Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Täällä käydään Stratovarius-aiheiset keskustelut. Ja Suomeksi tottakai.
Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Thu May 20, 2004 9:24 pm

Tuntuu, että aika on ajamssa Stratovariuksen ohi. Kuuntelussa juuri nyt Nightwishin uusi Nemo-single. Oi, kuinka paljon paremmalta se kuulostaakin, kuin Stratovariuksen viimeisin Elements Pt. I & II. Orkesteri versio yksistään toimii mielettömän hyvin. Kiinnostus jatkuu läpi koko kappaleen ja loppuun saadaan mukava sinfoninen huipennus. Nemo on oikeastaan hyvä esimerkki kappaleesta jollaisia toivoisi Timo Tolkin sävelrtävän. Kappale jossa on monia vivahteita rikkomatta kapaleen teemaa, saa kuulijan pysymään kiinnostuneena loppuun asti ja loppussa huipennus.

Nightwish on pystynyt koko ajan kehittymään ja viemään musiikkian eteenpäin entistä haastavampaan suuntaan. Tuntuu, että Stratovariuksen musiikillinen kehitys on pysähtynyt. Kolme viimeisintä studiolevyä ovat tavallaan polkeneet paikallaan tarjoamatta mittään todella uutta, ihmeellistä ja mielenkiintoista. Eniten ärsyttää uusimmilla levyillä mielettömän kliininen sairaala soundi ja kappaleiden mitään sanomattomuus. Nopeat kappaleet ovat kuivaa tuplabasari poljentoa iilman minkäänlaista suuntaa. Kapppaleista puuttuu tietynlainen jännittävyys, kun etukäteen arvaa miten kaappale etenee.

Timo Tolkin pitäisi jakaa enemmän sävellys vastuuta muille. Timo Kotipelto on omilla soloolevyillään osoittanut, että hännellä on hyviä ideoita muiden jalostettaviksi. Tuntuu nykyään siltä, että Tuomas Holopainen saa huomattavasti enemmän irti Nightwishista, kuin Timo Tolkki Stratovariuksesta. Ehkä on sitten parempi, että Stratovarius on lopettamassa, jos ei kyetä enää kehyttymään ja tekemään haasteellisempaa musiikkia. Tietysti sitä toivoisi tulevan Stratovarius levyn olevan mielenkiintoinen, haasteellinen ja hyvä. Pahoin pelkään, että näin ei tule käymään, jos Timo Tolkki on taas säveltänyt lähes kaiken materiaalin itse. Timo Tolkin olisi itse jo syytä tunnustaa, että muillakin soittajilla saattaisi olla uusia, virkistäviä ja hyviä ideoita. Muutosta parempaan ei tapahdu, jos yksi mies vastaa kaikesta.

Toxic Enema
Member
Posts: 147
Joined: Sat Oct 25, 2003 11:17 pm

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Toxic Enema » Thu May 20, 2004 10:59 pm

Jälleen aistii stratosfearin tekstistä tietyn naivin lapsenmielisyyden. Anteeksi vain.
Last edited by Toxic Enema on Thu May 20, 2004 8:00 pm, edited 1 time in total.
Juo enemmän sitä viinan paskoo niin opit!

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Figaro1 » Thu May 20, 2004 11:09 pm

Seuraa rehellinen vuodatus:

Itse olen tosiaan luopunut aiemmista levyistä juuri siksi että ne olivat loppuunkalutut ja nyt kun olen kuunnellut paljon uusia bändejä kuten Twilightning ja Dragonforce, ei Strato mielestäni ole enää niin merkittävä kuin mitä se oli joskus juuri 98 tai 97.

Kotipellon molemmat soolot ovat mielestäni erittäin hyviä paketteja ja niiden parissa saan henk.koht täytettyä muutamia Stratoonkin liittyviä aukkoja

Ja mitä nyt tulee mahdollisesti tuleviin levyihin, niin en usko että jaksan niitä ostaa jos Kotipelto ne tulee laulamaan. Jos taas levyjä tulee vaikka kaksi MissK:n kanssa, voi olla että ostan ne ihan mielenkiinnosta.

En siis halua loukata ketään, varsinkaan Timo Tolkkia tällä mutta karu mielipiteeni on tosiaan se että Stratovariusta ei välttämättä enää tarvita Suomessa.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
StratoPummi
Sr. Member
Posts: 2526
Joined: Sat Jan 18, 2003 3:18 pm
Location: Kuusankoski ja Kotka
Contact:

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by StratoPummi » Thu May 20, 2004 11:17 pm

Mielestäni Timo Kyllä väläytteli hieman säveltämisosaamistaan myös uusimmilla Elementseillä. Se ei kyllä tosin riitä, että vain muutamissa kappaleissa. Fantasia ja Papillon sisälsivät mielestäni paljon uutta Stratoa ja kakkoselementsi oli aluksi erittäin hyvälle vaikuttava levy, joka kuitenkin lopahti täysin. Ei siitä osaa mainita enää yhtään fantastisen hyvää biisiä.

Straton paras levy oli Dreamspace ja se tuli aikakautena, jolloin Timolla oli vaikeaa. Ehkäpä jos nyt tämä uusinkin.. .. ..
PA-PE-RI-MASSAA
SUO-RAT HAMPAAT
LAI-HAN TY-TÖN VATSAA POLTTAA!

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Thu May 20, 2004 11:40 pm

Toxic Enema wrote:
Itse (kaikki aikaisemmat viralliset Nightwish-äänitteet omistavana) en ole vaivautunut Nemo-singleä hankkimaan. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että vihaan sitä että tehdään aina joku radiosoittoon kelpaava videobiisi, jolla rahoitetaan sitten levyn muu äärimmilleen orkestroitu kama, joka on aivan erilaista ja kallista tähän sinkku-hittiin verratuna. Stratovariushan tämän aloitti SOSilla (ja jatkoa on tullut joka ikisellä levyllä).
Levyä on tarkoitus myydä ja toistaiseksi singleille on asetettu tarkat rajat. Sitä en tiedä minkälaiset rajoitukset on Saksassa, mutta sen tiedän, että Englannissa säännöt ovat todella tiukat. Nightwishkin joutuu näiden puitteissa julkaisemaan singlensä. Nemo on oikeasti hyvä kappale. Toiseksi mitä järkeä on julkaista joku ns. vaikeampi kappalle singlenä, jos ei se saa radiosoittoa lainkaan? Radiosoiton avulla myydään levyä. Toiseksi Nightwish ja levy-yhtiö haluvat sijoittamilleen valtaville summille katetta. Kyllä jokainen yhtye, joka singlen julkaisee pyrkii valitsemaan ns. helpoimmin omaksuttavan ja tarttuvimman kappaleen.
Toxic Enema wrote:
Stratovarius teki parhaat levynsä vuosina 96`ja 97`. Mitä tahansa bändi sen jälkeen tekeekin, tullaan sitä vertaamaan noihin mestariteoksiin.
Mielestäni Stratovariuksen paras aikakausi musiikillisesti ajottuu ajanjaksolle Dreamspace-Visions. Toki tuoltakin ajalta löytyy muutama heikohko tai keskinkertainen kappale, mutta tuona aikana syntyivät mestariteokset ja voidaan puhua jopa klassikoista. Niin se on kaikilla yhtyeillä, että uusimpia levyjä tullaan vertaamaan parhaimpiin aikaisempiin levyihin.
Toxic Enema wrote:
Kotipellon levyltä olisin Elementseille kelpuuttanut Reasonsin ja Take me awayn, vaikka nekään eivät ihan strato-muottiin istu.

Kotipellolla on mielettömän hyviä ideoita, mutta kappaleet kaipaisivat kunnon tuottajaa. Jokun pitäisi viimeistellä Kotipellon ideat kappaleiksi. Ehkä se voisi olla Timo Tolkkia tai joku muu.
Toxic Enema wrote:
Jälleen aistii stratosfearin tekstistä tietyn naivin lapsenmielisyyden. Anteeksi vain.
Minä en ole mikään newbie fani. Olen ostanut Stratovariuksen levyjä ensimmäisen singlen ilmestymisestä lähiten. Tosia asia vaan on, että viimeisen kolmen studiolevyn aikana Stratovariuksen musiikki ei ole kehittynyt yhtään mihinkään. Jonkinlaista uudistumista ja kehittymistä olisi toivonut. Vika on kyllä osittain Timo Tolkissa, joka säveltää yksin lähes kaiken materiaalin. Jos muutkin jäsenet pääsivät vaikuttamaan enemmän sävellystyöhön niin ehkä uudempi materiaali olisi kiinnostavampaa. Ehkä kaikki kappaleet eivät olisi siten aina niin samanlaisia.

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Fri May 21, 2004 12:03 am

Figaro1 wrote:
ei Strato mielestäni ole enää niin merkittävä kuin mitä se oli joskus juuri 98 tai 97.
Stratovariuksen merkittävyys on hiipunut olemattomiin. Vika on yksinkertaisesti musiikissa. Uusimmat studiolevyt eivät tarjoa mittään uutta ja mielenkiintoista. Samoja vanhoja ideoita kierrätetetään. Ei välttämättä pari viimeisintä Iron Maidenin studiolevyä tarjoa hirveästi uutta ja ihmeellistä, mutta vanhoja hyviä ideoita on osattu hyödyntää sopivasti uusien ideoiden kanssa ja näin saatu aikaiseksi hyviä levyjä..
Figaro1 wrote:
Kotipellon molemmat soolot ovat mielestäni erittäin hyviä paketteja ja niiden parissa saan henk.koht täytettyä muutamia Stratoonkin liittyviä aukkoja.
Itse tykkään kanssa kovasti Kotipellon soololevyistä. Timo Kotipelto kaipaisi ideoilleen jonkun tuottajan/viimeistelijän. Kappaleista kuuluu ehkä liiaksi se, että Kotipelto säveltää kitaralla, jota ei oikein osaa soittaa hyvin. Timo Kotipelto kaipaisi ympärilleen tasapuolisen yhtyeen, jolla on aikaa viimeistellä kappaleita. Nyt soittajisto koostuu sessiomuusikoista, jotka omien bändi kireidensä ohessa soittavat Kotipellon kanssa. Homma ei loputttomiin toimi.
Figaro1 wrote:
En siis halua loukata ketään, varsinkaan Timo Tolkkia tällä mutta karu mielipiteeni on tosiaan se että Stratovariusta ei välttämättä enää tarvita Suomessa.
Kyllä Stratovariuksella sentään oma paikkansa vielä on. Eivät uudemmat levyt sentään niin luokattomia ole. Toki jotkut muut tekevät nyt, kuten Nightwish parempaa ja mielenkiintoisempaa musiikkia, mutta on syytä muistaa, että julkaistaan myös paljon Stratovariusta huonompaa musiikkia.

User avatar
Eini
Sr. Member
Posts: 1077
Joined: Sat Jul 20, 2002 4:49 pm
Location: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Eini » Fri May 21, 2004 11:19 am

Ihan hyviä ovat olleet Stratovariuksen uudetkin levyt, eivät kuitenkaan vanhojen veroisia kuten jo aiemmin kirjoititte. En kyllä vielä kuoppaisi bändiä sillä uskoisin, että varsinkin viime aikaisten tapahtumien jälkeen Tolkki voisi säveltää ihan hyviä ja erikoisia kappaleita. No, turha kai tässä on jaaritella, sitähän ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Maailma on kuin kirja. Ne jotka eivät matkustele, lukevat vain sivun.

User avatar
Sir. Decadence
Sr. Member
Posts: 1333
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:38 pm
Location: Dreamspace
Contact:

Re: Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Sir. Decadence » Fri May 21, 2004 11:53 am

Stratosfear wrote:
Kotipellolla on mielettömän hyviä ideoita, mutta kappaleet kaipaisivat kunnon tuottajaa. Jokun pitäisi viimeistellä Kotipellon ideat kappaleiksi. Ehkä se voisi olla Timo Tolkkia tai joku muu.
Totta.
'Dream With Me' ja 'What Can I Say?' ovat yhtinä esimerkkeinä molemmat upeita kappaleita, mutta nekin olisivat ilman Tolkkia sitä samaa kauraa mitä Kotin soolot nytkin ovat.
Eli ihan ok biisejä löytyy, mutta kaikki ovat kauhean samalta kuulostavia enkä minä ainakaan pidä Kotin sooloista läheskään yhtä paljon kuin itse Stratosta.
Mutta on totta, että Coldness voisi olla hyvin tuotettuna parempi kuin Elementsit, nyt se ei ainakaan minusta yllä lähellekään.
Ja miksihän luet signatureani?

VariuS
Member
Posts: 142
Joined: Sat May 01, 2004 2:13 pm

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by VariuS » Fri May 21, 2004 12:55 pm

aika näyttää :D

STRATOJUHA
Member
Posts: 240
Joined: Sun Mar 03, 2002 10:51 am
Location: Nurmijärvi, Finland
Contact:

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by STRATOJUHA » Fri May 21, 2004 1:13 pm

Mielipide asioita! Minun mielestäni aika ei ole kulkemassa stratojen ohi. mielestäni kummatkin elementsit ovat loistavia levyjä. Jos otetaan vaikka Visions vertailu kuvaksi niin ei elementsit ainakaan huonompia ole.

Toi nemo on taas mielestäni aika vaisu.. Ei nyt mikään huono mutta ei mikään erikoinenkaan. Nightwishin paras levy on ousenboorni =P

Jonna
Sr. Member
Posts: 919
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:08 pm

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Jonna » Fri May 21, 2004 2:41 pm

StratoPummi wrote:
Mielestäni Timo Kyllä väläytteli hieman säveltämisosaamistaan myös uusimmilla Elementseillä. Se ei kyllä tosin riitä, että vain muutamissa kappaleissa. Fantasia ja Papillon sisälsivät mielestäni paljon uutta Stratoa ja kakkoselementsi oli aluksi erittäin hyvälle vaikuttava levy, joka kuitenkin lopahti täysin. Ei siitä osaa mainita enää yhtään fantastisen hyvää biisiä.
Ei oikein napannut ollenkaan tuo kakkososa. Ykkönen oli hyvä levy, kun biisit olivat pitkiä ja sisälsivät erilaisia osia olematta kuitenkaan liian progea. Kakkososasta odotin parempaa kuin miksi se osoittautui. Jotkut biisit olivat aivan liian imeliä. Sitä ei tullut kuunneltua kovinkaan paljon ja veinkin sen melko pian vaihdettavaksi.
Fani-78

Rantanen
Member
Posts: 221
Joined: Fri Jan 02, 2004 1:04 pm

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Rantanen » Fri May 21, 2004 3:22 pm

Tolkilla on ollut suhteellisen pitkä ja tuottelias ura. Hän lähestyy jo neljääkymmentä. En ihmettelisi vaikka hän muutaman vuoden sisällä lopettaisi soittamisen ja siirtyisi tuotantopuolelle.
One by one we all give in.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Figaro1 » Fri May 21, 2004 3:31 pm

Juu, aivan. En minäkään mene sanomaan että Stratovariuksen levyt olisivat mitenkään surkeita koska ei minulla ole siihen oikeutta. Kuten olen jo ziljoona kertaa sanonut, odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja jos käy niin että bändi julkaisee vielä levyjä joista sitten pidänkin, niin ostan kyllä varmasti. Kuten jo sanoin, on St.Anger ainoa Metallica cd hyllyssäni tällä hetkellä, muista luovuin siksi että ne vaan alkoivat pursuta korvista. Sama tilanne Straton levyjen kanssa.
Last edited by Figaro1 on Fri May 21, 2004 12:32 pm, edited 1 time in total.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
tosise8
Sr. Member
Posts: 341
Joined: Sat Jan 24, 2004 1:22 pm
Location: Iittala

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by tosise8 » Fri May 21, 2004 3:52 pm

Joo eiköhön ole aika antaa metallivaltikka Sonata Arcticalle tai Dreamtalelle. Mä en ainakaan halua Timo Tolkista musiikkimaailman Matti Nykästä vaikka ikävästi vaikuttaa siltä. :buh:
tosise8 eli Aleksi Erola.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Curry » Sat May 22, 2004 3:48 pm

Riippu täysin siitä, minkälaista materiaalia mahdollinen seuraava levy sisältäisi. Elinehto on, että tämä kiekko sisältäisi muidenkin kuin Tolkin materiaalia. Jos tämä tapahtuisi, bändin musiikki tulisi olemaan monipuolisempaa. Kuitenkin sillä tavalla, että musiikin pohja on kuitenkin sellainen, minkälaisena musiikkina Strato tunnetaan.

Tämä siis sillä edellytyksellä, että Kotipelto palaa mikin ääreen. Jos tämä ei toteudu, toivon Tolkin vievän MissK -projektin loppuun, mutta ei missään tapauksessa Stratovariuksen nimen alla.

Aika ei mielestäni aja Straton ohi vielä vähään aikaan. Bändi on kuitenkin sen verran suosittu - yksi suurimmista, mitä maassamme on koskaan ollut, mitataanpa asiaa millä tahansa mittarilla. Uusia bändejä tulee koko ajan ja olemassaolevat parantavat tasoaan - mutta näinhän sen kuuluu ollakin. Vanhat menevät, jotkut pysyvät. Strato on kuitenkin jo 20-vuotias bändi, tämä fakta tuntuu unohtuvan aika helposti.

Jokaisen bändin toiminta loppuu aikanaan, jopa Rolling Stonesin, Iron Maidenin, Deep Purplen jne jne... Harmi vain, että Straton taival loppuu tällä tavalla, JOS loppuu.
"The coldest blood runs through my veins / you know my name"

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Figaro1 » Sat May 22, 2004 4:14 pm

Curry wrote:
Riippu täysin siitä, minkälaista materiaalia mahdollinen seuraava levy sisältäisi. Elinehto on, että tämä kiekko sisältäisi muidenkin kuin Tolkin materiaalia. Jos tämä tapahtuisi, bändin musiikki tulisi olemaan monipuolisempaa. Kuitenkin sillä tavalla, että musiikin pohja on kuitenkin sellainen, minkälaisena musiikkina Strato tunnetaan.

Joo ja ei :) Tolkin kynästä on lähtöisin 99 % Straton biiseistä enkä sitten tiedä jatkuuko kaava tulevalla(jos tulee)levylläkin. Tolkki on itse sanonut sanatarkasti "parasta vain hyväksyä että minä teen Straton biisit ja sillä hyvä" joten en usko että Kotipelto saa biisejään levylle. Jos taas Tolkki onnistuu seuraavalle levylle luomaan jotain täysin vanhasta poikkeavaa, on se mielestäni paras mahdollinen asia.

Curry wrote:
Tämä siis sillä edellytyksellä, että Kotipelto palaa mikin ääreen. Jos tämä ei toteudu, toivon Tolkin vievän MissK -projektin loppuun, mutta ei missään tapauksessa Stratovariuksen nimen alla.

Tässäkin olen kyllä samaa mieltä. Olkoonkin että Tolkki on Straton "runko", on meidän fanien päähän kuitenkin iskostunut se kuva että TK,JK,JJ ja JM ovat kuitenkin ne neljä tarvittua muuta elementtiä. Ja Tolkkihan itsekin sanoi aivan samaa. Jos TK:n kanssa ei pystytä pääsemään yhteisymmärrykseen, bändi hajoaa, kuten Tolkki sanoi.
Curry wrote:
Aika ei mielestäni aja Straton ohi vielä vähään aikaan. Bändi on kuitenkin sen verran suosittu - yksi suurimmista, mitä maassamme on koskaan ollut, mitataanpa asiaa millä tahansa mittarilla. Uusia bändejä tulee koko ajan ja olemassaolevat parantavat tasoaan - mutta näinhän sen kuuluu ollakin. Vanhat menevät, jotkut pysyvät. Strato on kuitenkin jo 20-vuotias bändi, tämä fakta tuntuu unohtuvan aika helposti.

Näinhän se on mutta luulen että valitettavasti suurin osa kuulijoista laskee bändin kauden alkaneen Visionsista. Nyt sanon suoraan(pari kaljaa auttaa taas)sen että mielestäni bändillä on kaksi vaihtoehtoa: lopettaa tai uusiutua. Sillä jos mahdollisesti vielä tulevat levyt ovat täsmälleen samanlaisia kuin "vanhat" ei bändillä varmaan ole yleisön silmissä kovin paljon kredibiliteettiä.
Toisaalta: On esim. Rolling Stonesin kaltaisia bändejä joilla on 30 vuotta takanaan ja koko ajan tyyli on ollut tismalleen sama.

Curry wrote:
Jokaisen bändin toiminta loppuu aikanaan, jopa Rolling Stonesin, Iron Maidenin, Deep Purplen jne jne... Harmi vain, että Straton taival loppuu tällä tavalla, JOS loppuu.
Mikään ei ole tosiaan ikuista. Ja(edelleen korostan että olen pienessä humalassa entistä suorempi)jos nyt käy niin että Strato lopettaa, on se mielestäni paljon parempi vaihtoehto kuin se että bändi jatkaisi samalla miehityksellä(kaiken kuran heiton jälkeen)ja tekisi täsmälleen samoilla ehdoilla täsmälleen samanlaisia biisejä.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Curry » Sat May 22, 2004 5:23 pm

Figaro: jos Rollareista puhutaan, kyseessä on sellainen bändi, joka ei saa muuttua. Sama juttu on lähes kaikilla muilla "dinosauruksilla".
(oma määritelmäni "dinosauruksesta": bändi on ollut suosittu kolmella eri vuosikymmenellä eikä ole kokenut rajuja musiikillisia muutoksia.) Stratolta puuttuu yksi vuosikymmen :D Lopetus olisi minunkin mielestäni parempi asia kuin väkisin samalla kaavalla jatkaminen.

Eikös Fleetwood Mac tehnyt aikanaan täydellisen musiikillisen muutoksen ja pysyi silti suosittuna, tai jopa sai lisää sitä? Kaikkien tuntemasta nimestä oli varmasti suuri apu. Pistää vain miettimään, miten Stratolle käy nyt, jos jatkoa tulee - tässä asiayhteydessä siltä kannalta, minkälaista musiikkia Sanctuary haluaa Straton julkaisevan.

Vaikka sopimus salliikin taiteellisen vapauden, yhtiöllä on varmasti omat odotuksensa tulevasta materiaalista. Ennenkaikkea sopimusen suuruus vähän ihmetyttää, kuten seasonofchange (toivottavasti muistin nimen oikein) mainitsi.
"The coldest blood runs through my veins / you know my name"

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Figaro1 » Sat May 22, 2004 7:02 pm

Tämä on puhdas heitto mutta olen varma että taiteellinen vapaus ei kuitenkaan tuon kokoisessa diilissä ole läsnä vaikka niin on sanottu. Jos bändi levyttää kasan iskelmiä heviversiona ja levy myy 10 kpl niin en usko Sanctuaryn katselevan sitä hymyssä suin.

Toisaalta asia on niinkin että levy-yhtiöllä ei diiliin vedoten ole oikeutta sanoa mitä levylle pitää tulla ja mitä ei jolloin pallo on täysin säveltäjällä. Ja ainakin tässä tapauksessa uskon säveltäjän olevan niin fiksu ettei mitä tahansa humppaa mennä julkaisemaan vaikka diili sen sallisikin
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

p.c.l
Jr. Member
Posts: 29
Joined: Sat Aug 02, 2003 1:17 pm

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by p.c.l » Sat May 22, 2004 8:41 pm

Jos tuntuu siltä että aika ajaa ohi , ni miks hengailla täällä enää???
Mä ootan nummirockin keikkaa koska
oon vielä täys fani...
Diggailen myös RUSHIA ja PURPLEA että onko nintendosukupolvi rappineen
ajanut mun musiikin ohi???
Sen sanon et Figaro1 täällä tietää pelottavan paljon...
;)
kyllä mies kivun kestää mutta ei häpeää

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Sat May 22, 2004 9:09 pm

Curry wrote:
Riippu täysin siitä, minkälaista materiaalia mahdollinen seuraava levy sisältäisi. Elinehto on, että tämä kiekko sisältäisi muidenkin kuin Tolkin materiaalia. Jos tämä tapahtuisi, bändin musiikki tulisi olemaan monipuolisempaa. Kuitenkin sillä tavalla, että musiikin pohja on kuitenkin sellainen, minkälaisena musiikkina Strato tunnetaan.
Ongelma vaan on siinä, että käsittääkseni tulevan levyn materiaalin on taas Tolkki säveltänyt lähes kokonaan itse. Ei se ehkä häiritsisi niin paljon, jos materiaalin taso olisi parhaiden levyjen luokkaa, mutta niin tuskin on. Viimeisellä kolmella studiolevyllä Timo Tolkin sävellykset ovat olleet huolestuttavan heikkoja. En tiedä mistä moinen on johtunut. Tolkki on kuitenkin osoittanut kykynsä säveltää loistavaa musiikkia. Toivottavasti uusi levytyssopimus ja siitä tulleet rahat olisivat tuoneet puhtia säveltämiseen. Nyt on kerrankin rahaa käyettävissä levyjen tekemiseen. Ei tarvitse kitsailla studioajan kanssa.
Curry wrote:
Aika ei mielestäni aja Straton ohi vielä vähään aikaan. Bändi on kuitenkin sen verran suosittu - yksi suurimmista, mitä maassamme on koskaan ollut, mitataanpa asiaa millä tahansa mittarilla. Uusia bändejä tulee koko ajan ja olemassaolevat parantavat tasoaan - mutta näinhän sen kuuluu ollakin. Vanhat menevät, jotkut pysyvät. Strato on kuitenkin jo 20-vuotias bändi, tämä fakta tuntuu unohtuvan aika helposti.
Kyllä mielestäni HIM on mennyt Stratovariuksen ohi suosiossa ulkomailla ja varmaan tulleekin menemään. Onhan HIM:n musiikki huomattavasti suurempia massoja kosiskelevaa ja toisaalta MTV yms... media mukana viemässä musiikkia eteenpäin. Stratovariuksen musiikilla on lopulta olemassa tietty määrä kuuntelijoita. Yksittäiset levyt tuskin koskaan tulevat myymään miljoonia. Stratovarius kuitenikin tekee marginaalimusiikkia.

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Sat May 22, 2004 9:20 pm

Figaro1 wrote:
Tämä on puhdas heitto mutta olen varma että taiteellinen vapaus ei kuitenkaan tuon kokoisessa diilissä ole läsnä vaikka niin on sanottu. Jos bändi levyttää kasan iskelmiä heviversiona ja levy myy 10 kpl niin en usko Sanctuaryn katselevan sitä hymyssä suin.

Toisaalta asia on niinkin että levy-yhtiöllä ei diiliin vedoten ole oikeutta sanoa mitä levylle pitää tulla ja mitä ei jolloin pallo on täysin säveltäjällä. Ja ainakin tässä tapauksessa uskon säveltäjän olevan niin fiksu ettei mitä tahansa humppaa mennä julkaisemaan vaikka diili sen sallisikin.
Varmasti taiteellisia vapauksia on, mutta rajoitetusti. Levy-yhtiö kuitenkin odottaa/vaati, että seuraava levy on suunnilleen linjassa aikaisemman Stratovarius tuotannon kanssa. Nykyään levy-yhtiöt ovat mielettömän tarkkoja sopimuksien kanssa. Rahaa ei haluta heittää hukkaan ja näin on varsinkin miljoonadiileissä.

On mieletön itsemurha muuttaa tyyliä täysin. Ei tule onnistumaan. David Bowien tapauksessa onnistui, koska mitään varsinaista tyyliä ei koskaan ole ollut. Stratovarius on taasen tehnyt jo useita levyjä saamalla tyylillä/konseptilla. Täydellinen muodonmuutos ei tulisi onnistumaan.

User avatar
Lightyear
Sr. Member
Posts: 492
Joined: Sat Mar 02, 2002 10:54 pm

Re: Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Lightyear » Sat May 22, 2004 11:34 pm

En tietenkään ole kuullut uutta materiaalia (jos sitä edes on) enkä ole jatkamista vastaan, voihan olla että vielä tulee jotain yllättävää.
Last edited by Lightyear on Sat May 22, 2004 8:35 pm, edited 1 time in total.
Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
is just a freight train coming your way

alpha&omega
Member
Posts: 63
Joined: Sun Mar 09, 2003 12:58 pm

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by alpha&omega » Sun May 23, 2004 11:13 am

jahas..

Minun mielestä jos aletaan puhumaan siitä, että straton uudet levyt on huonompia ja vanha toistoa esim. verrattuna visionssiin, niin kyllä todellakin nightwish ja sonata arctica on aivan samoissa jalanjäljissä..
Nightwishin paras levy, siis oceanborn ja toisena wishmaster vielä säväyttää mutta jo century child ei säväytä juuri ollenkaan... pääosin haisee vain populaarille tehty musiikki. Ja sonata arcticasta sen verran että uuden levyn balladit on lähes tulkoon naurettavia.. Silence-levy on hieno! uusi ei ole... vain muutama hyvä biisi.. ja nekin ehkä vain keskiluokkaa aikaisempien levyjen biisien verraten. Ja him! Herranjestas! jos siinä ei raha haise nii ei missään.. sama rumpukomppi, sama kitara, ja sama laula hieman eri melodia... ja teinitytöt tykkään... Avot!

nii joo ja Valon Ville, onhan se seksikäs.. :D
Like the Phoenix I rise, From the ashes of life!

Skelethos
Member
Posts: 255
Joined: Sun Nov 17, 2002 9:25 pm

ÖÖ

Post by Skelethos » Sun May 23, 2004 3:58 pm

Asiaa ei yksinkertaisesti voi käsitellä realistisesti pelkällä mustavalkoisella parempi-huonompi-asteikolla. Mielestäni myöskään ei ole olemassa hyviä levyjä ja huonoja levyjä. Vaikka olisi kuinka teknisesti ja "oikeasti" surkea levy, niin joku siitä kuitenkin aina tykkää.
Last edited by Skelethos on Thu Jan 01, 1970 2:00 am, edited 1 time in total.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Curry » Sun May 23, 2004 4:29 pm

Stratosfear: Stratovarius on marginaalimusiikkia, sitä tuskin kukaan voi kieltää. Bändin suurehko suosio Suomessa johtuu metallin yleisestä suosiosta. Tuskin missään muussa maassa esim. Children Of Bodom myy kultaa ja on viikkoja albumilistan kärjessä. Strato on kuitenkin siinä mielessä poikkeus, että se on oman raivannut tietä muille samantyylisille, melodista metallia soittaville bändeille. Tästä suuri kiitos Visionsille.

Vertailun vuoksi: Nightwishan nousi aikoinaan Angels Fall Firstilla albumilistalle, vaikka bändi oli tehnyt tuskin yhtään keikkaa. Children Of Bodom ja Sonata Arctica olivat ensilevystään lähtien suosittuja, koska melodinen metalli oltiin saatu "pinnalle". En väheksy kyseisiä bändejä, näillä kaikilla on paljon hyviä biisejä ja levyjä.

Bändin suosio on hyvä "laatumittari", muttei koskaan aukoton. Jos vain suosio, levymyynti ja medianäkyvyys ovat bändien paremmuuden mittareita, meidän kaikkien suosikkibändimme olisi Beatles ja suosikkilevymme Michael Jacksonin Thriller. Kauhea ajatus :D
"The coldest blood runs through my veins / you know my name"

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: ÖÖ

Post by Stratosfear » Sun May 23, 2004 5:22 pm

Skelethos wrote:
Omasta mielestäni käsittämättömän turha aihe. No, onhan spekulointi aina kivaa, mutta en silti näe tässä paljon järkeä. Vertailu Nightwishiin tai mihin tahansa muuhun bändiin ei koskaan tee oikeutta kummallekaan vertailtavalle, koska bändeillä yleensä kuitenkin on hieman erilainen se "juttu" musiikin takana.
Aina voidaan vertailla ja pitääkin vertailla. Vertailla voidaan esim. sitä kuinka yhtye X on kyennyt viemaan musiikkiaan eteenpäin sekä yleensä kehittymään ja yhtye Y taasen on polkenut paikoillaan.

Esim. Nightwish on pystynyt kokoajan kehittymään eteenpäin, kuten Stratovariuskin aikoinaan. Jossain vaiheessa se kehitys jostain syystä pysähtyy. Mielenkiinnolla odotan Oncen seuraajaa, koska se tulee lopulta olemaan se mittari kuinka korkealle Nightwish voi päästä.
Skelethos wrote:
Elementsit ovat mielestäni, jos eivät parhaita Strato-levyjä, niin kuitenkin osoitus siitä, että jotain uuttakin on kyetty kehittämään. Keskustelu siitä, onko aika ajanut bändin ohi, tuntuukin samalta kuin keskustella "onko maksalaatikko yhtä hyvää kuin ennen" ... siihen kun vaikuttaa niin moni asia. Kuuntelijan maku muuttuu ja tavaran koostumus vaihtelee, ja jos huonoja puolia tulee mukaan, tulee myös hyviä.

Asiaa ei yksinkertaisesti voi käsitellä realistisesti pelkällä mustavalkoisella parempi-huonompi-asteikolla.
Oncen orkestraatiot ja kuorot ovat huomatttavasti nerokkaammin sävelletty, kuin Elements Part I:sen sinfonia osuudet. Minulla varsinaisesti musiikkimaku ei ole mihinkään muuttunut. Kyse on siitä, että yksinkertaisesti viimeisen kolmen Stratovarius studiolevyn muusiiki ei sykähdytä millään tavalla. Kappaleista puuttu kiinnostavuus. Sävellykset ovat ennalta arvattavaa puurtamista eteenpäin ilman minkäänlaisia kohokohtia. Timo Tolkki kyllä osaa säveltää kiinnostavaa musiikkia, mutta vähään aikaan sitä ei ole syntynyt. Tolkin pitäisi kuunnella uudelleen Dreamspace-Visions aikakauden levyt ja poimia sieltä ne hyvät ideat ja tunnelmat. Ei nyt noita levyjä kannata uudelleen säveltää, mutta poimia tuolta ajalta ne parhaat hetket.
Skelethos wrote:
Mielestäni myöskään ei ole olemassa hyviä levyjä ja huonoja levyjä. Vaikka olisi kuinka teknisesti ja "oikeasti" surkea levy, niin joku siitä kuitenkin aina tykkää.
Voidaan silti puhua yleisellä tasolla huonoista ja hyvistä levyistä. Jos suurin osa faneista pitää jotain tiettyä yhtyeen levyä huonona niin ei se silloin paraskaan ole. Varmasti jokaiselle levylle löytyy ainakin joku 'fani'.

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Sun May 23, 2004 5:35 pm

alphaω wrote:
Minun mielestä jos aletaan puhumaan siitä, että straton uudet levyt on huonompia ja vanha toistoa esim. verrattuna visionssiin, niin kyllä todellakin nightwish ja sonata arctica on aivan samoissa jalanjäljissä..
Nightwishin paras levy, siis oceanborn ja toisena wishmaster vielä säväyttää mutta jo century child ei säväytä juuri ollenkaan... pääosin haisee vain populaarille tehty musiikki.
Nightwish ei olisi mitenkään kyennyt tekemään Oncea Oceanbornin aikaan. Kehiotystä on tapahtunut todella paljon. Once on lopulta aika epäkaupallista musiikkia pitkinen orkestraatioineen ja kuoroineen. Omasta mielestäni Nemo singlen perusteella Once kuulostaa hienolta taidonnäytteeltä johon kaikki eivät tule pystymään. Onhan sinfoniaorkesteria aikaisemminkin käytetty rock musiikissa, mutta harvoin onnistuneesti. Nemo osoittaa ainakin osittain sen, että Oncen kappaleet toimivat myös puhtaasti sinfonisina teoksina.

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratosfear » Sun May 23, 2004 5:36 pm

Curry wrote:
Bändin suosio on hyvä "laatumittari", muttei koskaan aukoton. Jos vain suosio, levymyynti ja medianäkyvyys ovat bändien paremmuuden mittareita, meidän kaikkien suosikkibändimme olisi Beatles ja suosikkilevymme Michael Jacksonin Thriller. Kauhea ajatus :D
Antti Tuisku. Hah!

User avatar
Eini
Sr. Member
Posts: 1077
Joined: Sat Jul 20, 2002 4:49 pm
Location: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Re: Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Eini » Mon May 24, 2004 9:51 am

Stratosfear wrote: Levy-yhtiö kuitenkin odottaa/vaati, että seuraava levy on suunnilleen linjassa aikaisemman Stratovarius tuotannon kanssa. Nykyään levy-yhtiöt ovat mielettömän tarkkoja sopimuksien kanssa. Rahaa ei haluta heittää hukkaan ja näin on varsinkin miljoonadiileissä.
Mitähän sinä teet työksesi kun tunnut tietävän noin paljon? Oletko kenties lakimiehen ominaisuudessa tutkinut sopimuspapereita vai oletko töissä levy-yhtiössä vai levyttävänä artistina päässyt sisälle levy-yhtiöiden piireihin. Tavallinen tallustaja tuskimpa tietää miten ne asiat oikeasti menee... :D
Maailma on kuin kirja. Ne jotka eivät matkustele, lukevat vain sivun.

User avatar
Stratoflier
Sr. Member
Posts: 580
Joined: Fri Nov 22, 2002 11:32 am
Location: Oulu
Contact:

Re: Onko aika ajamassa Stratovariuksen ohi?

Post by Stratoflier » Mon May 24, 2004 12:00 pm

Stratovarius on ollut jo todella pitkän aikaa melometallin kärkibändi...Kyllä niillä paikka on edelleen Suomessa ja maailmalla. Mutta Tolkki saisi / olisi saanut jakaa enemmän vastuuta muillekin... Olen samaa mieltä siinä että Elements -levyjen tuplabasarimättö alkoi jo olla mitäänsanomatonta... Enemmän mielenkiintoisia käänteitä!!!

Tolkkihan sanoi eräässä haastattelussa että: "Nyt on aika tappaa pop Stratovariuksen musasta" Eli tulossa olisi ollut kenties jotain raskaampaa, eikä enää sellaista tuplabasarimättöö, jonka etenemisen voi jo ennalta arvioida... Jos nyt Kotipelto tulee takaisin bändiin, niin mä uskon että siitä vielä hyvä tulee!
Onhan muutkin bändit selvinneet kyseisistä tilanteista....
Soon you'll be wearing my sword like a shish kebab!!!

Locked