Northern Kings

Täällä keskustellaan aiheista, jotka eivät liity Stratovariukseen.
Locked
User avatar
ozzie
Sr. Member
Posts: 528
Joined: Thu Aug 21, 2003 2:03 pm
Contact:

Northern Kings

Post by ozzie » Wed Sep 26, 2007 9:01 am

"Northern Kings" on sinfonista metallia suustaan sylkevä lauluyhtye, jonka muodostavat neljä suomalaista tunnettua raskaan musiikin artistia. Tämä nelikko ei pahemmin esittelyjä kaipaa, J.Ahola, Marco Hietala, Tony Kakko ja J-P Leppäluoto ovat jokainen tahollaan niittäneet mainetta sekä Suomessa että ulkomailla. Alkumetreillä tästä ryhmästä käytettiin työnimiä Killdivo tai Helldivo, mutta lopulta päädyttiin pohjoisen jylhään Northern Kings -nimeen, joka on kunnianosoitus suomalaisen metallin viime vuosien voittokululle.

"Northern Kings" -ryhmältä julkaistaan 24.10. albumillinen 80-luvun isoja hittejä hevisti soitettuna ja laulettuna. Vanhojen klassikoiden sovituksissa liikutaan monessa eri metallin alalajissa, mutta yhdistävänä tekijänä kaikissa on sinfonisuus, joka mahtavimmillaan saa elokuvallisia piirteitä. Ensimmäinen 26.9. julkaistava single, Tina Turnerin "We don't need another hero" on ensisoitossa Radio Rockissa tämän viikon. Muita levyllä kuultavia kappaleita ovat muun muassa Cuttin Crewn "I just died in your arms tonight", Phil Collinsin "In the Air tonight", Dire Straitsin "Brothers in Arms", Peter Gabrielin "Sledgehammer" ja David Bowien "Ashes to ashes".

Tää kuullostaa mielenkiintoiselta, ja ainakin mulle ihan pakko-ostos.

Onko kellään muuten mitään tietoa ketä tässä soittaa? En mistään ko. tietoa onnistunut löytämään.
Näinhän se on...

Jonna
Sr. Member
Posts: 919
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:08 pm

Re: Northern Kings

Post by Jonna » Fri Oct 12, 2007 12:44 pm

Voisihan siihen tutustua vähän tarkemminkin (en nyt tiedä ihan levyn ostamisesta, mutta koneelleni voisin ladata joitakin biisejä kuunneltavaksi), jos biisit kerran poikkeavat merkittävästi alkuperäisestä sovituksesta. Turner-coverin olen radiosta kuullutkin muutamia kertoja. En sitten tiedä onko tuo Northern Kings vain yhden levyn ilmiö, vai tekevätkö myöhemmin lisää covereita. Vähän rahastukselta tuo siltikin tuntuu, vaikka alkuperäisistä versioista poiketaankin.

User avatar
Heavy_Homer
Jr. Member
Posts: 32
Joined: Wed Sep 19, 2007 7:49 pm

Re: Northern Kings

Post by Heavy_Homer » Thu Nov 08, 2007 8:30 pm

Levy soi yhessä kaupassa kerran ja kovaa menoahan se oli! Muuten radiosta kuuluu vaan toi We Don´t Need Another hero.

Jonna
Sr. Member
Posts: 919
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:08 pm

Re: Northern Kings

Post by Jonna » Sun Nov 18, 2007 4:57 pm

Jääköhän tuo vain yhden levyn ilmiöksi, vai tekevätköhän vielä toisenkin levyn myöhemmin. Tuskinpa Northern Kings tulee olemaan mikään kovin pitkäikäinen kokoonpano.

Teräsbetoni on muuten valittu Suomen ensi vuoden euroviisuehdokkaiden joukkoon. Tuli vaan mieleen, kun niiden laulaja on mukana Northern Kingsissä. Kun hevibändejä on sinne kerran alettu lähettämään ja sillä linjalla Suomi on pärjännytkin, niin lisää seuraa. Tänä vuonnahan Thunderstone oli aika lähellä päästä edustamaan Suomea. Ja sitten oli se uusi tanssikilpailu, jossa Suomi voitti muista poikkeavalla linjallaan. Hevillä ei siis hävitä.

Locked