonataeliittiä. Sitten tulee kertosäekimaroita, joista minä en saa otetta. Levy jotenkin muuttuu tylsäksi ja itseään toistavaksi, kunnes sitten Broken, Ruins of My Life ja Draw Me pärähtävät levyn lopussa ilmoille. Taas parasta Sonataa ikinä..! Levy olisi voinut olla hirvittävän hyvä, jos keskivaiheen rallatuksiin olisi saatu enemmän fiilistä ja menoa.

Uusi levy kuulostaa nimien perusteella todella hyvälle. Etenkin jos siinä on se jatko-osa yhdelle sonatan parhaimmalle biisille, The End of This Chapterille. Mutta ei sitä kannata vielä nimien perusteella tuomita. Bodomin uusimman nimet nauratti kovasti, vaikka tiukkoja svengiraitoja sitten lopulta olivatkin.
PA-PE-RI-MASSAA
SUO-RAT HAMPAAT
LAI-HAN TY-TÖN VATSAA POLTTAA!

JSM
Member
Posts: 159
Joined: Sun Feb 16, 2003 3:23 pm
Location: Graveyard City Turku

Re: Sonata Arctica

Post by JSM » Thu Aug 05, 2004 11:37 am

Kuulemma sinkku Don't Say A Word on jatkoa The End Of This Chapterille. 8) Toivottavasti biisi on hyvä. Sinkulla se tosin on vähän albumiversiota lyhyempi single edit, joten lopullinen versio kuullaan albumilla, joten ei kannata kokonaan tuomita biisiä sinkun perusteella, ainakaan siinä tapauksessa jos se tuntuu loppuvan kesken. :lol: Levy on kaiketi jonkinlainen sekoitus Silenceä ja WHG:tä. 8) Mutta mukana on sitten tietty niitä uusi piirteitä. Reckoning Nightillä on mahdollisuus olla Sonatan paras levy tai sitten mahdollisesti aivan tuubaa tai jotain siltä väliltä. Täytyy toivoa, että se olisi paras tai aiempien tasoinen. Kestää kuuntelua pidempään jos puheet pitävät paikkansa, että levy ei avaudu heti. Tietty jos musiikki raastaa korvia, niin ei sitä sitten jaksa kauheasti kuunnella. Yritän suhtautua albumiin terveellä järjellä eli en odota sen sataprosenttisen varmasti olevan loistava albumi vaan tosin toivon ja hieman myös odotan loistavaa albumia mutta en ylläty kauheasti jos levy onkin keskinkertainen. Jos levy taas on kauheaa tuubaa, niin sitten yllätyn. Nämä ovat aina mahdollisia varsinkin kun siirtyy kokeilemaan uusia juttuja musiikissaan, voit onnistua tai epäonnistua. Kun yrittää suhtautua järkevästi ei pety niin pahasti, jos Sonatan (tai minkä tahansa bändin) sävellystaito onkin kadonnut albumia tehdessä. Tämä uusi levy tulee varmaankin tuomaan Sonatalle ehkä useammankin uuden fanin joidenkin vanhojen ehkä kaikotessa. Mutta kuunnellaan ensin ja arvostellaan sitten. Kahen viikon päästä sinkku kaupoissa. 8)

User avatar
Cinda
Member
Posts: 218
Joined: Thu Oct 09, 2003 12:49 pm
Location: Suonenjoki

Re: Sonata Arctica

Post by Cinda » Thu Aug 05, 2004 12:56 pm

Nykyään kun mietin että pitäisköhän kuunnella Sonataa, en kertakaikkiaan jaksa. Useimmiten kuitenkin kun saan sen sinne koneeseen niin tulee hyvä mieli ja se iskee, mutta silti aina tuntuu että "Ei taas sitä". Vaikka oikeastaan en ole nyt juuri sitä kuunnellut melkeen ollenkaan. Olin kyllä ihan onnessani kun Tuskassa olin poikia kuuntelemassa ja katselemassa.
Periaatteessa odotan uutta levyä ja toivon sen olevan edes hiukan Ecliptican kaltainen, vaikkei sekään ole täydellinen iskee se silti minuun parhaiten. Silti parhaat biisit löytyvät Silenceltä. Kuitenkin, pelkään pettyväni.
Winterheart's Guild oli aluksi aivan loistava, en muuta kuunnellutkaan, mutta nyt se ei oikeen iske. Pummin mielipide ko. levystä oli aivan kuin omani, paitsi että minä tykkään paljon The Cagesta. Noh, kuunnellaan ensin ja tuomitaan vasta sen jälkeen.
Saas nähdä nyt sitten.

User avatar
julkimo
Member
Posts: 97
Joined: Tue Jun 29, 2004 3:50 pm

Re: Sonata Arctica

Post by julkimo » Thu Aug 05, 2004 3:32 pm

Onko kukaan kuullut sellaista kappaletta kuin Dream thieves. Todella hyvä biisi, samankaltaisia biisejä toivoisin seuraavallekin levylle. :lol:

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Figaro1 » Thu Aug 05, 2004 3:34 pm

Kyllä minäkin olen sitä mieltä että itselleni jokainen SA levy on tarjonnut sekä ilmakitarointia että haukottelua :) Jokaisella levyllä on siis pari-kolme pään irroittavaa biisiä ja sitten pari-kolme sellaista biisiä joita en voi sietää ollenkaan tai hyvin heikosti. Tosin tällaisia levyjä on muiltakin bändeiltä erittäin paljon.

En voi sanoa olevani mikään hillitön SA fani mutta en ole minkään muunkaan bändin hillitön fani :) Sonata on kuitenkin hyvää musaa ja kuuntelen sitä enempi vähempi säännöllisesti.

Ja saatte nauraa jos haluatte mutta minun mielestäni singlen b-puoliksi paiskatut Dream Thieves ja The Gun ovat ehdottomasti parhaita, elleivät jopa parhaat Sonata-biisit.

Tästä olen rumpalina lässyttänyt ennenkin mutta olen aika lopenkyllästynyt Portimo/Michael-tautiin eli siihen että ensin ruetaan takomaan basareita ja sitten mietitään mitä muuta tehdään. Eli homma perustuu molemmilla rumpaleilla liikaa tukutukuun

User avatar
Takapakki
Jr. Member
Posts: 14
Joined: Wed Aug 04, 2004 9:51 pm

Re: Sonata Arctica

Post by Takapakki » Fri Aug 06, 2004 10:28 am

Sonatan Don't Say a Word on www.aironmusiikki.fi ollu ennakkomyynnissä aika kauan....
toivottavasti sinkusta ja levystä tulee hyvät!
I will climb up the mountain and light up a candle and ask:
"Will my soul ever rest in peace?"

User avatar
Cinda
Member
Posts: 218
Joined: Thu Oct 09, 2003 12:49 pm
Location: Suonenjoki

Re: Sonata Arctica

Post by Cinda » Sat Aug 07, 2004 11:03 am

Täytyypä nyt muuten todeta että kyllä se Sonata on hyvä..
Sain vihdoin laitettua sen Winterheart's Guildin sinne soittimeen ja kun kuuntelin niin siitä tuli hemmetin hyvä fiilis. Osaan sen levyn sanatkin tuosta noin vaan ulkoa, sen verran sitä huudatin kun se ilmestyi.
Se oli kiva niin kauan kun sitä kesti. :)

User avatar
StratoPummi
Sr. Member
Posts: 2526
Joined: Sat Jan 18, 2003 3:18 pm
Location: Kuusankoski ja Kotka
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by StratoPummi » Sat Aug 07, 2004 8:53 pm

Cinda wrote:Täytyypä nyt muuten todeta että kyllä se Sonata on hyvä..
Sain vihdoin laitettua sen Winterheart's Guildin sinne soittimeen ja kun kuuntelin niin siitä tuli hemmetin hyvä fiilis. Osaan sen levyn sanatkin tuosta noin vaan ulkoa, sen verran sitä huudatin kun se ilmestyi.
Se oli kiva niin kauan kun sitä kesti. :)
Minulle tulee aina viimekesä-deja vú, kun kuuntelen Draw Me:n :P Siis niin tarkkaan muistaa mille silloin tuoksui ilma ja minkälainen fiilis silloin oli. Musiikilla on erikoinen kyky tuoda asioita esille. Esim. Kuuntelin pitkästä aikaa Amorphiksen uusinta ja muistin tarkalleen mitä tv-ohjelmaa olin viimeksi katsonut, kun ko. bändiä kuuntelin. (Pyöräilyä) :wink:

Aijai, kun joskus parahtaa ilmoille joku Stratonkin biisi, jota en ole vuosiin kuunnellut. Muistoja tulee niin paljon, että jopa innostuu pitämään siitä unohtuneesta biisistä uudelleen. :)


Eli onko se sitten totta, että Sonatan uusi single, Dont Say a Word, olisi jatkoa/edeltävää End of this Chapterille.? Sinkun kansikuvakin viittaisi siihen suuntaan. Minulla on kovat odotukset ko. kappaletta kohtaan, koska se on kuitenkin jatkoa Sonatan parhaalle sävellykselle. 8) Biisin sanoituksetkin olivat niin kiehtovan mysteeriset, että jatkoa odottelin jo ennenkuin siitä mitään tietoa oli.
PA-PE-RI-MASSAA
SUO-RAT HAMPAAT
LAI-HAN TY-TÖN VATSAA POLTTAA!

User avatar
Cinda
Member
Posts: 218
Joined: Thu Oct 09, 2003 12:49 pm
Location: Suonenjoki

Re: Sonata Arctica

Post by Cinda » Sat Aug 07, 2004 9:02 pm

Aina minä oon postaamassa Pummin jälkeen. Pahoittelen :)

Oishan se kiva sinänsä jos se ois jatkoa, mutta mietin vaan että kannattaako niin hyvää biisiä enää jatkaa? Jos se onkin pettymys. Tietenkin molemmat ovat sitten omia itsenäisiä kappaleita, mutta kuitenkin. Minäkin vihdoin ruvennut jopa odottamaan uutta Sonataa, mutta en enää sillä hartaudella kuin joskus :(
StratoPummi Wrote:
Musiikilla on erikoinen kyky tuoda asioita esille.
Totta, Mulle tulee aina viime kesä mieleen kun kuuntelen To/Die/Forin Epilogueta. Jotenkin se tunnelma tulee niin ihakelävänä mieleen. Se on hassua. Sama juttu Bodomin Hate Me!:tä kuunnellessa.

JSM
Member
Posts: 159
Joined: Sun Feb 16, 2003 3:23 pm
Location: Graveyard City Turku

Re: Sonata Arctica

Post by JSM » Sun Aug 08, 2004 4:20 pm

Sonatan uusi soundi lienee suurinpiirtein jonkinlainen yhdistelmä näitä. Sonatan aiemmat albumit (tietty), Iron Maiden/W.A.S.P (ja ehkä vähän Judas Priestiä) ja Dream Theateria/Symphony X:ää. Riipuu tietty tarkoittivatko rokimmalla saundin olevan kasarimpaa vai onko se vaan rokkaavampaa. Vähän raskaampaa se kumminkin on ja kuulemma myös erilaista kuin aiemmat (progempaa myös). Hyvä vaan että ei jäädä polkemaan paikallaan. Mutta nämä saundin muutokset saattavat myös epäonnistua, täytyy toivoa, että Sonata onnistuu. Tosin se, että pitääkö uudesta levystä on ihan makuasia. Osa vanhoista faneista ei varmastikaan uudesta levystä liiemmin pidä jos esim. kasarihevimpi (jos se nyt sellaista on) Sonata menee hieman ohi oman musiikkimaun. Ja osa sitten taas pitää. Itse pidän yllämainituista bändeistä ja kasarihevistä, joten voi hyvinkin olla, että pidän myös uudesta Sonatasta. Sinkku kertonee jo aika lailla tuosta tyylimuutoksesta, että minkälaista on odotettavissa myös albumin lopuilta biiseiltä.

User avatar
Sir. Decadence
Sr. Member
Posts: 1333
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:38 pm
Location: Dreamspace
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Sir. Decadence » Sun Aug 08, 2004 8:08 pm

Sonatan uutta levyä odotellaan suurella innolla.
Kuten olen todennut WHG on mielestäni Sonatan paras levy.
Ja jos Sonata menee kasarihevi/proge -tyyliseen suuntaan säilyttäen kuitenkin sen oman itsensä (joka WHG:llä on kehitetty tähän asti parhaimmilleen), niin uskon kyllä pitäväni siitä (kenties aivan helvetisti :D ).
Dream Theater on loistava bändi, kuten myös Iron Maiden ja jos Sonatan melodinen metalli ottaa raskaampia elementtejä juuri noiden bändien tyyliin, niin kyllä siitä hyvä tulee.
Riippuu tietenkin millä tavalla homma toteutetaan.
Vaan eiköhän se Kakko osaa. :)

stratoman
Jr. Member
Posts: 1
Joined: Mon Aug 09, 2004 11:29 am

Sonata Arctica

Post by stratoman » Mon Aug 09, 2004 11:35 am

Sonata Arctican paras on ehkä worf and raven :beer:

JSM
Member
Posts: 159
Joined: Sun Feb 16, 2003 3:23 pm
Location: Graveyard City Turku

Re: Sonata Arctica

Post by JSM » Tue Aug 10, 2004 11:02 am

Soittivat kuulemma Don't Say A Wordin eilen YleX:n X-ryhmässä. Missasin kun en mitään YleXiä yleensä kuuntele. X-ryhmä tulee joka päivä klo. 18.00, joten mahtavatkohan soittaa sitä tänään. Viikon levynä on näemmä Jarkko Martikaisen soolo (mahtaakohan olla mistään kotoisin). Pitänee kuunnella X-ryhmää tänään, tokkopa soittaisivat sen. No ensi sunnuntain Metalliliitossa se varmaan kyllä sitten soitetaan.

Misty
Sr. Member
Posts: 334
Joined: Fri Sep 06, 2002 9:07 am

Re: Sonata Arctica

Post by Misty » Tue Aug 10, 2004 12:42 pm

Hitsi vieköön, pitkästä aikaa innostuin odottelemaan nyt tosissani jotakin levyä. Täytyy myöntää, että WHG oli itselleni pienoinen pettymys. Jotenkin levyltä puuttuu se fiilis mikä Silenceltä oikein huokuu päälle. Tai sitten tämä on taas näitä henkilökohtaisia tunne- ja muistojuttuja, jotka jäävät joihinkin levyihin elämään. Joka tauksessa WHG jäi vähän etäiseksi, vaikka sitä paljon kuuntelinkin varsinkin juuri ilmestymisen jälkeen. Hmm, pitääkin pistää se taas pyörimään...

Tuosta uudesta sinkusta kiinnostuin tosi paljon viimeistään siinä vaiheessa, kun kuulin sen olevan jatkoa Sonatan parhaalle biisille. :)

User avatar
Sleeper7135
Sr. Member
Posts: 695
Joined: Sun Mar 03, 2002 12:15 pm
Location: Oulu

Re: Sonata Arctica

Post by Sleeper7135 » Tue Aug 10, 2004 12:51 pm

JSM wrote:Soittivat kuulemma Don't Say A Wordin eilen YleX:n X-ryhmässä. Viikon levynä on näemmä Jarkko Martikaisen soolo (mahtaakohan olla mistään kotoisin).
Pitääpä melkeen kuunnella. Ainakin kiinnostaa mitä se Martikainen on saanut aikaiseksi ja uusi Sonatakin olisi plussaa.
The point of a journey is not to arrive
Rush - Prime Mover

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Figaro1 » Wed Aug 11, 2004 4:14 pm

Tietysti yhden biisin perusteella ei voi levystä sanoa mitään mutta kuulin tuon Don't say a wordin ja tykkäsin kyllä. Jos koko levy on yhtä hyvää tai tietysti parempaa, ei ole vaaraa pettyä

Malys
Sr. Member
Posts: 2525
Joined: Sat Mar 02, 2002 10:04 pm
Location: Finland
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Malys » Fri Aug 13, 2004 6:32 pm

https://shop.nuclearblast.de/show_big_p ... 126015.jpg Tuollainen tupsahti vastaan Nuclear Blastin shopin sivuilla. Onkohan tuo sitten virallinen albumikansi.. Aika erikoinen.
Evoluutio - se huolehtii niistä, jotka ovat liian tyhmiä huolehtimaan itsestään. -Darwinin palkinnot

primal
Sr. Member
Posts: 1229
Joined: Thu Oct 10, 2002 8:47 pm

Re: Sonata Arctica

Post by primal » Fri Aug 13, 2004 7:07 pm

Tuosta kannesta tulee mieleen hopeanuolien kannet, mutta vain karhusta ja koirasta. Todella hienot kannet ja nuo ovat lopulliset kannet kyllä.

stratowiruz
Sr. Member
Posts: 2451
Joined: Wed Apr 17, 2002 9:23 pm

Re: Sonata Arctica

Post by stratowiruz » Fri Aug 13, 2004 7:31 pm

Janne "ToxicAngel" Pitkänen lienee tehnyt tuon kannen? Siltä ainakin vaikuttaa minusta... ei siinä mitää. Kansi on ihan kelvollinen, harvoin kansiin tai yleisesti graafiseen olemukseen perehdyn paljoa.

User avatar
julkimo
Member
Posts: 97
Joined: Tue Jun 29, 2004 3:50 pm

Re: Sonata Arctica

Post by julkimo » Sun Aug 15, 2004 7:40 pm

just tuli metalliliitossa toi don't say a word. Todella hyvä biisi. Levy ei voi olla huono. :?

User avatar
Sir. Decadence
Sr. Member
Posts: 1333
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:38 pm
Location: Dreamspace
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Sir. Decadence » Sun Aug 15, 2004 9:49 pm

julkimo wrote:just tuli metalliliitossa toi don't say a word. Todella hyvä biisi. Levy ei voi olla huono. :?
Jep, tulihan se ja nappasin kassullekin.
Nyt on tullut se kuunneltua useammankin kerran ja onhan se mahtava biisi, vaikka äänenlaatu tuossa kassulla onkin huono.
Ei, levystä ei tule huonoa, sen voin tuon perusteella jo uskoa!
Jos tuo laivasysteemi on virallinen kansi, niin onpahan ainakin hieno.
Sehän voisi olla mun Aavelaiva-biisin kansi (jota ei edes ole olemassa, muuta kuin ne sanat tuolla toisella topicilla)... ahihi. :lol:

User avatar
Strato4ever
Sr. Member
Posts: 4228
Joined: Mon Mar 04, 2002 3:56 pm
Location: Jyväskylä, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Strato4ever » Sun Aug 15, 2004 9:53 pm

Eihän tää oo mahollista....AINA kun en kuuntele Metalliliittoa niin sieltä tulee jotain kivaa :/ Toisaalta, koko sinkku on jo netissä, senkun hakisin sen sieltä mutta mutta....enpä viitsi, haluan yllättyä kuhan saan sinkkuni Aironmusiikista....
Each funeral just makes
us realize, that life's
but a series of goodbyes.

User avatar
JouNi@Arcticmetalsha
Sr. Member
Posts: 355
Joined: Tue Jan 27, 2004 8:42 pm

Re: Sonata Arctica

Post by JouNi@Arcticmetalsha » Sun Aug 22, 2004 10:03 am

Malys wrote:https://shop.nuclearblast.de/show_big_p ... 126015.jpg Tuollainen tupsahti vastaan Nuclear Blastin shopin sivuilla. Onkohan tuo sitten virallinen albumikansi.. Aika erikoinen.
no jos on totta että tuossa se kansi oli niin olen ehkä hieman sekä pettynyt sekä ihmettynyt..ootin kuitenki jotenki "
sinisempää" kantta :D

Piiuska
Sr. Member
Posts: 1403
Joined: Thu Sep 12, 2002 7:04 pm

Re: Sonata Arctica

Post by Piiuska » Sun Aug 22, 2004 11:15 am

Mielestäni kansi on hieno, vaikka värihän voisi olla vaikkas sinisempi. Ei heti uskoisi, että Sonatan uusi albumi on kyseessä.
Ihan mielenkiinnolla odottelen lättyä, ainakin sinkkubiisi kuulosti hyvältä.
Live for now, like there's no tomorrow.

dwarflander
Member
Posts: 193
Joined: Thu Jan 09, 2003 5:25 pm

Re: Sonata Arctica

Post by dwarflander » Sun Aug 22, 2004 7:27 pm

Tänään ostin tuon uuden sinkun. Kyllä toimii :D Siinähän on myös Depeche Mode cover "World in my eyes", aika erikoinen valinta/biisi mutta toimii hyvin mielestäni. Odotan innolla uutta levyä. 8)

User avatar
JouNi@Arcticmetalsha
Sr. Member
Posts: 355
Joined: Tue Jan 27, 2004 8:42 pm

Re: Sonata Arctica

Post by JouNi@Arcticmetalsha » Sun Aug 22, 2004 8:17 pm

ja mää en oo mistää sinkuista kuullukaa.. noh.. en koskaa ostakaa sinkkuja :D sitten albumit jos vain käshiä löytyy :D

User avatar
JouNi@Arcticmetalsha
Sr. Member
Posts: 355
Joined: Tue Jan 27, 2004 8:42 pm

Re: Sonata Arctica

Post by JouNi@Arcticmetalsha » Sun Aug 22, 2004 8:19 pm

julkimo wrote:just tuli metalliliitossa toi don't say a word. Todella hyvä biisi. Levy ei voi olla huono. :?
sonatan levy ei oo ikinä huono :D

Lapazeus
Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 05, 2002 6:49 pm
Location: Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Lapazeus » Mon Aug 23, 2004 4:31 pm

JouNi@Arcticmetalshare wrote:
julkimo wrote:just tuli metalliliitossa toi don't say a word. Todella hyvä biisi. Levy ei voi olla huono. :?
sonatan levy ei oo ikinä huono :D
Et vissiin omista successoria.

Raven
Member
Posts: 289
Joined: Sun Nov 23, 2003 1:32 pm

Don't Say A Word EP

Post by Raven » Tue Aug 24, 2004 1:19 pm

Hommasin perjantaina tämän neljän biisin EP:n. Vitun hyvä lätty kyllä. Odotukset nousivat kyllä aika korkealle odotellessa pitkäsoittoa.

Biisit:

1. Don't Say A Word (edit)
-Sinkkubiisi, useamman kuuntelun jälkeen itseasiassa aika helvetin hyvä biisi. Sopii radiosoittoon hyvin, joskin alkuun kuulosti hieman mitäänsanomattomalta. Ei nyt meikäläisen mielestä ihan vielä Victoria's Secretin tasoa.

2. Ain't Your Fairytale
-Nopea tuplabasari vedätys. Omasta mielestäni pitkään aikaan parasta nopeaa Sonataa vähään aikaan. Itselle kappaleesta tuli jotenkin mieleen ekan levyn nopeiden ja The Cagen ristisiitos.

3. World In My Eyes (Depeche Mode -cover?)
-Outo biisi. Alku lupaa hyvää, mutta ei itselle kyllä uppoa. Hattua pitää kuitenkin bändille nostaa näin rohkeasta vedosta.

4. Two Minds, One Soul (Vanishing Point -cover)
-Tarttuva "Sonatamainen" kappale.

Huomiona mainittakoon, että ainakin nimim. Figaroa varmasti kiinnostaa EP:llä sellainen seikka, että kaksi ensimmäistä kappaletta ovat Mikko Karmilan miksaamia ja kaksi viimeistä Ahti Kortelaisen miksaamia...

User avatar
JouNi@Arcticmetalsha
Sr. Member
Posts: 355
Joined: Tue Jan 27, 2004 8:42 pm

Re: Sonata Arctica

Post by JouNi@Arcticmetalsha » Tue Aug 24, 2004 5:03 pm

Lapazeus wrote:
JouNi@Arcticmetalshare wrote:
julkimo wrote:just tuli metalliliitossa toi don't say a word. Todella hyvä biisi. Levy ei voi olla huono. :?
sonatan levy ei oo ikinä huono :D
Et vissiin omista successoria.
makuasia..

Locked