Presidentti

Täällä keskustellaan aiheista, jotka eivät liity Stratovariukseen.

Kumpaa äänestät/äänestäisit?

Sauli Niinistö
20
59%
Tarja Halonen
14
41%
 
Total votes: 34

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Presidentti

Post by Curry » Mon Jan 16, 2006 5:39 pm

Tämä on varmasti jopa kiivastakin keskustelua herättävä ja kaikkia meitä koskeva aihe, joten tälle voisi avata oman topicin.

Ensimmäinen erä tätä kamppailua oli mielestäni ennenkaikkea Halosen tappio. Vielä keskiviikon vaalitentissä (MTV3) Halosen kannatuksen ilmoitettiin olevan 55 prosenttia - neljässä vuorokaudessa kannatus laski lähes kymmenen prosenttiyksikköä. Mielestäni ensimmäisellä kierroksella ei ollut varsinaista voittajaa vaikka mm. Niinistö kaavatti äänisaalistaan ja sai ksavatettua eroa Vanhaseen.

Nyt ollaan erässä kaksi, kehän punaisessa nurkassa ehdokas Halonen ja sinisessä nurkassa ehdokas Niinistö. Vaikka Niinistön vaalikampanjan mukaan "Vastakkainasettelun aika on ohi", kyllä tässä löytyy aika montakin vastakkainasettuvaa teemaa ja kokonaisuutta.

Vasemmisto vai oikeisto?
NATOon vai ei?
Mies vai nainen?
jne.

Halosen kausi ei ollut mielestäni mikään menestys. Kaikkein pahimmalla muistelen päätöstä poistaa maamiinat - fiksu päätös puolustusvoimain ylipäälliköltä heikentää maamme puolustustasoa ja uhrata siihen satoja miljoonia euroja - nämä eurot otettiin takaisin vain lakkauttamalla varuskuntia ja samalla lopettamalla satoja työpaikkoja.

Joitakin tyhmiä kommentteja tuli myös kampanjan loppusuoralla. Tasa-arvossa ei ole mitään vikaa, mutta mielestäni tasa-arvo on myös kirjaimellisesti tasa-arvoa eikä yhtäaikaista miesten sorsimista ja naisten jalustalle nostamista. Marraskuussa Halonen sanoi, ettei mies voi kasvattaa lasta kuten nainen. Tämä on mielestäni törkeä loukkaus miehiä ja yh-isiä kohtaan. Halonen on myös ajanut hedelmöityshoito-oikeutta lesbopareille ja yksinäisille naisille - vain naisille. Itse tulen pitämään tiukasti kiinni lapsen oikeudesta sekä äitiin että isään, mielestäni ja mm. Sigmund Freuden mielestä lapsella tulee olla molemmat. Jos vähemmistöille hakee jotain tämäntyylisiä oikeutta, mielestäni silloin pitäisi suosia joko kaikkia vähemmistöjä eikä vain tiettyjä.

Vaikka eduskunta saattaakin hyväksyä lain täysistunnossaan ja äänestyksessään, laki astuu voimaan vasta sen jälkeen kun presidentti on hyväksynyt ja allekirjoittanut lain. Halonen vastusti uutta tekijänoikeuslakia, mutta silti hyväksyi sen?

Mitä ovatkaan joidenkin entisten presidenttiemme merkittävimmät saavutukset ja asiat, joista heidät muistetaan?

Risto Ryti: Johti Suomea vaikeina sota-aikoina ja teki ovelasti omissa nimissään Ryti-Ribbentropp -sopimuksen, joka oli yksi merkittävimmistä sota-ajan sopimuksistamme ja varmasti niistä hyödyllisin.

C.G.E. Mannerheim: Kaikkien aikojen suurin suomalainen jo silloin.

J.K. Paasikivi: Loi Suomelle ulkopoliittisen linjan, vei Suomea eteenpäin ja kohti länsimaita jopa kovan Neuvostoliiton tarkkailun alla.

Urho Kekkonen: Jatkoi linjaa ja loi siihen oman lisänsä. Mies ei ollut kaikkien mieleen, mutta mies teki oikeita ratkaisuja maamme tulevaisuuden kannalta.

Martti Ahtisaari: Miehen kaudella Suomi nousi lamasta yhdeksi maailman kilpailukykyisimmistä maista. Matkusteli paljon edeltäjiinsä verrattuna, teki Suomea tunnetuksi maailmalla. Presidenttikautensa jälkeen erittäin luotettu ja arvostettu sovittelija, Kosovon ja Acehin rauhan pääarkkitehti.

Tarja Halonen: Suoristi George Bush nuoremman kravaatin, kierteli alennusmyyntejä lippis päässä, kaatui Pori Jazzeilla, heikensi merkittävästi maan puolustustasoa, onnistui parissa vuodessa (kannatus oli parhaimmillaan jopa 70% muutama vuosi takaperin) heikentämään omaa kannatustaan jops kymmeniä prosenttiyksiköitä.

Tämä vertailu sen takia, että Tarjalta puuttuu mielestäni presidentin tärkein ominaisuus: JOHTAJUUS. Arvostetuimmilla presidenteillämme sitä on ollut. Jos Suomeen tulee uusi lama tai muuten vaikeat ajat, Tarja ei pysty johtamaan meitä siitä pois kohti parempaa tulevaisuutta. Tarja on puhunut paljon hyvinvointiyhteiskunnasta, sen säilyttämisestä ja kehittämisestä, muttei ole kertaakaan esittänyt suoria ratkaisuja siihen.

Itse tulen äänestämään myös kakkoskierroksella Sauli Niinistöä.

En tarkoita sitä että Saulikaan olisi täydellinen ehdokas. Saulilla on kuitenkin paineensietokykyä, luonnetta, selkeitä mielipiteitä, tulevaisuudenvisioita ja kykyjä tehdä vaikeitakin ratkaisuja - juurikin niitä johtajaominaisuuksia. Hänen valtionvarainministerikaudellaan laman runtelemasta pikkuvaltiosta tuli maailman kilpailukykyisin maa ja hyvinvointivaltio, hänen ministerikautensa on yksi pisimmistä, mitä Suomessa on koskaan ollut. Saulin kampanjateema "työväen presidentti" (muut ehdokkaat ovat sekoittaneet puheissaan kaksi eri asiaa - työväen ja työväenLUOKAN - eletäänkö vielä 2000-luvullakin luokkayhteiskunnassa?) on varmasti ollut monille yllätys, mutta mies puhuu tässäkin asiaa - työ ja sen arvostaminen on hyvän tulevaisuuden tärkein perusta. "Hyvä valtiontalous on köyhänkin paras ystävä", totesi toinen valtionvarainministeri, Niinistön aisapari Suvi-Anne Siimes aikoinaan.

Toivon ja uskon jokaisen äänioikeutetun käyttävän oikeuttaan toisella kierroksella, ja olevan mukana valitsemassa uutta presidenttiä.

Tarja Halosen sanoin: "Kansa EI käyttänyt mahdollisuuttaan valita presidentti jo ensimmäisellä kierroksella..." Mielestäni kansa käytti mahdollisuuttaan ja hyvin käyttikin :wink:

Stratofanius
Sr. Member
Posts: 3235
Joined: Sat Jan 22, 2005 12:37 pm

Re: Presidentti

Post by Stratofanius » Mon Jan 16, 2006 5:44 pm

Saulia kannatan kyllä muutenkin, mutta vielä enemmän eräänlainen inhoni Halosta kohtaan nousi kun näin jonkin oudon dokumentin hänestä. Hän kuulemma kiukuttelee ja karjuu alaisilleen heti kameroiden kadottua näkyvistä ja tuollaista rataa... ja sitten vielä se typerä lausahdus: "Äänestäkää Halonen suoraan presidentiksi niin rahat säästyvät".
Ei kannatusta Tarjalle tältä suunnalta, Saulille kylläkin. Soinia olisin epätoivosesti voittoon halunnut, mutta Sauli käy siihen ihan yhtä hyvin.

metalman
Member
Posts: 148
Joined: Thu Jan 06, 2005 10:02 pm
Location: Helsinki, Finland
Contact:

Re: Presidentti

Post by metalman » Mon Jan 16, 2006 7:05 pm

Jos nyt saisin äänestää niin varmaankin Saulia.
En oikein edes tiedä miksi, varmaankin ne halosen rahansäästö tms. kommentit ja se ettei halonen ottanut kantaa mihinkään niissä vaalitenteissä.

Suomessa presidentin vaikutusvalta on tosin aika minimaalinen joten tuskin sillä käytännössä on mitään vaikutusta kumpi valitaan.

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Presidentti

Post by SirJuzzi » Mon Jan 16, 2006 7:26 pm

Nato bad. Mitä etäämmällä kaikesta jenkkeihin liittyvästä sotilaallisesta toiminnasta pysytään, sen parempi, ainakin tällä hetkellä. Lisäksi mielestäni olisi syytä vähän odottaa ja katsoa, mitä EU:lla tulee olemaan tarjottavanaan.

Sinänsä valinta on vaikea, en oikein pidä kummastakaan ehdokkaasta. Halonen on törppö, Niinistö luikku, jos karkeasti saa sanoa. Silti tuntuu siltä, että Halonen voittaa vaalit, nyt oli kannatus kuitenkin niin lähellä 50%, ettei Niinistö millään saa kaikkia ensimmäisellä kierroksella muita ehdokkaita äänestäneitä puolelleen.

Curry, unohtuiko Koivisto vai etkö vain pidä häntä mainitsemisen arvoisena...?
Play the violent strings of my symphony.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Presidentti

Post by Curry » Mon Jan 16, 2006 7:54 pm

En unohtanut Koivistoa, en vain tunne lähihistoriaa niin hyvin että uskaltaisin sanoa mitään. Pitää ehdottomasti korjata tämä aukko sivistyksessä.

Itsekin olen Natoa vastaan, äänestän ehdottomasti EI jos aiheesta tulee ja toivottavasti tulee kansanäänestys. Mutta eiväthän esim. Irakissa ole norjalaisia sotilaita. Sodalla kun ei ole YK:n hyväksyntää, kieltäytyminen on käsittääkseni tarpeeksi perusteltua.

Muttei Suomella ole varaa jäädä yksinkään ilman minkäänlaisia liittolaisia, vaikka varsinainen sodanuhka vaatisi yleismaailmallisia (tai ainakin itärajan takaisia) suuria muutoksia.

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Presidentti

Post by SirJuzzi » Mon Jan 16, 2006 8:16 pm

Pakkohan Suomen on tositilanteessa asettua lännen puolelle, sieltä on niin paljon kalustoa hankittu viime aikoina. Monet sanovat, että EU:sta ei saisi tulla sotilasliittoa, mutta jos sen sisäinen puolustusjärjestelmä tosissaan kehitetään, pidän sitä silti parempana vaihtoehtona kuin NATOa.
Play the violent strings of my symphony.

User avatar
Eini
Sr. Member
Posts: 1077
Joined: Sat Jul 20, 2002 4:49 pm
Location: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Presidentti

Post by Eini » Mon Jan 16, 2006 8:53 pm

Sen kummemmitta perusteluitta... Äänestin ensimmäisellä kierroksella Niinistöä ja sen aion tehdä myös toisella kierroksella.

Näin myös sen dokumentin Tarjasta ja hänen käytöksestään. Se oli aika mielenkiintoinen.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Presidentti

Post by IceBreaker » Mon Jan 16, 2006 10:33 pm

En mielellään kannata kumpaakaan vaihtoehtoa, Niinistöstäkin löytyy paljon sellaista mikä ei minua miellytä (Halosesta en viitsi edes sanoa mitään). NATO-kysymys yhtenä päällimmäisistä. En ole koskaan ollut sillä kannalla, että suomen pitäisi liittyä NATOon. Pikemminkin SirJuzzin mielipiteen tavoin EU:n sisälle saisi muodostua jonkinlaista puolustusyhteistyötä tai -järjestelmää.

Näillä näkymin käytän kuitenkin äänioikeuteni ja menen antamaan ääneni Niinistölle, vaikka en mielellään näkisi häntäkään tulevana presidenttinä. :roll:
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

Malys
Sr. Member
Posts: 2525
Joined: Sat Mar 02, 2002 10:04 pm
Location: Finland
Contact:

Re: Presidentti

Post by Malys » Mon Jan 16, 2006 11:03 pm

Kovin yksipuolinen kanta minulla. Politiikka ei kiinnosta pätkän vertaa enkä käynyt äänestämässä enkä aio käydä äänestämässä nytkään. Mulle on ihan sama kuka Suomen pressana on, ei se sitä hommaansa hoida kuitenkaan yhtään sen paremmin kuin edeltäjänsä.

User avatar
Strato4ever
Sr. Member
Posts: 4228
Joined: Mon Mar 04, 2002 3:56 pm
Location: Jyväskylä, Finland

Re: Presidentti

Post by Strato4ever » Mon Jan 16, 2006 11:35 pm

Each funeral just makes
us realize, that life's
but a series of goodbyes.

Frantic Eyes
Jr. Member
Posts: 31
Joined: Tue Mar 25, 2003 9:00 pm

Re: Presidentti

Post by Frantic Eyes » Tue Jan 17, 2006 12:51 am

Kahdesta pahasta pienempi, eli Niinistö.

Ja mitä gallupeihin tulee: ne ovat perseestä, niihin ei pidä luottaa, niiden avulla ohjaillaan kansan äänestyskäyttäytymistä ja ne tulisi kieltää. 1994 vaaleissahan Väyrynen pudotettiin käytännössä mediapelin keinoin, kun MTV3 ilmoitti todellisuutta seitsemän prosenttiyksikköä pienemmät kannatuslukemat.

User avatar
Kain´s seventh son
Sr. Member
Posts: 1376
Joined: Sat Mar 02, 2002 9:48 pm
Location: Ruovesi, Finland
Contact:

Re: Presidentti

Post by Kain´s seventh son » Tue Jan 17, 2006 5:21 am

Ensimmäisen kierroksen presidenttiehdokkaista minulle oli käytännössä se ja sama kuka se on, kunhan se ei ole Niinistö eikä Vanhanen... miksikö?

Seuraava vuodatus saattaa ottaa kyseisten ihmisten ja puolueen kannattajille koville, mutta se ei ole teille, vaan puoluepolitiikalle.

Eli, Keskustapuolue on täynnä vasemman jalan saappaita... teoriassa se on helkkarin tärkeä puolue, jos siellä olisi YKSIKIN järkevä ja hallittu ihminen. Mutta ei, tyhmien ihmisten kerho, joka ei pidä kiinni siitä linjasta, jonka heidän esi-isänsä heille asettivat. Ja mitä Vanhaseen tulee, niin siinä on helvetin tyhmä mies, joka ei koskaan oikeasti sano mitään, henkeen ja vereen poliitikko, joka puhuu harvasanaisesti ja monotonisesti, eikä silloinkaan sano mitään... ärsyttävä tyyppi, joka on tällä hetkellä aivan väärällä paikalla.

Sitten Kokoomus. Nyt alkaa todellinen loanheitto, joten heikommat alkää lukeko kappaleen loppuosaa.
Kokoomus on umpikusipäiden "BlingBlig" -porvareiden idioottikerho, joiden elämän einoa tehtävä on kyykyttää köyhiä ja pitää rikkaiden olot vielä rikkaampina, äänestä Kokoomusta, jos haluat suomesta todellisen "Pikku USA:n" sitä kannattaa miettiä! Ja Niinistö sitten onkin sen kaiken p****n kiteytymä, mistä edellä puhuin, Kokoomuksen maskotti ja koko ideologian ristiretkeläinen, itse styranki jos minulta kysytään. Mies on siis täysi ku****ä ja idiootti, joka puhuu läpiä pitkin päätään minkä ehtii, nykyään ukolla taitaa olla vakiokuiskaaja, kun niitä sammakoita pääsee enää puolet suusta. Mutta äijän idioottimaisimmat kommentit ja mielipiteet ovat syöpyneet kyllä mieleeni.
Vaikka Niinistö ei olisikaan niin vaarallinen Presidenttinä kuin esim. Pääministerinä, en silti halua suomen PR-henkilöksi tämänhetkisen politiikkamme suurinta kusipäätä ja idioottia... herra "suomen George W Bush" pysyköön rullaluistimissaan eikä leikkisi isojen poikien asioilla.

Inhoan politiikkaa, mutta siitä on pakko olla välillä kiinnostunut. Ääneni menee Tarjalle, jo siksi että Saulia ei olla suomen presidentiksi päästämässä! Ja Tarja on hoitanut hommaansa varsin mallikkaasti tähän asti, miksei myös jatkossa? Lisäksi Tarja oli tänä vuonna myös Vasemmiston ehdokas, ja kun olen itse sinne päin kallellaan, niin se on yksi syy lisää.
"Even if I walk through all the circles of hell for you, you wouldn't even piss on me. But it's too late, it's too late my dear.
Because I'm already there!"

Protection-Perkele of Stratoforum

The Ruckus Brigade

User avatar
tosise8
Sr. Member
Posts: 341
Joined: Sat Jan 24, 2004 1:22 pm
Location: Iittala

Re: Presidentti

Post by tosise8 » Tue Jan 17, 2006 10:19 am

Nämä vaalit ovat olleet NATO-vaalit. Kotimaan politiikka on jäänyt liian varjoon. Niin kuin Kallis sanoi että NATO:on mennään joka tapauksessa.

User avatar
ozzie
Sr. Member
Posts: 528
Joined: Thu Aug 21, 2003 2:03 pm
Contact:

Re: Presidentti

Post by ozzie » Tue Jan 17, 2006 10:53 am

En minäkään politiikasta mitään tiedä enkä oikeastaan välittäisikään, mutta kai sitäkin tässä maailmassa tarvitaan...

Minustakin näissä ehdokkaissa on jotain sellaista etten kumpaakaan pidä parhaina mahdollisina, mutta kuitenkin jotenkin pidän parempana vaihtoehtona Niinistöä, ja hänelle myös ääneni annan.

Oikeastaan koko tämän vaaliruljanssin aikana kuulin parhaat kommentit ja selkeimmät näkemykset Suvi-Anne Siimekseltä. harmi, ettei hän ollut ehdokkaana.

@Curry: Hieno alustus tähän topikkiin muuten :)
Näinhän se on...

User avatar
Wanderer
Sr. Member
Posts: 360
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:50 am
Location: Vantaa,Finland

Re: Presidentti

Post by Wanderer » Tue Jan 17, 2006 12:10 pm

Niinistöä äänestin 1. kierroksella ja tulen äänestämään myös toisella. Minua otti eniten pannuun Halosen puheet veronmaksajien rahansäästöstä jos muumimamma olisi valittu 1. kierroksella. Halonen on persoonana minusta ärsyttävä. Totta kai Niinistö on toki monesta ärsyttävä persoonana. Minusta Halonen ei ole kyvykäs puhumaan taloudesta ja globalisaatiosta, ainakaan ei ollut edellisellä kaudella.

Monet muistavat Sauli Niinistön ajan valtiovarainministerinä. Täytyy muistaa että näihin aikoihin Suomessa noudatettiin tiukkaa talouspolitiikkaa jotta päästiin jäseneksi EMU:Un (European Monetary Union). Sitten vielä yksi pointti; 12 vuotta tasavallan presidenttinä on minusta liian pitkä aika yhdelle henkilölle.

Näin lopuksi: Olisi upeaa jos Conan pääsisi tapaamaan Tarjan :lol:
The oldest radio rock station Radio City quit 12-8-2006 :(

User avatar
StratoÄijä
Sr. Member
Posts: 3623
Joined: Wed Jul 14, 2004 8:32 pm
Location: Rovaniemi, Finland

Re: Presidentti

Post by StratoÄijä » Tue Jan 17, 2006 3:58 pm

Stratofanius wrote:Saulia kannatan kyllä muutenkin, mutta vielä enemmän eräänlainen inhoni Halosta kohtaan nousi kun näin jonkin oudon dokumentin hänestä. Hän kuulemma kiukuttelee ja karjuu alaisilleen heti kameroiden kadottua näkyvistä ja tuollaista rataa... ja sitten vielä se typerä lausahdus: "Äänestäkää Halonen suoraan presidentiksi niin rahat säästyvät".
Ei kannatusta Tarjalle tältä suunnalta, Saulille kylläkin. Soinia olisin epätoivosesti voittoon halunnut, mutta Sauli käy siihen ihan yhtä hyvin.
Saulistakin on tehty sellainen dokumentti.
Winter - The realm of eternal ice
Snowfall and darkness descends upon the vales of time
Distant caress of the sun's fading light
The lands were painted white with the Winter's might

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Presidentti

Post by SirJuzzi » Tue Jan 17, 2006 4:02 pm

tosise8 wrote:Niin kuin Kallis sanoi että NATO:on mennään joka tapauksessa.
Tai sitten ei mennä. Jos NATOon ei mennä nyt, tulevaisuus voi tuoda toisenlaisen ratkaisun. Ainakin, jos NATOon sitten lopulta mennään, asiaa on puitu tarpeeksi kauan. Kiirettä ei toistaiseksi ole mitään syytä pitää, vaikka siihen suuntaan oltaisiinkin menossa.

Mielenkiintoista, miten suuren määrän paskanheittoa (ihan syystäkin?) kummastakin ehdokkaasta tänne on jo kirjoiteltu tai linkitetty. Tässähän käy ilmi, että kumpikin ehdokas on kelvoton presidentiksi. Kumman tässä nyt sitten valitsee? NATO minulla tosin painoi jo ensimmäisellä kierroksella.

...Ja juuri äsken eräs kaverini otti esiin mielenkiintoisen pointin irkin puolella: Olisi niin rahamies Niinistön tapaista alkaa ajaa esimerkiksi ylipoistojen muuttamista maksulliseksi. Miltäs kuulostaa?

Sitten vielä tosiaan, muistatteko Soinia äänestäneet, mitä herra Putin sanoi Karjala-kysymyksestä, joka tuntuisi olevan Soinille tärkeä...? Minusta sen esiin nostaminen olisi veren kaivamista nenästä.
Play the violent strings of my symphony.

User avatar
Bones
Sr. Member
Posts: 1429
Joined: Mon Aug 02, 2004 6:16 pm
Location: Rovaniemi, Finland

Re: Presidentti

Post by Bones » Tue Jan 17, 2006 5:05 pm

StratoÄijä wrote:
Stratofanius wrote:Saulia kannatan kyllä muutenkin, mutta vielä enemmän eräänlainen inhoni Halosta kohtaan nousi kun näin jonkin oudon dokumentin hänestä. Hän kuulemma kiukuttelee ja karjuu alaisilleen heti kameroiden kadottua näkyvistä ja tuollaista rataa... ja sitten vielä se typerä lausahdus: "Äänestäkää Halonen suoraan presidentiksi niin rahat säästyvät".
Ei kannatusta Tarjalle tältä suunnalta, Saulille kylläkin. Soinia olisin epätoivosesti voittoon halunnut, mutta Sauli käy siihen ihan yhtä hyvin.
Saulistakin on tehty sellainen dokumentti.
Eiköhän jokaisesta ehdokkaasta oltu tehty tuon tapaisia dokumentteja. YLEllä näytetyt haastattelut oli sinänsä huvittavia tapauksia johtuen siitä että haastattelijana oli melko lipevä puhuja. Huono puoli oli kyllä että kun hän esitti kysymyksen niin ei myöskään antanut aikaa vastata siihen vaan löi lisää vettä kiville.

Halosen kannatus saattaa kärsiä kyllä myös siitä kun joku omasta leiristään lipsautti että jos ei oltaisi jouduttu 2. kierrokselle, Halosen kampanjointi olisi säästänyt suuria summia valtion rahoja. (en muista summaa minkä hän ilmoitti.)
So you children of the world, listen to what I say
If you want a better place to live in, spread the words today
Show the world that love is still alive, you must be brave
Or you children of today are children of the grave

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Presidentti

Post by Curry » Tue Jan 17, 2006 7:05 pm

^^ 7-10 miljoonaa euroa.

Kiitos, ozzie :)

User avatar
Bones
Sr. Member
Posts: 1429
Joined: Mon Aug 02, 2004 6:16 pm
Location: Rovaniemi, Finland

Re: Presidentti

Post by Bones » Tue Jan 17, 2006 7:49 pm

Thanks Curry :P

meinasin laittaa tuohon että muutamia miljoonia mutta pelkäsin että se menisi sittenkin liioitteluksi mutta kait muistin suurin piirtein oikein. :)
So you children of the world, listen to what I say
If you want a better place to live in, spread the words today
Show the world that love is still alive, you must be brave
Or you children of today are children of the grave

User avatar
Stratovarrior
Sr. Member
Posts: 2104
Joined: Tue Jan 10, 2006 4:13 pm
Location: Jyväskylähän se!!!!

Re: Presidentti

Post by Stratovarrior » Wed Jan 18, 2006 9:47 am

Vaikka Halonen onkin suomen noita akka niin silti... EI SALEA!!! siis camoon... Sale on aikansa eläny, tarja on luotettava ja hyvinhän noi 6 vuotta meni, mutta auta armias jos sale tulis puikkoihin... Ei sillä, ei mua kiinnosta politiikka olisin varmaan äänestäny Laxia tai jotain aiivvaaaan turhaaa...
The sky have so cute clouds:)...Wind sings in mine ears:)....Rain drops so nicely:)......There i nice and cool weather.....Birds are singing..... - - - - - - - - - - - - - -

I'M GOING TO FREEK OUT TO FINNISH WEATHER!!!

User avatar
Wanderer
Sr. Member
Posts: 360
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:50 am
Location: Vantaa,Finland

Re: Presidentti

Post by Wanderer » Wed Jan 18, 2006 10:12 am

Taidat siis tykätä muumeista? Ajattele nyt tommonen muumimamma viel seuraavat kuus vuotta pressana? Siis ei ikinä.. Tarja on kypsää kauraa arkkuun sitten kun sen toinen presidenttikausi olis ohi.. Menis sinne rakkaaseen YK:honsa töihin kun se kerta niin paljon rakastaa kehitysmaita.. :twisted:
The oldest radio rock station Radio City quit 12-8-2006 :(

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Presidentti

Post by SirJuzzi » Wed Jan 18, 2006 10:52 am

Häikäisevää argumentointia. :roll:
Play the violent strings of my symphony.

User avatar
Strato4ever
Sr. Member
Posts: 4228
Joined: Mon Mar 04, 2002 3:56 pm
Location: Jyväskylä, Finland

Re: Presidentti

Post by Strato4ever » Wed Jan 18, 2006 11:27 am

SirJuzzi wrote:Häikäisevää argumentointia. :roll:
Niinpä..Joka paikassa missä on juttua Pressavaaleista, on keskustelu lähinnä loanheittoa. Itteeni ainakin alkanu vituttaa sellanen lapsellinen paskanheitto etten paljoakaan jaksa netissä näihin keskusteluihin osallistua. Ja toi kuva jonka pastesin on ihan läpällä pastettu tänne :)
Each funeral just makes
us realize, that life's
but a series of goodbyes.

User avatar
Kain´s seventh son
Sr. Member
Posts: 1376
Joined: Sat Mar 02, 2002 9:48 pm
Location: Ruovesi, Finland
Contact:

Re: Presidentti

Post by Kain´s seventh son » Wed Jan 18, 2006 2:19 pm

Strato4ever wrote: Niinpä..Joka paikassa missä on juttua Pressavaaleista, on keskustelu lähinnä loanheittoa. Itteeni ainakin alkanu vituttaa sellanen lapsellinen paskanheitto etten paljoakaan jaksa netissä näihin keskusteluihin osallistua. Ja toi kuva jonka pastesin on ihan läpällä pastettu tänne :)
Sen arvasinkin :D ja ei siinä, kaikki tuollaiset hitusen asenteellisuudesta kertovat kuvat ovat vain omiaan lisäämään kannatustani :lol:

Ja Saulista sanottakoon vielä sen verran, että mies on sanonut seuraavalla tavalla:
"Tottakai suomalaisen työtätekevän on kyettävä toimimaan alipalkattuna yhteiskunnan edun nimissä" mies saattoi sanoa tuon hiukan kaunopuheisemmin, ja asiallisemmin... mutta se vain jäi mieleen... tuo oli nimittäin selvä mielipide, ja minä en ainakaan ole valmis tuollaista miestä päästämään presidentiksemme... kansallinen itsemurhakin kuulostaa mukavammalta :x
"Even if I walk through all the circles of hell for you, you wouldn't even piss on me. But it's too late, it's too late my dear.
Because I'm already there!"

Protection-Perkele of Stratoforum

The Ruckus Brigade

User avatar
Jaakko
Sr. Member
Posts: 1366
Joined: Sat Mar 02, 2002 9:54 am

Re: Presidentti

Post by Jaakko » Wed Jan 18, 2006 3:39 pm

Yhteiskunnasta viis, mutta kyllä itse mieluummin tekisin asiallista duunia "alipalkattuna" (työn arvo kun mitataan kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan) kun paskahommaa ilman palkkaa tai ilman duunia ja ilman palkkaa. SAK on tehnyt työstä Suomessa niin kallista ettei siihen ole työnantajilla (ainakaan pienyrittäjillä) varaa ilman erillisiä tukia. Palkat alas ja kaikille töitä ja liitot helvettiin. Liittoutuma joka alunperin tuki tavallisten työtätekevien oikeuksia saada työstään sen arvoinen palkkio nykyisellään jo vahingoittaa tavallista duunaria ja on tehnyt sitä pitkän aikaa. Ikävä kyllä nämä asiat vaan eivät pätkääkään kuulu presidentille eikä juuri liene merkitystä istuuko siellä SAK:lainen Halonen vai yrittäjä Niinistö. Minun ehdokkaani kun ei päässyt toiselle kierrokselle, jätän äänestämättä tämän rundin.

Edit: Ja niin, jos äänestäisin niin taitaisi Saukille mennä ääni, niin paljon kun vituttaakin vaan ajatella äänestää "porvarien työväen ehdokasta". Molempien toisen kierroksen ehdokkaiden puheet kun ovat ympäripyöreitä omien puolueidensa linjaa noudattavia höpinöitä jotka eivät "maailmaa muuta" mihinkään suuntaan. Nämä NATO- ynnä muut samantyyliset keskusteluthan ovat vain helppo keino saada ihmiset suuntaamaan huomionsa muualle, todelliset ongelmat kun eivät Suomessa eikä missään muuallakaan ole sotilaallisia.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Presidentti

Post by Figaro1 » Wed Jan 18, 2006 3:42 pm

Sanon suoraan että ääneni meni Niinistölle. Halonen on hoitanut tehtävänsä ihan hyvin, mutta ollut mielestäni liian kauan presidenttinä, joten uusien tuulien puhallus olisi nyt Niinistön muodossa ihan paikallaan. Ja en todellakaan ole itse täydellinen, mutta jokin Halosen ulkomuodossa on alkanut ärsyttää, sitä enemmän mitä enemmän hänen naamansa telkkarissa näkyy. Niinistö olisi varmasti pätevä presidentti jos minulta kysytään.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

Janne
Sr. Member
Posts: 1286
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:05 am

Re: Presidentti

Post by Janne » Wed Jan 18, 2006 5:18 pm

Harmi että tälläkin kertaa suurin osa kansasta ei äänestänyt rehellisesti sitä oikeaa ehdokastaan vaan taas sitä todennäköisintä voittajaa. Jos näin olisi tapahtunut, voisi Timo Soini olla nyt Suomen uusi presidentti.

Stratofanius
Sr. Member
Posts: 3235
Joined: Sat Jan 22, 2005 12:37 pm

Re: Presidentti

Post by Stratofanius » Wed Jan 18, 2006 5:29 pm

Janne wrote:Harmi että tälläkin kertaa suurin osa kansasta ei äänestänyt rehellisesti sitä oikeaa ehdokastaan vaan taas sitä todennäköisintä voittajaa. Jos näin olisi tapahtunut, voisi Timo Soini olla nyt Suomen uusi presidentti.
Näin juuri. Muka-oikeassa olevien mielipidekyselyiden jälkeen kansahan on tietysti sokaistu. Vaikka itsekin toivoin Soinista presidenttiä ja juuri EU minua juuri nirsookin joten olen vahvasti hänen puolellaan, eivät luultavasti kovinkaan monet suomalaiset halua kuitenkaan lopettaa yhteistyötä EU:n kanssa. Samaa mieltä olen Soinin kanssa linjalla "EU on surkea, pois se täältä".

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Presidentti

Post by Curry » Wed Jan 18, 2006 6:03 pm

Suomella ei ole varaa lopettaa yhteistyötä EU:n kanssa. Suomi on pieni maa, joka ei pysty hankkimaan kaikkea tarvitsemaansa yksin. Jos haluaa pysyä kehityksessä mukana ja olla vaikuttamassa ei pelkästään omaan vaan myös yleiseurooppalaiseen kehitykseen ja tulevaisuuteen. Arvostan Soinia ja hänen luonnettaan, mies olisi varmasti hyvä johtaja. Joillekin faktoille ei vaan mahda mitään.

En minäkään pidä jokaisesta asiasta EU:ssa, mutta mukana on pakko pysyä. Suomella ei ole esim. Norjan kaltaisia luonnonvaroja.

Ja galluptuloksia on aina yhtä monta kuin tekijöitä. Kämpilleni tuli viime viikolla jokin vasemmiston ilmaisjakelulehti, jossa Halosen kannatuksen kerrottiin olevan 70 prosenttia :lol:

Allekirjoitan myös sen, että 12 vuotta on liian pitkä aika samalle henkilölle. Mielestäni presidentin toimikauden voisi lyhentää vaikkapa nelivuotiseksi. Suomi kun matkii jenkkilää lähes joka asiassa, saavat puolestani matkia tämänkin.

Locked