Page 1 of 1

Loppuhuipennus klassisella kokoonpanolla?

Posted: Fri Jun 02, 2017 10:35 am
by boko
Mielestäni Stratovarius ansaitsisi vielä kunnon loppuhuipennuksen. Sivulta käsin tarkasteltuna bändi on vaikuttanut hiipuvan hiljalleen vuosien saatossa. Entiseen loistokkuuteen paluu on kuitenkin vielä mahdollista, mutta siihen on vain yksi ainoa tie: re-union klassisen kokoonpanon kanssa (Tolkki, Kotipelto, Kainulainen, Johansson, Michael). Tiedän, että meitä 90- ja 2000-luvun alun faneja on paljon, jotka pakahtuisivat onnesta mikäli reunion + uusi albumi + kiertue tapahtuisi. Stratovarius nousisi kuin Feeniks tuhkasta.

Turha kierrellä - Timo Tolkin jälkeinen strato on ollut "ihan jees" bändi. Nykystraton jäsenten soittotaidot ovat kohdillaan, mutta tärkein elementti puuttuu: mieleenpainuvat uudet hittibiisit. Fakta on se, että Tolkin lähdön jälkeen niitä ei ole juuri tullut. Tolkki on ainoa joka pystyy synnyttämään todellisia melodisia Stratovarius-kappaleita. Hänen ikivihreät sävellyksensä ovat kestäneet aikaa uskomattoman hyvin 90-luvulta näihin päiviin.

Tolkki on edelleen kovassa iskussa mitä tulee biisintekoon. Esimerkkinä Allen Landen "The Great Divide" albumi, joka on kokonaan Tolkin käsialaa sävellysten osalta ja taattua tavaraa.

Klassisen kokoonpanon tiellä on toki monta kiveä: Tolkin fyysinen kunto ja livesoitto ei ole tällä hetkellä sitä tasoa mitä straton loppuhuipennus vaatisi. Myös Jörg Michael on ollut pitkään soittamatta power metallia. Molempien täytyisi kunnostautua ja aloittaa määrätietoinen harjoittelu - en tosin tiedä onko se Timon osalta mahdollista terveydellisistä syistä. Kuitenkin iso paluu jonka me kaikki haluamme nähdä vaatii monenlaista panostusta - sitä ei ole järkeä tehdä puolivaloilla. Yksi ongelma on myös Kotipellon ja Tolkin tulehtuneet välit. Tolkin mukaan Kotipelto ei ole pystynyt antamaan anteeksi menneitä. Kaikella tällä alkaa kuitenkin olla jo kiire, koska kavereilla alkaa olla ikää tälle musiikille.

Toivottavasti emme joudu todistamaan Stratovariuksen hiljaista hiipumista unholaan, vaan näkisimme sen vielä kerran tekevän kaiken täysillä kuin bändin kulta-aikoina. Stratovarius ja sen fanit ansaitsevat sen.

Re: Loppuhuipennus klassisella kokoonpanolla?

Posted: Sun Nov 12, 2017 4:12 pm
by Jabi
Omasta mielestäni olisi aika kyseenalaista vetää viimeinen kiertue vanhalla kokoonpanolla. Se saisi Rolfin, Matiaksen ja Laurin näyttämään pelkiltä sijaisilta jotka saivat väistyä syrjään heti kun heitä ei enää tarvittu. Mahdollinen re-union pitäisi IMO toteuttaa mieluummin Helloweenin "Pumpkins United" -tyyliin, eli uusi ja vanha kokoonpano yhdessä kiertueella.

Re: Loppuhuipennus klassisella kokoonpanolla?

Posted: Sat Nov 17, 2018 6:00 pm
by lucaf9397
Hauska idea, vaikkei millään tavalla realistinen. Entäpä ajatus konserista johon TT tulisi *laulamaan* ekojen levyjen biisit (ja miksei soittamaankin)? Olisin valmis matkustamaan mihin tahansa nähdäkseni sen keikan :)