Sonata Arctica

Täällä keskustellaan aiheista, jotka eivät liity Stratovariukseen.
Nightwarrior
Sr. Member
Posts: 576
Joined: Sat Sep 21, 2002 5:34 pm

Re: Sonata Arctica

Post by Nightwarrior » Fri Oct 22, 2004 10:52 am

Uusin Sonatan levy on ehkä parasta Sonataa sitten Ecliptican! Bändi on taas uudistunut sopivasti, säilyttäen kuitenkin oman tyylinsä.

Kappaleista eniten ovat kolahtaneet Don't Say A Word, The Boy Who Wanted To Be A Real Puppet ja tietenkin aivan mahtava Liimataisen säveltämä My Selene! Tuo Janin kappale on noussut omaksi suosikikseni levyltä ja se kestää kyllä vertailun Sonata Arctican aikaisempaankin tuotantoon. Jos miehellä on enemmänkin tällaisia biisejä, niin ehdottomasta Tonylle niitä esittelemään :)

ElDiablo
Sr. Member
Posts: 1490
Joined: Sun Mar 03, 2002 5:53 pm
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by ElDiablo » Sun Nov 14, 2004 4:06 am

Tulipa nähtyä Sonata Arctica pitkästä aikaa livenä, kun lämppäsivät Nightwishiä Amsterdamissa. Ihan kivaltahan nuo jotkut uudet biisit kuulostivat livenä.

Kuvia voi ihmetellä tuolta: http://www.vedenpaa.com/eldiablo --> Stellar Images --> Sonata Arctica --> Paradiso04
'Religion is the most malevolent of all mind viruses' - Arthur C. Clarke

Rising Force
Jr. Member
Posts: 12
Joined: Tue Nov 23, 2004 5:51 pm
Location: In The Middle Of Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Rising Force » Mon Dec 27, 2004 8:31 pm

Mitäpä tähän nyt voi sanoa. Erittäin loistava bändi.
on tullu katottua livenä.Uusi levy on todella hyvä, mutta jotenkin tykkään
kyllä enemmän silencestä ja winterheart's guildista.

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Stratosfear » Tue Jan 04, 2005 3:01 pm

Don´t Say A Wordista on muodostunut itselleni Sonata Artica klassikko.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Figaro1 » Tue Jan 04, 2005 7:26 pm

Stratosfear wrote:Don´t Say A Wordista on muodostunut itselleni Sonata Artica klassikko.
Se ON hyvä SA-biisi ja kyllä todellakin ainoa mahdollinen single-raita tuolta uudelta levyltä. Itse kuuntelin levyn taas tänään aamulla läpi eikä ole kyllä yhtään tylsynyt vaikka kuuntelukertoja on varmasti kolmattakymmenettä takana. Helsingin tuleva keikka tulee jäämään väliin, olen samana päivänä 69 eyesin keikalla ja sinne on siis jo lippu jota en lähde vaihtamaan. Varsinkin kun tuli tuo edellinen SA:n Tavastian rykäys todistettua.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
StratoPummi
Sr. Member
Posts: 2526
Joined: Sat Jan 18, 2003 3:18 pm
Location: Kuusankoski ja Kotka
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by StratoPummi » Wed Jan 05, 2005 12:47 am

Dont say a word on pikkuisen himmentynyt, vaikka sitä yhdessä vaiheessa hehkutinkin. Koko levy on pienessä laskusuhdanteessa. Harmi. :? Muut Sonatan levyt ovat kyllä pitäneet pintansa paljon pidemmin, vaikka eivät aluksi niin loistavalle, kuin tämä uusin vaikuttaneetkaan.
PA-PE-RI-MASSAA
SUO-RAT HAMPAAT
LAI-HAN TY-TÖN VATSAA POLTTAA!

Pentelesh
Sr. Member
Posts: 597
Joined: Sun May 19, 2002 6:04 pm
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Pentelesh » Wed Jan 05, 2005 7:12 pm

Tuolta uudelta SA:n levyltä ei enää oikein jaksa kuunnella muita kuin Misplaced, Don't Say A Word, My Selene ja Wildfire. Loput biisit ei vaan tunne mitenkään iskeviltä.

User avatar
[JouNi]
Jr. Member
Posts: 14
Joined: Fri Jan 07, 2005 5:50 pm
Location: metsä

Re: Sonata Arctica

Post by [JouNi] » Fri Jan 07, 2005 6:21 pm

mainio levy mutta vain Reckoning Day,Reckoning Night on aivan turha.. eikä The Boy Who Wanted To Be A Real Puppet:kaan ole mikää mainio..

ne on ne miinukset levyllä.. muuten kyllä kaikki muut kappaleet iskee kovaa, paitsi ehkä Blinded No More vähän vähemmän.. en tykkää rumpukompista :lol:

taattua sonata laatua kuitenkin levy on ollut ettei osto ole kaduttanut tippaakaan.

Kenji
Member
Posts: 148
Joined: Tue Nov 25, 2003 3:26 pm
Location: Järvenpää

Re: Sonata Arctica

Post by Kenji » Mon Jan 10, 2005 7:00 pm

kyllähän tuota jaksaa kuunnella vieläkin vaikka sitä on tullu cd soittimessa jo jyystettyä jonkinverran. ainoat biisit mitkä ei ole jaksanu viihdyttää on blinded no more (outo sonatan kappaleeksi) ja instrumentaalikin on tylsää kuunneltavaa. mutta muuten jees :)

User avatar
[JouNi]
Jr. Member
Posts: 14
Joined: Fri Jan 07, 2005 5:50 pm
Location: metsä

Re: Sonata Arctica

Post by [JouNi] » Mon Jan 10, 2005 8:52 pm

Blinded No Moresta tulee mieleen Naikkareitten uusin.. etenkin Wish I Had an Angel, rumpukomppi on kuulostaa oudolta.. tempoissa ja sen sellaisissa on jotain samaa. Blinded No More on ainoa Sonatan kappale minkä voisi sanoa olevan sanalla sanoen HUONO. jotenkin Wish I Had an Angel toimii paremmin, vaikka samantapaisia biisejä ovatkin.

no mutta mitäs yhdestä huonosta kun kaikki muut ovat hyviä, eihän edes Sonata voi olla täydellinen :wink:

User avatar
ForceMajeure1
Member
Posts: 154
Joined: Sun Dec 14, 2003 10:27 pm
Location: Tampere, Finland
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by ForceMajeure1 » Tue Jan 11, 2005 12:24 am

hyvä piisihan se blinded no morekin on.

en perustanut paljoa silencesta enkä juuri lainkan winterheart's guildista joka oli suoranainen epäonnistuminen minun papereissani...

mutta tuo uusin olikin oikein hyvä sitten. hienoa että bändi on luovassa noususuhdanteessa taas.

User avatar
Cinda
Member
Posts: 218
Joined: Thu Oct 09, 2003 12:49 pm
Location: Suonenjoki

Re: Sonata Arctica

Post by Cinda » Tue Jan 11, 2005 12:46 pm

StratoPummi wrote: Koko levy on pienessä laskusuhdanteessa. Harmi. :? Muut Sonatan levyt ovat kyllä pitäneet pintansa paljon pidemmin, vaikka eivät aluksi niin loistavalle, kuin tämä uusin vaikuttaneetkaan.
Minä taas oon muihin sonatan levyihin kyllästynyt paljon nopeammin, mutta tätä uusinta jaksaa vielä ehkä jonkin aikaa.
Sonataan kyllästyy jostain syystä kumman nopeasti :O

Ja Blinded No More on minusta ainakin tosi hyvä. Tällä hetkellä paras biisi koko levyltä. Ei auennut heti, joten ehkä sen takia sitä vielä jaksaa.
Don't ask who's to blame, I don't know.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Figaro1 » Tue Jan 11, 2005 1:57 pm

Cinda wrote: Ja Blinded No More on minusta ainakin tosi hyvä. Tällä hetkellä paras biisi koko levyltä. Ei auennut heti, joten ehkä sen takia sitä vielä jaksaa.
Senpä takia minäkin Sonatasta pidän että suurin osa biiseistä vaatii enemmän kuin sen kaksi kuuntelua antaakseen kaikkensa kuulijalle.
Tony tosiaan nimitti McDonalds-levyiksi levyjä jotka tarjoavat kaiken ensimmäisellä kuuntelulla, ja minä allekirjoitan tuon statementin täysin.
Eiväthän Sonatan levyt nyt mitään maata siirtäviä ole mutta kyllä ne silti ovat tasokasta tavaraa ja ainakin minä jaksan kaikkia levyjä kuunnella vieläkin. Ja jokainen levy on ollut parempi kuin edeltäjänsä.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Sonata Arctica

Post by IceBreaker » Fri Jan 14, 2005 12:41 am

Todella toimiva porukka se Sonata kyllä on, vaikka siitä sanotaan aina silloin tällöin, ettei se ole kovin vaikuttava livenä. Itse pidän enemmän yhtyeen vanhemmasta tuotannosta johtuen siitä syystä, että Stratofanina kaikki edes vähäsen samaan suuntaan soittavat yhtyeet ja biisit kuulostavat hyvältä tai jopa erinomaiselta. Samasta syystä minulle se oikea kosketinsoittaja on suureksi Jens-faniksi itseään kutsuva Mikko Härkin eikä nykyinen Henkka. Myöskin Mikon tilutukset + todella toimivat piano-osuudet Tallulahissa ja The End of This Chapterissä uppoavat minuun paremmin kuin Henkan vedot ja lisäksi niistä kuuluu se, että soittaja on todellinen ammattilainen tai jos ei ihan niin prkleen lahjakas. Samaten Henkan kannettava keyppari ei oikein vaikuta minuun.

Albumeista sanoisin, että uusin Reckoning Night on loistava levy ja vuoden 2004 parhaita levyjä, mutta ei toimi ihan niin hyvin kuin kaksi ensimmäistä. Wildfire jäi vähän kaivelemaan ja TBWWtBaRP (huh mikä nimi :shock: ) ei näytä avautuvan minulle ollenkaan. Onkohan se jopa liian melankolinen, ainut SA-biisi joka saa minut välillä jopa voimaan pahoin. :? Mutta kyllä RN ajaa WHG:n ohi omasta mielestäni. WHG kuulostaa minusta varsin hajanaiselta hyvin toimivaan RN:ään ja yhtenäiseen Eclipticaan verrattuna ja lisäksi Tonyn muutamat todella vaikeat lyriikat eivät avaudu kenties huonon englannintaioni tai Tonyn nerouden ansiosta. Muttei edes nykyinen englanninopettajakaan (nyk. AMK:ssa entinen lukion opettaja) tiennyt kaikkia niitä sanoja tai sananparsia joita päätin häneltä varmuuden vuoksi tiedustella. (mm. a vail) Varsinkin Champagne Bath on IMHO vaikea biisi sillä siinä jos missä Tonyn kielellinen lahjakkuus pääsee esiin.

Voisin ehkä väittää Eclipticaa yhtyeen parhaaksi levyksi tai ainakin Stratomaisimmaksi, mutta se ei näytä kestävän kovin montaa kuuntelukertaa. Silence on siinä määrin parempi ja lisäksi Timo heittää yhden säkeen False News Travel Fastissa, vaikka sisältääkin muutaman todella imelän biisin. 8)
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

Guardian84
Jr. Member
Posts: 4
Joined: Thu Jan 13, 2005 7:55 pm
Location: Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Guardian84 » Sat Jan 15, 2005 1:15 am

Loistava yhtye! Kaveri suositteli Sonataa ja lainasi Ecliptican (poltetun tosin :? ) ja olin aivan myyty. Sitä levyä tuli yksi kesä ahkerasti luukutettua ja Ecliptica onkin mielestäni Sonatan paras levy vaikka Reckoning Night pääseekin melko lähelle. Silencea tuli odotettua kuin kuuta nousevaa ja kyllähän se aivan mahtava aluksi olikin, mutta pitemmän päälle ei oikein toiminut. Winterheart's Guildin osalta ei paljon ollut odotuksia ja eipä se sitten kauheasti iskenytkään. RN oli todella positiivinen yllätys ja kuten mainitsinkin on mielestäni Sonatan toiseksi paras tuotos heti Ecliptican jälkeen.

Täytyy vielä todeta, että ainakin nykyään (aikaisemmasta en osaa sanoa) Sonata on mielestäni todella kova livenä.
Quietly it crept in and changed us all

metalman
Member
Posts: 148
Joined: Thu Jan 06, 2005 10:02 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by metalman » Sat Feb 19, 2005 7:15 pm

Aika turha bändi. Muutamia hyviä biisejä esim. Fullmoon, San Sebastian (revisited) ja Dont Say A Word mutta muuten aika tyhjänpäivästä.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Figaro1 » Sat Feb 19, 2005 9:01 pm

Huomenna 22.30 kaikki sitten telkkarin ääreen. (Pätkitty) Tavastian keikka tiedossa, kestää tunnin.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
Mormegil
Sr. Member
Posts: 4327
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:31 pm
Location: United States of Europe, FI, Pori
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Mormegil » Sun Feb 20, 2005 11:25 am

Kai tuo nauhalle pitää ottaa. Kunhan vaan vetäisit paljon kappaleita Reckoning Nighilta, joka on aika reippaalla marginaalilla Sonatan paras.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Curry » Sun Feb 20, 2005 12:23 pm

Ainakin luulisi RN:n biisejä soitettavan, keikkahan on kyseisen levyn kiertueella. Misplaced on aivan törkeän hyvä biisi!

User avatar
Mormegil
Sr. Member
Posts: 4327
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:31 pm
Location: United States of Europe, FI, Pori
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Mormegil » Sun Feb 20, 2005 12:41 pm

Ei ollut Stratovariuksen Raumanmeren keikallakaan yhtäkään Elements-biisiä, mutta...

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Sonata Arctica

Post by SirJuzzi » Sun Feb 20, 2005 1:31 pm

Vähän eri juttu, jo siitä syystä että kaikesta huolimatta yleistäen ihmisiä kiinnostaa enemmän 90-luvun loppupuoliskon aikainen Strato-materiaali. Veikkaisin että tuo Sonata-keikka tulee kyllä sisältämään uusiakin biisejä.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Sonata Arctica

Post by Figaro1 » Sun Feb 20, 2005 1:56 pm

Ihan varmasti tämän iltainen tv-keikka sisältää Reckoning Night-biisejä myös. Koko keikka kesti muistaakseni 90 minuuttia eli ei sieltä ole paljoa pätkitty kun tunnin lähetys on kuitenkin tiedossa. Innolla odottelen mitä illan lähetys minulle tarjoaa.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
Mormegil
Sr. Member
Posts: 4327
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:31 pm
Location: United States of Europe, FI, Pori
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Mormegil » Sun Feb 20, 2005 1:59 pm

Tarkoitin kyllä lähinnä että olisi PALJON uusia biisejä, enkä niinkään epäillyt ettei niitä olisi, mutta... pah, unohtakaa koko juttu. :P

mmi
Jr. Member
Posts: 17
Joined: Wed Feb 09, 2005 11:26 pm

Re: Sonata Arctica

Post by mmi » Sun Feb 20, 2005 3:34 pm

Uusia ja vanhoja biisejä on varmasti tulossa sopivassa suhteessa. Tottakai ne hitit täytyy kuulla. Victoria's Secretistä voisin lyödä jopa vetoa. :wink:

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Sonata Arctica

Post by IceBreaker » Sun Feb 20, 2005 5:30 pm

Mormegil wrote:Ei ollut Stratovariuksen Raumanmeren keikallakaan yhtäkään Elements-biisiä, mutta...
Kyllä oli, mutta IWtMOS oli leikattu pois tv:stä.
Kuuntelin jälkimmäisen osan keikasta Metalliliitosta ja sieltä tuli ulos Shamandalie eli ainakin tämä sinkkubiisi vedettiin siellä. eiköhän myös DSaW. :roll: Mutta ikirakennetta :lol: Replica-My Land-Black Sheep ei vieläkään pystytty siellä rikkomaan. Väsyttävää. Nauha ostettu valmiiksi.
Last edited by IceBreaker on Sun Feb 20, 2005 7:54 pm, edited 1 time in total.
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

Malys
Sr. Member
Posts: 2525
Joined: Sat Mar 02, 2002 10:04 pm
Location: Finland
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Malys » Sun Feb 20, 2005 6:40 pm

Ei tuo Sonatan Tavastian veto kestä kuin sen 45 minsaa, ei tuntia. Keikalla tuli Misplaced, Blinded no more, DSaW ja Shamandalie, muita RN:n biisejä en muista että olisivat soittaneet.

Minä häpeän jo valmiiksi tämäniltaista, toivon parasta, pelkään pahinta. :oops:
Evoluutio - se huolehtii niistä, jotka ovat liian tyhmiä huolehtimaan itsestään. -Darwinin palkinnot

NightMare82
Member
Posts: 227
Joined: Sun Sep 21, 2003 5:31 pm
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by NightMare82 » Sun Feb 20, 2005 9:27 pm

Malys wrote:Ei tuo Sonatan Tavastian veto kestä kuin sen 45 minsaa, ei tuntia. Keikalla tuli Misplaced, Blinded no more, DSaW ja Shamandalie, muita RN:n biisejä en muista että olisivat soittaneet.

Minä häpeän jo valmiiksi tämäniltaista, toivon parasta, pelkään pahinta. :oops:
Voi sinua tyttö parkaa. Murheita ja huolia riittää vaikka muille jakaa. Noh, toivon ainakin itse bongaavani sinut sieltä yleisön joukosta tällä kertaa, kun en viimeksi bongannut. Hehei, ajattele sillä tavalla, että jotkut ei pääse koskaan televisioon! :wink:

EDIT: Kiva muuten päästä vertailemaan kerrankin nauhoitetta omaan keikkakokemukseen, kun olin katsomassa saman kiertueen aikana ollutta Foxian keikkaa Oulussa. Ketkä muut lautalaiset tunnustaa Malyksen lisäksi olleensa tuolla keikalla? :)

Nightwarrior
Sr. Member
Posts: 576
Joined: Sat Sep 21, 2002 5:34 pm

Re: Sonata Arctica

Post by Nightwarrior » Sun Feb 20, 2005 10:01 pm

Malys wrote:Ei tuo Sonatan Tavastian veto kestä kuin sen 45 minsaa, ei tuntia.
Ei niin. Ja siitäkin ajasta osa taitaa mennä haastatteluihin. Ainakin viikko sitten Kilven vastaavassa tv-keikassa oli pari biisiä, haastattelua, pari biisiä, haastattelua... Mutta toivotaan, että haastattelua tulisi mahdollisimman vähän. Ei sillä etteikö se kiinnostaisi, mutta haastatteluja on mahdollista nähdä muuallakin :wink:

Itse veikkaisin, että ainakin DSaW, Shamandalie, Fullmoon ja My Land (toivottavasti!!!) soitetaan.
~Life has given me much - maybe taken more
but those good times were always worth waiting for
When it's time to take leave of this world
I will leave with bitterness and joy~

Malva
Sr. Member
Posts: 3804
Joined: Mon Mar 04, 2002 8:24 am

Re: Sonata Arctica

Post by Malva » Sun Feb 20, 2005 10:04 pm

NightMare82 wrote:Ketkä muut lautalaiset tunnustaa Malyksen lisäksi olleensa tuolla keikalla? :)
:oops: Täällä yksi. Hävettää kyllä jo valmiiks... Kauhulla odottelen. :cry:

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Sonata Arctica

Post by Curry » Sun Feb 20, 2005 11:48 pm

Hyvät bileethän tuolla näytti olleen. En oo koskaan ollu Sonatan keikalla, ja viimeistään tuon nähtyäni on pakko mennä kattomaan nuo. Saunaan kun vaan pääsis...

Locked