Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Täällä käydään Stratovarius-aiheiset keskustelut. Ja Suomeksi tottakai.
Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Stratosfear » Wed Feb 09, 2005 10:34 am

Ilta-Sanomat tänään wrote:Huippubändin biisistä natsikohu

Levy-yhtiö hyllytti Stratovariuksen kappaleen, joka alkaa Hitlerin puheella.

Yhtyeen uuden levyn teko joutuikin vastatuuleen, kun bändin levy-yhtiö päätti hyllyttää levylle suunnitellun kappaleen.

- Kappaleen nimi on Hitler ja se alkaa introlla, jossa on Hitlerin puhe, kohu kappaleen kirjoittanut Strato-kitaristi Timo Tolkki kertoo.

Levy-yhtiön saksalaiset johtajat säikähtivät kappaleen natsiaihetta ja ilmoitti, ettei kappaletta hyväksytä tulevalle levylle. Tolkki ei aio tyytyä levy-yhtiön päätökseen.

- En aio luopua kappaleestani. Tämä on periaatteellinen asia. Saksan sisäministeriö on perustanut toimielimen, jonka tehtävä on suojella nuorisoa natsiaatteelta. Managerimme on tänään lähettänyt toimielimelle kappaleemme sanat ja sen alussa olevan intron. He saavat arvioida onko se hyväksyttävää vai ei.

- Jos sisäministeriön mukaan kappale on laiton, en tietenkään julkaise sitä, vaan teen siitä uuden version, joka hyväksytään. Jos kappale sen sijaan todetaan lailliseksi, ei levy-yhtiölläkäään pitäisi enää olla oikeutta vaikuttaa taiteelliseen toteutukseen.

Tolkki kertoo olevansa varma, ettei Saksan sisäministeriöllä tule olemaan mitään kappaleen julkaisua vastaan.

- Se on niin Hiterlin vastainen biisi kuin vain voi olla, Tolkki tuhahtaa.

Sanojensa vakuudeksi hän lukee IS:lle kappaleen sanat. Laulussa Hitler kuvataan hirviönä, joka levitti pelkoa ympäri maailmaa.

"Näistä asioista pitää keskustella"

Tolkki on pitkään perehtynyt Hitleristä kertovan kirjallisuuteen.

- Olen ollut kiinnostunut Hitleristä jo teini-iästä asti. Minun käsitykseni mukaan jokainen lapsi syntyy maailmaan viattomana. Minua kiinnostaa se, mitä tapahtuu, että jostain vaittomana syntyneestä lapsesta tuleekin Hitler.

Hitler on ollut otsikoissa tänä vuonna jo ennen Stratovariuksen kappalettakin. Hitleristä kertova Perikato-elokuva aiheutti suuren kohun Saksassa. Kahden ensimmäisen viikon aikana 1.8 miljoona saksalaista kävi katsomassa sen.

- Itse asiassa menen keskiviikkona katsomaan sen toistamiseen. Mielestäni kaikkien kannattaa katsoa se.

- Katsottuani elokuvan ensimmäistä kertaa en pystynyt kymmeneen minuuttiin kuin tuijottamaan tyhjää valkokangasta. Elokuva näyttää niin aidosti sen hulluuden joka Hitleriä ohjasi. että se pysäyttää katsojan, Tokki kertoo.

Tolkki ei vielä tiedä miten nopeasti Saksan sisäministeriö tekee päätöksensä Stratovariuksen kappaleen suhteen. Hän kuitenkin uskoo, ettei prosessi viivästytä uuden albumin tekoa.

- Ei tämä siihen vaikuta. Lähden siitä, että kappale julkaistaam nykyisellä nimellään. Nämä ovat sellaisia asioita joista pitää voida keskustella.

User avatar
Mormegil
Sr. Member
Posts: 4327
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:31 pm
Location: United States of Europe, FI, Pori
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Mormegil » Wed Feb 09, 2005 11:29 am

Taisin juuri vähän aikaa sitten miettiä tylsyyksissäni miksei yksikään bändi ole tehnyt kappaletta Hitleristä. Nyt sellainen sitten olisi tulossa. Outoa. :P
Pidän itseasiassa tuosta ajatuksesta todella paljon ja toivottavasti Straton annetaan julkaista tuo kappale. Bändin sanoituksiinkin tulee vaihteeksi jotain mielenkiintoakin.
Ei niin että minä Hitleriä tai hänen tekojaan puolustaisin, mutta Tolkin sanoin: "Näistä asioista pitää keskustella". Oli lisäksi varsin ääliömäistä tuon Perikato-elokuvan ensi-illan jälkeen pohtia onko Hitler siinä liian inhimmillinen, sillä ihminenhän Hitler kuitenkin oli, eikä varmasti ketään auta että se fakta yritetään kieltää.
Nyt ovat odotukseni korkealla. :)

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Curry » Wed Feb 09, 2005 11:49 am

Teeppä samalainen biisi Stalinista niin kukaan ei sanoisi mitään. Muutenkin ihmettelen suuresti, että samalla kun kaikkea natseihin viittaavaa kielletään, mihinkään kommunismiin viittaavaan ei haluta koskea. Ei sillä, että kannattaisin natseja, en tosiaankaan. Molemmat aatteet ja tunnukset laittomiksi, sanon minä.

Niin se biisi? Haluan ehdottomasti kuulla biisin sellaisenaan, millaisena Timo sen haluaa julkaista. Timo on myös oikeassa siinä, että asioista pitää keskustella, mielellään niiden oikeilla nimillä.

classic
Member
Posts: 221
Joined: Sat Mar 02, 2002 9:23 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by classic » Wed Feb 09, 2005 11:50 am

Jaahas, itse en välttämättä haluais hyvässä biisissä kerrottavan Hitleristä, en hyvässä enkä pahassa. On se niin vastenmielinen äijä ollut, että pelkkä nimen kuuleminen saa vaan paskoja ajatuksia mieleen. Mutta saahan T.T kirjoittaa omat biisit toki ihan mistä aiheesta tahansa, eihän siihen muilla ole sanomista.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by IceBreaker » Wed Feb 09, 2005 12:13 pm

Curry wrote:Teeppä samalainen biisi Stalinista niin kukaan ei sanoisi mitään. Muutenkin ihmettelen suuresti, että samalla kun kaikkea natseihin viittaavaa kielletään, mihinkään kommunismiin viittaavaan ei haluta koskea. Ei sillä, että kannattaisin natseja, en tosiaankaan. Molemmat aatteet ja tunnukset laittomiksi, sanon minä.
Hyvä pointti, kiitos Neuvostoliiton salailupolitiikan hänestä ei koskaan Hitlerin tapaista inhomyyttiä tullut.

Ensin mietin, kun näin uutisen, että jatkoa 4th Reichille mutta taitaa Tolkilla ollut tulossa suoraviivaisempaa kamaa. Kumpa menisi läpi, saataisiin jo edellä perusteltujen lisäksi uutta tapaa käsitellä maailmaa parantavaa powertekstiä. 8)
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

wildestchild_86
Jr. Member
Posts: 42
Joined: Sun Nov 23, 2003 11:24 am
Location: Ivalo, Finland

Hitler

Post by wildestchild_86 » Wed Feb 09, 2005 1:03 pm

No olipa kyllä kieltämättä yllätysveto. Varsinkin kun ajattelee että Tolkkihan on lähinnä kertoillu universaaleista asioista kuten luonnontuhosta ym. Mutta ei minua kyllä yhtään haittaa, odotan kyllä mielenkiinnolla minkälainen tämä kappale sit on. Todellakin on aika suoraviivasen kuulosta. :)
Here I have born and here I've lived. And one day here I will die.

WarBread
Jr. Member
Posts: 19
Joined: Tue Jan 14, 2003 10:46 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by WarBread » Wed Feb 09, 2005 2:20 pm

Vähän kyllä ihmetyttää tuo biisin kieltäminen levylafkan taholta, jos biisi kerran on "niin Hitlerlin vastainen biisi kuin vain voi olla". Ja pakko sanoa tähän, että vaikka Hitler olikin hullu ja suoritti kansanmurhaa ja ties mitä, oli hän silti tietyllä tasolla varsin nerokas (tai "nerokas") mies. Johtajana ja kansanmiehenä siis. Mutta kuten on ennenkin todistettu nerot ja "nerot" ovat aina jollain tasolla (enemmän tai vähemmän) hulluja. Suuri valta (joka usein tuo mukanaan vähän lisää hulluutta) ja suuruuden hulluus eivät myöskään ole tunnetusti hyvä yhdistelmä.

Sanottakoon vielä selvennykseksi, etten minä ihannoi enkä puolustele Hitleriä. Pidän ehkä loistavana (oman kansansa) johtajana, mutta siihen se sitten jääkin.

User avatar
tosise8
Sr. Member
Posts: 341
Joined: Sat Jan 24, 2004 1:22 pm
Location: Iittala

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by tosise8 » Wed Feb 09, 2005 2:24 pm

Tämähän tästä puuttuikin...

User avatar
Wanderer
Sr. Member
Posts: 360
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:50 am
Location: Vantaa,Finland

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Wanderer » Wed Feb 09, 2005 3:25 pm

Itse odotan mielenkiinnolla minkälainen biisi on. Biisin aihe on kieltämättä mielenkiintoinen. En ole mikään natsien kannattaja, mutta minusta on hienoa että Timo ottaa osaa keskusteluun sillä saralla minkä parhaiten osaa; säveltämällä!

Straton levy-yhtyeen älähdyksen voi ymmärtää logiikalla: Levy-yhtye on saksalainen ja Hitler on saksassa tulenarka puheenaihe. Uskon että Timo saa biisin läpi sellaisena kun itse sävelsi. 8)
The oldest radio rock station Radio City quit 12-8-2006 :(

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Stratosfear » Wed Feb 09, 2005 3:36 pm

tosise8 wrote:Tämähän tästä puuttuikin...
Niimpä ja päästiin sopivan exclusiivisesti Ilta-Sanomien etusivun uutiseksi sivulle 2. Pysyy Stratovarius ainakin otsikoissa kunnes uusi levy ilmestyy. Minä en enää yhtään ihmettele näitä uutisia.

Invinoveritas
Member
Posts: 123
Joined: Mon Jan 19, 2004 5:29 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Invinoveritas » Wed Feb 09, 2005 4:01 pm

Voipi olla, että pelkona on monen Saksalaisen kielitaito. Vaikka sanat on kuinka Hitler-vastaiset, kuva voi olla toinen jos introssa hullu-Aatu möykkää ja loppua ei ymmärrä...

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by IceBreaker » Wed Feb 09, 2005 4:19 pm

Wanderer wrote:Straton levy-yhtyeen älähdyksen voi ymmärtää logiikalla: Levy-yhtye on saksalainen ja Hitler on saksassa tulenarka puheenaihe.
Minä en nyt taaskaan pääse selkyyteen Straton levy-yhtiöstä. Sanctuary on englantilainen, mutta onko Strato siis jonkin puljun Saksasta ostamansa levymerkin alla vai miten? Onhan tästä jossakin topicissa puhuttukin, mutta muistaakseni useammassakin niin sen tarkistamiseen menisi tässä vain liikaa aikaa niin esitän tuon "tyhmänoloisen" kysymyksen. :wink:

Tolkki taitaa innostua räjähtävästi aina kaikesta mitä hän saa päähänsä. Se selittäisi nämä monet kohu-uutiset, jota hän on saanut aikaan. Nyt tuo Perikato-elokuva on ilmeisesti saanut Tolkin pohtimaan natsikysymystä tarkemmin. Tiedä sitten onko tuollainen epäilemäni yhtäkkinen innostus uusiin asioihin mielenterveysongelmaa, mutta tiedän muutamia vastaavasti käyttäytyneitä, joilla on lisäksi joko todettu mielenterveysongelmia tai on epäilty heillä sellaista olevan. :?:
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Stratosfear » Wed Feb 09, 2005 4:34 pm

IceBreaker wrote:Minä en nyt taaskaan pääse selkyyteen Straton levy-yhtiöstä. Sanctuary on englantilainen, mutta onko Strato siis jonkin puljun Saksasta ostamansa levymerkin alla vai miten? Onhan tästä jossakin topicissa puhuttukin, mutta muistaakseni useammassakin niin sen tarkistamiseen menisi tässä vain liikaa aikaa niin esitän tuon "tyhmänoloisen" kysymyksen.
Sanctuary Records Group on monikansallinen yhtiö, jolla on toimistot mm. Lontoossa ja New Yorkissa. Stratovarius on Sanctuaryn alamerkillä Noise Recordsilla, jonka pääkonttori on Berliinissä.

User avatar
Sir. Decadence
Sr. Member
Posts: 1333
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:38 pm
Location: Dreamspace
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Sir. Decadence » Wed Feb 09, 2005 4:51 pm

IceBreaker wrote: Tolkki taitaa innostua räjähtävästi aina kaikesta mitä hän saa päähänsä. Se selittäisi nämä monet kohu-uutiset, jota hän on saanut aikaan. Nyt tuo Perikato-elokuva on ilmeisesti saanut Tolkin pohtimaan natsikysymystä tarkemmin.
"Olen ollut kiinnostunut Hitleristä jo teini-iästä asti."
Tulikohan se innostus välttämättä ihan nyt vaan tuon elokuvan pohjalta?
Ja onhan Tolkilla mielenterveydellisiä ongelmia, senhän nyt tiedämme kaikki, mutta toivottavasti ne eivät iske enää päälle, niin kuin on nyt käynyt.
Täytyy vain ymmärtää häntä, eipä hän ongelmalleen mitään voi.
Että jos levyn kakkosraita on sitten Kabbalah, niin eipä välitetä. :P
Eh... taisihan se kabbalah olla Tolkinkin puolelta pienoinen vitsi, että ei puututa nyt siihen enää.
Mutta... aika mielenkiintoinen uutinen kieltämättä.
Saatiinhan sitä taas julkisuutta, mutta en nyt usko, että tuo biisi olisi sen takia väsätty.
Tosiaan uudistuksia sanoituksiinkin on sitten näemmä luvassa, odotan innolla.
Eiköhän tuo biisi päädy levylle - ilman mitään muutoksia, jos se tosiaan on "niin Hitlerin vastainen biisi kuin vain voi olla".

P.S Miksi tuossa uutisessa on niin hemmetisti kirjoitusvirheitä?
Kirjoitettu pubissa? :D

Stratosfear
Sr. Member
Posts: 775
Joined: Fri Mar 15, 2002 5:24 pm
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Stratosfear » Wed Feb 09, 2005 5:00 pm

Sir. Decadence wrote:P.S Miksi tuossa uutisessa on niin hemmetisti kirjoitusvirheitä?
Kirjoitettu suoraan nopeasti Ilta-Sanomien maksullisesta Flash-pohjaisesta näköispainoksesta.

User avatar
Sir. Decadence
Sr. Member
Posts: 1333
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:38 pm
Location: Dreamspace
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Sir. Decadence » Wed Feb 09, 2005 5:07 pm

Stratosfear wrote:
Sir. Decadence wrote:P.S Miksi tuossa uutisessa on niin hemmetisti kirjoitusvirheitä?
Kirjoitettu suoraan nopeasti Ilta-Sanomien maksullisesta Flash-pohjaisesta näköispainoksesta.
Heh, meinasin juuri lisätä tuohon maininnan, että jos kopioit sen kirjoittamalla uudestaan itse, niin anteeksi. :)

User avatar
julkimo
Member
Posts: 97
Joined: Tue Jun 29, 2004 3:50 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by julkimo » Wed Feb 09, 2005 6:21 pm

Ei tuo minusta mikään kovin iso kohu ole. Levy-yhtiö varmaan vaan haluaa tarkistaa asian ettei jälkeenpäin tuu mitään juttuu siitä.

Hyvä idea Tolkilta tehä biisi Hitleristä...

User avatar
jufoso
Member
Posts: 174
Joined: Sun Jan 18, 2004 9:29 pm
Location: Hollola, Finland

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by jufoso » Wed Feb 09, 2005 6:48 pm

Mun mielestä Hitleristä on turha tehdä yhtään biisiä.
Mutta kun Tolkki näyttää niin innoissaan olevan, pitäisi miehelle biisin
vääntämisen ilo suoda!! Ja jos tuotos kuulostaa vielä hyvältä, voisin sitä
jopa kuunnella. En luultavasti kuitenkaan vaivautuisi sanoja kuuntelemaan...
Jos keksisin jotain hauskaa ja samalla älykästä, niin se luultavasti lukisi tässä.

Xeemu
Member
Posts: 179
Joined: Wed Nov 27, 2002 2:14 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Xeemu » Wed Feb 09, 2005 6:48 pm

Mahtavaa. Toivottavasti tälle ei nyt käy kuin Routasydämelle ikään.

User avatar
Eini
Sr. Member
Posts: 1077
Joined: Sat Jul 20, 2002 4:49 pm
Location: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Eini » Wed Feb 09, 2005 7:01 pm

Pääsi sitten Stratovarius asian tiimoilta jopa MTV3:n viihdeuutisiinkin. Kovasti tulee julkisuutta asian tiimoilta. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla se biisi alkuperäisessä muodossaan.

Nightwarrior
Sr. Member
Posts: 576
Joined: Sat Sep 21, 2002 5:34 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Nightwarrior » Wed Feb 09, 2005 7:04 pm

Ihan mielenkiintoinen biisi-idea. Toivottavasti läpäisee sensuurin. Tosin minusta "Hitler" ei ole mikään hyvä nimi biisille. Miettikääpä keikalla, kun porukkaa huutaa että "soittakaa Hitler, Hitler, Hitler..." :roll:
~Life has given me much - maybe taken more
but those good times were always worth waiting for
When it's time to take leave of this world
I will leave with bitterness and joy~

User avatar
Eini
Sr. Member
Posts: 1077
Joined: Sat Jul 20, 2002 4:49 pm
Location: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Eini » Wed Feb 09, 2005 7:39 pm

Nightwarrior wrote:Tosin minusta "Hitler" ei ole mikään hyvä nimi biisille. Miettikääpä keikalla, kun porukkaa huutaa että "soittakaa Hitler, Hitler, Hitler..." :roll:
Tuossa oot ihan oikeassa. Sen paskiaisen nimeä ei kannata huudella. Ihan hyvä muuten, että sen hirmuteoista puhutaan.

User avatar
Skyggeboy
Sr. Member
Posts: 361
Joined: Fri Dec 17, 2004 8:13 pm
Location: Helsinki Finland

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Skyggeboy » Wed Feb 09, 2005 8:11 pm

Juu, onhan se kyllä se kappaleen nimi vähän huono valinta. Ja kyllähän se olisi vähän outoa kun Hitleriä huudetaan keikalla.[/quote]

Invinoveritas
Member
Posts: 123
Joined: Mon Jan 19, 2004 5:29 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Invinoveritas » Wed Feb 09, 2005 8:22 pm

Oonkohan Tolkin kanssa samaa mieltä, jos tuumaan että niistä asioista hiljaa oleminen ei poista sitä että ne on tapahtuneet. Jos ne haluaa dumata, se on tehtävä ääneen.

User avatar
shaz
Sr. Member
Posts: 416
Joined: Mon Aug 09, 2004 7:24 pm
Location: Hellsinki

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by shaz » Wed Feb 09, 2005 8:24 pm

Skyggeboy wrote:Juu, onhan se kyllä se kappaleen nimi vähän huono valinta. Ja kyllähän se olisi vähän outoa kun Hitleriä huudetaan keikalla.
Heh.. voin kuvitella tollasen tapahtuvaks jollakin stratokeikalla.
Setti on täydessä vauhdissa ja uutta biisiä alotellaan.. yleisöstä kuuluu karjasu "SOITTAKAA HITLER!!!" (à la "Soittakaa paranoid!") :P
"The more I study religions the more I am convinced that man never worshipped anything but himself."
-Sir Richard Francis Burton

User avatar
Sir. Decadence
Sr. Member
Posts: 1333
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:38 pm
Location: Dreamspace
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Sir. Decadence » Wed Feb 09, 2005 9:27 pm

Hahhah.
Juuri itsekin mietin tuossa käppäillessäni, että on kyllä hyvä idea tehdä Hitleristä biisi, mutta jos biisin nimi on Hitler, niin se on kyllä hieman tökeröä.
Mukavampaa olisi, jos biisin nimi olisi ihan jotain muuta.
Kyllä niistä sanoituksistakin voisi löytyä taatusti joku sopiva kohta biisin nimeksi tai sitten voisi keksiä vaikka jonkun vertauksen yms.
Mutta Tolkki tietenkin itse tietää parhaiten mikä nimi hänen biisilleen sopii.
Pääasia nyt on, että biisi edes päätyy levylle - ja ihan alkuperäisenään. :wink:

User avatar
Katja
Sr. Member
Posts: 1346
Joined: Sun Mar 03, 2002 2:08 pm
Location: oulu
Contact:

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Katja » Wed Feb 09, 2005 9:41 pm

hmm jotenki, en voi sille mitään mutta tulee vain mieleen että onko tehty myyntikikkana tuolanen biisi, saadaan strato pinnalle pitkän hiljaisuuden ja kaaoksen jälkeen, koska varmasti se tiedettiin jo etukäteen että moinen biisi varmasti aiheuttaa kohua...hyvänä esimerkkinä koko sivun juttu iltasanomien :D no mutta ei, hyvä että pitkästä aikaa on bändistä juttua :P
Last edited by Katja on Wed Feb 09, 2005 10:03 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Forever
Member
Posts: 112
Joined: Mon Oct 27, 2003 4:15 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Forever » Wed Feb 09, 2005 9:53 pm

Mutta mutta.. Sitä tässä vain mietin, että jos yksi biisi kertoo hitleristä, niin mistä kertovat muut kappaleet?

Oikein hyvä juttuhan se on säveltää tällaisestakin aiheesta.
Ja onhan rammsteinin sonne biisistä hitler biisi :idea: 8)

Nightwarrior
Sr. Member
Posts: 576
Joined: Sat Sep 21, 2002 5:34 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Nightwarrior » Wed Feb 09, 2005 10:21 pm

Ilta-Lehti tänään:
Saksan sensuuri iski Hitler-biisiin
Stratovariuksen syksyllä julkaistava albumi on aiheuttanut liikehdintää jo ennen äänitysten päättymistä. Yhtyeen levy-yhtiön Sanctuary Recordsin Saksan divisioona vaatii Hitler-kappaleen nimeä muutettavaksi. Se myös vaatii, että Adolf Hitlerin puheen sanoilla alkavan kappaleen intro hyllytetään.

Natsismia vastustavan biisin kirjoittaja Timo Tolkki kokee tilanteen päinvastoin.

- Olen ollut aina kiinnostunut Hitleristä henkilönä. Mikä sai hänet muuttumaan sellaiseksi hirviöksi? Kyseessä on niin antifasistinen kappale kuin vain voi ola. En ymmärrä levy-yhtiön reaktiota.

Stratojen manageri lähetti eilen kappaleen Saksan sisäministeriön sensuuriosastolle, joka tekee päätöksen biisin laillisuudesta. Päätöksen saapumisen aikatauluista ei ole vielä tietoa.

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 60 vuotta Auscwitzin keskitysleirin vapauttamisesta, ja myös Hitler-aiheista elokuvaa pyöritetään ympäri maailmaa. Missään muussa taiteessa kuin populäärimusiikissa ei ole natsismin käsittelyä tyrmätty samaan tapaan.

- Kun taidetta aletaan rajoittaa lakaisemalla kipeä asia maton alle, liikutaan vaarallisilla vesillä. Historialla on tapana toistaa itseään.

Tolkilta on Saksassa kysytty, miksei hän tee vaikka Josef Stalinista vastaavaa kappaletta.

- Historia ei tunne toista yhtä julmaa, järjestelmällistä ja laskelmoivaa yhteen kansallisryhmään toteutettua kansanmurhaa. Kyseessä oli fasismiin perustuva motiivi. Stalin eliminoi itselleen uhaksi kokemansa ihmiset, eikä tuhoaminen perustunut moraaliseen syyhyn vapauttaa maailma jostain ryhmästä.
Pitkälle samaa asiaa kuin Ilta-sanomienkin jutussa. Virheistä en ota vastuuta, koska tämäkin on kirjoitettu pikaisesti Ilta-lehden web-näköislehdestä. Kirjoitusvirheitä siis esiintynee, meikäläisen 10-sormijärjestelmän tuntien :roll:

Mutta mikä tuossa ainakin omasta mielestäni oli merkittävin uutinen, oli se että uusi levy olisi tulossa syksyllä ulos. Tätä oli jo toki spekuloita tälläkin foorumilla jo aiemmin, mutta nyt saatiin asialle jonkinlainen "vahvistus".
~Life has given me much - maybe taken more
but those good times were always worth waiting for
When it's time to take leave of this world
I will leave with bitterness and joy~

Turbonorsu
Sr. Member
Posts: 406
Joined: Thu Dec 19, 2002 1:26 pm

Re: Homma jatkuu: Hitler-biisi hyllytetty

Post by Turbonorsu » Wed Feb 09, 2005 10:56 pm

Tolkilla on kyllä pointti. Kuka muuten on sanonut, että biisin NIMEKSI tulisi Hitler?

Locked