Tekijänoikeusvetoomus

Täällä käydään Stratovarius-aiheiset keskustelut. Ja Suomeksi tottakai.
kryil
Jr. Member
Posts: 1
Joined: Fri Sep 23, 2005 5:13 pm

Tekijänoikeusvetoomus

Post by kryil » Fri Sep 23, 2005 5:16 pm

Tervehdys,

Koska Elvis ry:n vetoomuksen (http://www.elvisry.fi/uutiset/29042005vetoomus.html) allekirjoittaneisiin henkilöihin kuuluu Timo Tolkki, en tule ostamaan enää ainoatakaan Stratovariuksen julkaisemaa mediaa.

Toimin näin, sillä näen sen ainoaksi vaihtoehdoksi, sillä ostamalla kopiosuojatun CD:n, saan käteeni kotelon ja levyn, jolla en tee mitään, sillä tavallista soitinta en omista, tietokoneella en niitä voi kuunnella, eikä autosoittimestakaan voida mennä takuuseen. Tällä hetkellä kaikki musiikkini on digitaalisessa muodossa tietokoneella, koska sellaisena sen käsittely on helpompaa, eivätkä kalliit CD:t ole vaarassa naarmuuntua.
Eli jos tulevaisuudessa en saa kopioida ostamaani CD:tä tietokoneelle, en voi kuunnella sitä. Vaikka lakiin lisättäisiinkin poikkeus, että kuluttaja saa tehdä rajoitetun määrän kopioita omaan käyttöön, tai niinsanotut kopiosuojaukset sen mahdollistaisivat, asia ei muutu mitenkään. Jos en saa tehdä kuin yhden kopion, täytyisi minun valita tietokoneen, mp3-soittimen ja auton väliltä. Tämä tekisi musiikin kuuntelusta tapahtuman, eikä se olisi enää kokopäiväistä nautintoa.
Eikä unohdeta tärkeintä seikkaa, kopiosuojattu CD ei ole oikea CD! Niinsanottu kopiosuojaus tarkoittaa useimmissa tapauksissa virheitä levyllä, jolloin tietokoneen asema kuvittelee, että levy on viallinen. Moni tällä tavoin suojattu levy soi virheellisesti autossa ja vanhemmilla soittimilla, yksinkertaisesti siksi, että uudemmat soittimet osaavat korjata virheitä, mutta vanhemmat toistavat nekin.

Koska järjestäytynyt keskustelu kopiosuojauksien murtamisesta tulee laittomaksi, kerron, että Sony DADC-suojaus voidaan kiertää värittämällä levyn ulkoreuna huopakynällä, ja jos joku vastaa ketjuun ja kertoo miten MediaMaxx:n suojaus voidaan kiertää, silloin minä, vastaaja sekä foorumin ylläpitäjä ovat syyllistyneet rikokseen. Vain siksi, että joku vastasi, että kyseinen suojaus poistuu pitämällä shift-näppäintä pohjassa laittaessa CD:tä sisään.

Jos Timo Tolkin toive on, etten saa kuunnella hänen musiikkiaan muuten kuin tavalliselta CD-soittimelta alkuperäiseltä levyltä, niin hän saa olla sitä mieltä. Mutta vastaavasti minä saan olla ja tulen olemaan sitä mieltä, että haluan saada tehdä ostamistani levyistä kopion, laillisesti.

Jos kopiosuojattuun levyyn joskus törmään, tulen siirtämään sen tietokoneelle, olipa se laillista tai ei. Laki ei minua estä, ei edes kopiosuojaus. Sillä jos levy on kuunneltavissa siitä voidaan ottaa ainakin analoginen kopio (mikä tarkoittaa nauhoittamista). Tämän tietävät myös ne oikeat piraatit. Nykyään musiikki on vertaisverkoissa jo ennen levyn julkaisua, ja sen sinne saamiseen tarvitaan yksi ainoa, siis yksi ainoa henkilö, joka sen osaa tehdä.
Mitä luulette, haluavatko kuluttajat ostaa levyn, joka toimii joka toisessa soittimessa, vai tyytyvätkö he mieluummin lataamaan hyvälaatuiset kopiot netistä, jotka toimivat kaikkialla?

Ilari Mäkimattila
kryil@daug.net

Lisätietoa tekijänoikeuslain muutoksista EFFIn sivuilla, http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/ ... s-faq.html

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Figaro1 » Fri Sep 23, 2005 6:24 pm

Vudotanpa minäkin hieman tästä maan mainiosta kopiosuojauksesta:

Omistan itse lukuisia levyjä joissa on Copy Control-kopiosuojaus. Niistä kaikki toimivat minulla omissa stereoissani mutta eivät tietokoneella, eivät liioin autossakaan. Olen lisäksi tehnyt itse "ElDiablot" ja siirtänyt kaikki levyni koneelleni jossa niiden kuuntelu ja "käsittely" on paljon, paljon helmpompaa verrattuna siihen että rämppää viiden cd:n vaihtajassa levyjä edestakaisin, puhumattakaan kotelosta soittimeen-soittimesta koteloon sähläystä, mutta copy control levyjä joudun edelleen siirtelemään soittimesta koteloon, vaikka ne ovatkin minun omaisuuttani.

"Muutaman" kappaleen saa lain mukaan tehdä edelleenkin omista ostamistaan levyistä kavereille tai itselle varmuuskopioksi vaikka kopiosuojaus pyrkiikin tämän estämään, siinä onnistumatta. Kuten jo mainittu, kopiosuojausten kiertäminen onnistuu keneltä tahansa joka vähän tuntee tietotekniikaa tai muita niksejä. Näin ollen on aivan sama onko se (tuskin ilmainen) suojaus siinä vai ei, ainoa vaan että sen siinä levyssä ollessa, levy todennäköisesti ei siis toimi kaikissa soittimissa mutta sen kopiointi onnistuu kuitenkin. Ja jos minä ostan levyn, minä katson että se on ostotapahtuman jälkeen minun omaisuuttani jolla saan tehdä mitä haluan, myös tehdä siitä kopion taikka vain astua sen paskaksi jos haluan. Ei pizzeriassakaan tietääkseni sanota pizzan oston jälkeen että saat syödä sen vain pöydässä, et ottaa mukaasi. Eli pizzeria saa kerran minulta rahat pizzasta, jonka jälkeen se on minun. Ostamaani levyä ei tosiaan omista kukaan muu kuin minä sen rahan maksamisen jälkeen. Kopiosuojaus myös siis pyrkii lihottamaan entisestään "niin köyhien" levy-yhtiöiden pusseja.

Ja jos voin kuunnella copy control-levyä vain yhdessä paikassa/ soittimessa siitä maksettuani, on se mielestäni helvetin väärin.

Kummaa on se että joidenkin bändien vanhempia levyjä on kopiosuojattu, uudempia ei. Johtuisiko siitä että bändi itsekin huomasi että systeemi ei skulaa. Nightwishin Century Child on kopiosuojattu, Once ei. Bodomin HCDR on kopiosuojattu, AYDY? ei.

Seuraavaksi varmasti kopiosuojataan dvd:t. Ostan leffan jonka voin siis katsoa vain tietyissä soittimissa, en ehkä edes omassani. Enkä voi tehdä siitä lain sallimaa kopiota itselleni enkä kaverille.

Eli koko laki perustuu vain siihen että levy-yhtiöt ja artistit saavat entistä enemmän rahaa ihmisiltä jotka ilman kopiosuojausta ostaisivat levyjä kuitenkin paljon enemmän, myös minä.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
Strato4ever
Sr. Member
Posts: 4228
Joined: Mon Mar 04, 2002 3:56 pm
Location: Jyväskylä, Finland

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Strato4ever » Fri Sep 23, 2005 11:10 pm

Aivan uskomatonta mitä hutareita päästetään päättämään asioista. Linuxilla ei saa nyt siis katsoa DVD-leffoja. Hienoa. Hauskinta tässä on mielestäni tämä kohta, joka löytyy tuosta yllämainitusta linkistäkin:

Loppukevennys

Digitoday kertoi 22.9.2005, että omien cd-levyjen kopiosuojauksen kierrosta voi uuden tekijänoikeuslain mukaan seurata sakkorangaistus ja hyvitysvelvollisuus. "Warettaminen" eli luvaton verkosta kopiointi ei sen sijaan uuden lain mukaan ole rangaistavaa vaan moitittavaa.

Olisi siis pienempi rötös kopioida netistä ilman oikeudenhaltijan lupaa levitettäviä kappaleita, kuin tehdä kopio suojauksen kiertäen omistamastaan musiikkiäänitteestä.

Eli voin siis ihan rauhassa ladata pelini, ohjelmani, pornoni ja musani netistä kunhan en tussaa reunoja kopiosuojatuista levyistä. Jossain mennyt joku vikaan?
Each funeral just makes
us realize, that life's
but a series of goodbyes.

classic
Member
Posts: 221
Joined: Sat Mar 02, 2002 9:23 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by classic » Fri Sep 23, 2005 11:22 pm

Kopiosuojauksella pyritään siihen, että ihmiset eivät kopioisi levyjä toisilleen. Näin artisti saa enemmän rahaa kun kaikki joutuvat ostamaan levyn itse. Mutta mitenhän on käytännössä? Kyllä tuosta kopioinnista varmaan syntyy aika mitättömät häviöt artisteille verrattuna näihin vertaisverkkoihin. Ja vaikka olisi millaiset suojaukset levyissä, niin ne tasan päätyvät nettiin jokatapauksessa. Minusta vähän tuntuu, että ainoa joka näistä kopiosuojauksista kärsii, on se joka ne kopiosuojatut levyt itselleen ostaa. Rehellistä maksavaa musiikin kuuntelijaa ne estävät kuulemasta ostamaansa musiikkia. Esimerkiksi minulla on vanha erillissterosarja, jonka cd-soitin ei vain soita monia uusia levyjä. Vaikka ne ovat täysin naarmuttomia. Uudempi cd-soitin soittaa mukisematta. Autossakaan monet levyt eivät toimi.

Tällainen pistää oikeasti VIHAKSI varsinkin näillä cd-levyjen hinnoilla. Kaikki musiikki mitä olen tähän asti kuunnellut, on ostettua. Mutta tuntuu että nämä kopiosuojaukset ajavat rehellisetkin ihmiset kopioimaan musiikkia netistä, kun ei kerta se ostettu cd kuitenkaan toimisi. Mitä helvetin järkeä sellaista on ostaa. Kyllä olisi viisainta äkkiä lopettaa tuollaiset kopiosuojaukset vielä kun toistaiseksi jotkut niitä ostaa. Kohta ei osta kukaan tällä menolla.

User avatar
Sacce
Sr. Member
Posts: 552
Joined: Sat Mar 02, 2002 9:57 pm
Location: Lahti

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Sacce » Sat Sep 24, 2005 3:52 pm

Niin kauan kuin levyjä voi kuunnella, niistä voi myös tehdä kopioita tavalla tai toisella. Joten kopiosuojaukset ovat täysin turhia tavalliselle kuluttajalle. Jos kopiointi tosiaan halutaan estää, niin sakkorangaistusten jakelemisen sijasta pitäisi keskittyä kehittämään kopiosuojaa, joka oikeasti toimii.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by IceBreaker » Sat Sep 24, 2005 5:19 pm

kryil wrote:Tervehdys,

Koska Elvis ry:n vetoomuksen (http://www.elvisry.fi/uutiset/29042005vetoomus.html) allekirjoittaneisiin henkilöihin kuuluu Timo Tolkki, en tule ostamaan enää ainoatakaan Stratovariuksen julkaisemaa mediaa.

Ilari Mäkimattila
kryil@daug.net
Tervehdystä vaan Ilari,

Viestissäsi ja sen aiheuttamassa keskustelussa on todellakin tullut ilmi hyviä pointteja ja mielipiteitä, joihin minulla ei käytännössä ole lisättävää. Mutta sitä ihmettelen, että miksi rekisteröidyit tälle foorumille varta vasten tämän viestin takia. Oletko sitten aiemmin pitänyt Stratovariuksesta/Tolkin muusta musiikista vaiko vain sen takia, että näit Timo Tolkin nimen vetoomuksessa? Ovathan sinne monet muutkin tunnetut ja vähemmän tunnetut muusikot laittaneet nimensä alle. Mikäli siis et ole koskaan erityisemmin Stratoista pitänyt, oletko sitten myös mennyt rekisteröitymään heidän (heidän bändiensä) keskustelupalstoille tms. ilmaistaksesi tämän mielipiteesi lakiesityksestä ja sen kannattajista?

Siis tätä vaan tässä ihmettelen. :wink:
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

ElDiablo
Sr. Member
Posts: 1490
Joined: Sun Mar 03, 2002 5:53 pm
Contact:

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by ElDiablo » Sat Sep 24, 2005 7:43 pm

Figaro1 wrote:Olen lisäksi tehnyt itse "ElDiablot"
Hei, en minä nyt noin kova julkkis ole :D

Itse en omista ainoatakaan kopiosuojattua levyä eikä sellaista tälläiseen talouteen tule. Haluan kuunnella musiikin cd-soittimessa, autossa, mp3-soittimessa ja siinä mummon vanhasas mankassa.

Eli jos ajaudutaan tilanteeseen, että on tarjolla vain kopiosuojattuja "levyjä" jätän "cd" kauppaan ja lataan musiikin verkosta. Tämähän kun ei edes ole tuomittavaa, vain moitittavaa.

Terveisiä lähes neljäsataa levyä ja kolmisensataa eri bändiä livenä nähneeltä.
'Religion is the most malevolent of all mind viruses' - Arthur C. Clarke

Jonna
Sr. Member
Posts: 919
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:08 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Jonna » Sun Sep 25, 2005 3:14 pm

Mielestäni jokainen halukas voi tehdä levystä itselleen kopion tai pari (lähipiirille) kunhan ei myy niitä.

Stratofanius
Sr. Member
Posts: 3235
Joined: Sat Jan 22, 2005 12:37 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Stratofanius » Sun Sep 25, 2005 5:31 pm

Itselläni noita kopiosuojattuja levyjä on muutamia, mutta ainoa joka on aiheuttanut ongelmia koneelle kopioinnissa on ollut Iron Maidenin Dance of Death, jolta muutama kappale pätkäisi oikein pahasti ja levykin alkoi nitistä.
Muuten ei ongelmia ole ilmennyt, mutta kyllähän tuo kieltämättä hiukan vituttaa.

Mutta enää en edes yritä laittaa kappaleita koneelle koska äänet rätisevät todellakin pahasti ja kone on täynnä viruksia ja muuta roinaa.

Ja nämä direktiiviherrat siellä jossain eivät taida tietää koko asiasta hölkäsen pöläystä päättäessään näistä asioista. Levy-yhtiöt puolestaan kuvittelevat saavansa jotain aikaan tällä kopiosuojauksella, mutta eihän se onnistu.

Pikkusielu
Sr. Member
Posts: 1502
Joined: Mon Jul 11, 2005 11:09 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Pikkusielu » Sun Sep 25, 2005 5:44 pm

Jokainen -ja aivan jokainen- kopiosuojaus voidaan purkaa ja puretaan lopulta, ellei sitten keksitä jotain kvanttilaskentakopiosuojausta.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Figaro1 » Sun Sep 25, 2005 10:05 pm

Olet aivan oikeassa, kaikki kopiosuojaukset ovat kierrettävissä ja näin ollen haaskataan vain aikaa ja rahaakin kun sellaista levyihin laitetaan.
Enempää en nyt lässytä, kantani on jo tiedossa.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
Bones
Sr. Member
Posts: 1429
Joined: Mon Aug 02, 2004 6:16 pm
Location: Rovaniemi, Finland

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Bones » Sun Sep 25, 2005 10:15 pm

Voisiko yhteenvetona sitten laittaa, että bändi saa fanien keskuudessa vain huonoa mainetta? Ehkä, ehkä ei.

Mutta itse en olisi tuon kopiosuojaus-systeemin kannalla.

Niin kuin ilmi on jo tullut tässäkin ketjussa, reilusti suurempi ongelma on levyjen verkosta lataaminen, kuin se että levy ostetaan kaupasta ja kopioidaan kaverille. Voihan käydä niin että hekin sitten alkavat omille tuttavilleen kopioimaan kyseistä levyä, mutta siitä tulevat tappiot eivät siltikään vedä vertoja warettamisen aiheuttamille tappioille.
So you children of the world, listen to what I say
If you want a better place to live in, spread the words today
Show the world that love is still alive, you must be brave
Or you children of today are children of the grave

dragee
Sr. Member
Posts: 499
Joined: Fri Feb 25, 2005 10:54 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by dragee » Mon Sep 26, 2005 12:42 pm

Itse en osta kopiosuojattua cd:tä, enkä wareta sitä vertaisverkosta.

Ainoa ratkaisu on tähän, että kaikki vertaisverkot(p2p) alas, niin loppuupahan waretus.
Rajatapaus.

Wellu
Member
Posts: 151
Joined: Mon Dec 02, 2002 12:06 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Wellu » Mon Sep 26, 2005 12:50 pm

dragee wrote:Itse en osta kopiosuojattua cd:tä, enkä wareta sitä vertaisverkosta.

Ainoa ratkaisu on tähän, että kaikki vertaisverkot(p2p) alas, niin loppuupahan waretus.
Noinhan se olisi järkevintä. Ei tarvittaisi mitään kopiosuojauksia, kun voitaisiin suoraan jahdata warettajia (niin laittomasti jakavia kuin lataaviakin). Samaan syssyyn kun vielä kiellettäisiin tuo kaverille kopiointi, jota en ole koskaan ymmärtänyt. Ymmärrän kyllä, jos joku haluaa itselleen varmuuskopion. Mutta miksi samassa kohdassa pitää hyväksyä sitten kaksi tai kolme kopio muutamalle kaverille? Onko tuo pykälä tehty vain sen takia, että muuten tuota olisi mahdotonta valvoa ja lähes jokainen rikkoisi kuitenkin sitä pykälää, joten miten niihin nyt voisi suhtautua?

dragee
Sr. Member
Posts: 499
Joined: Fri Feb 25, 2005 10:54 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by dragee » Mon Sep 26, 2005 12:55 pm

Wellu wrote:
dragee wrote:Itse en osta kopiosuojattua cd:tä, enkä wareta sitä vertaisverkosta.

Ainoa ratkaisu on tähän, että kaikki vertaisverkot(p2p) alas, niin loppuupahan waretus.
Noinhan se olisi järkevintä. Ei tarvittaisi mitään kopiosuojauksia, kun voitaisiin suoraan jahdata warettajia (niin laittomasti jakavia kuin lataaviakin). Samaan syssyyn kun vielä kiellettäisiin tuo kaverille kopiointi, jota en ole koskaan ymmärtänyt. Ymmärrän kyllä, jos joku haluaa itselleen varmuuskopion. Mutta miksi samassa kohdassa pitää hyväksyä sitten kaksi tai kolme kopio muutamalle kaverille? Onko tuo pykälä tehty vain sen takia, että muuten tuota olisi mahdotonta valvoa ja lähes jokainen rikkoisi kuitenkin sitä pykälää, joten miten niihin nyt voisi suhtautua?
Sittenhän kaikki polttavat cd asemat pitää merkitä jonkinnäköiseen rekisteriin.

Jos tuossa nyt oli logiikkaa, niin käytäntö olisi kai mahdoton.

Esim cd sinkut, olisi kiva laittaa esim sinkut samalle cd:lle ettei tarvitse aina vaihdella sinkkuja
Rajatapaus.

ElDiablo
Sr. Member
Posts: 1490
Joined: Sun Mar 03, 2002 5:53 pm
Contact:

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by ElDiablo » Mon Sep 26, 2005 9:55 pm

dragee wrote:Ainoa ratkaisu on tähän, että kaikki vertaisverkot(p2p) alas, niin loppuupahan waretus.
Sen jälkeen homma toimisi kuten ennen p2p verkkojen yleistymistä. FTPt, tietyt veppisivut, email ja kaikki ne loput p2p verkot jotka eivät ole käytännössä laittomia ja joiden valvonta on mahdotonta.
'Religion is the most malevolent of all mind viruses' - Arthur C. Clarke

User avatar
tosise8
Sr. Member
Posts: 341
Joined: Sat Jan 24, 2004 1:22 pm
Location: Iittala

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by tosise8 » Tue Sep 27, 2005 8:46 am

Komppaan ElDiabloa siinä että kyllä waretus on ain lain kouran ulottumattomissa.

sami_r
Jr. Member
Posts: 2
Joined: Mon Sep 26, 2005 3:19 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by sami_r » Tue Sep 27, 2005 11:56 am

IceBreaker wrote:Mutta sitä ihmettelen, että miksi rekisteröidyit tälle foorumille varta vasten tämän viestin takia.
Heh :) -- minäkin rekisteröidyin foorumille (pitkän aikaa keskusteluja kyllä seurailleena) ihan vain tämän viestin takia. Stratovariuksella näet oli kyseenalainen kunnia olla se yhtye, joka onnistui petkuttamaan minua ja myymään minulle kopiosuojatun levyn. Elements pt.1 kansi kun ei sisältänyt niin minkäänlaista merkintää siitä, että levy on pilattu kopiosuojauksella.

Aikanaan tuosta Elements pt.1:n suojauksesta tälläkin foorumilla keskusteltiin ja Tolkki otti aiheeseen kantaa musiikintekijän näkökulmasta, tosin muistaakseni tunnustaen (en löytänyt threadia enää, sori jos muistan väärin) ettei ole aiheeseen kovin syvällisesti perehtynyt.

Saa kai sitä viritellä levyilleen mitä tahtoo, mutta minulla jää kyllä kopiosuojatut levyt kauppaan. En haluaisi niitä kuitenkaan netistäkään imuroida (jonne ne tosiaan tasan tarkkaan päätyvät, ei siinä kopiosuojaukset mitään estä) joten jää sitten potentiaalisesti hyvää musiikkia kuuntelematta. Mielelläni ostaisin CD:n kaupasta antaen artistillekin siitä osansa (jos kohta hävyttömän pienen, verraten levy-yhtiön ja jakeluportaan siivuihin) - mutta en minä rupea mp3-soittimeen tai autoon analogisten kohinoiden kanssa levyä kopioimaan.

Hassu juttu muuten, että DVD-puolella hinnoittelu on jostain syystä lähtenyt toimimaan. Nykyään melko uusiakin leffoja saa jotain 10€ pintaan, jolloin vaihtoehto eli nettipiratismi ei enää vaikuta niin hyvältä. Siinä on kuitenkin oma hommansa imuttaa leffa netistä, ja TV:kin pitää olla kiinni jossain playerissa joka osaa ne DivX:t pyörittää, eikä laatukaan ole ihan alkuperäistä tasoa, ja DivX pitää ehkä ensin polttaa levyllekin (ellei tietsikka ole TV:ssä kiinni)...kaikki sen sortin häsläystä, että leffa a'25€ voisi vielä sen perustella, mutta leffa a'10€ ei kyllä enää. Mieluummin ostaa rehellisesti levyn kaupasta, iskee sen DVD-soittimeen ja homma pelaa.

Mutta CD:t ne vaan jämäkästi maksaa sen parikymppiä vielä melko pitkään ilmestymisensä jälkeen. Tähän kun vielä lisää sen häsläyksen, että kopiosuojattu levy pitää yrittää saada toimimaan tietokoneessa ja autosoittimessa, sekä kappaleet pitäisi saada lenkille mukaan vielä mp3-soittimeenkin...eipä ihme että alkaa nettipiratismi tuntua houkuttelevalta.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Figaro1 » Tue Sep 27, 2005 12:03 pm

20 euroa levystä on minustakin liikaa. Jos vaikka ALVia laskettaisiin pari prosenttia tippuisi myös levyn hinta inhimilliseen 14-15 euroon jonka voisi jo maksaakin.

Ja itse imutan kyllä leffoja netistä edelleen. Juuri sen takia että 20 euroa leffasta jonka jaksaa kaksoa kaksi kolme kertaa on aivan liikaa. Minulla on tosiaan tämä tietokone kiinni telkkarissa ja kyllä sitä avitkin näyttävät telkkarin ruudussa oikein kelvollisilta kun katselee.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

dragee
Sr. Member
Posts: 499
Joined: Fri Feb 25, 2005 10:54 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by dragee » Tue Sep 27, 2005 8:32 pm

Figaro1 wrote:20 euroa levystä on minustakin liikaa. Jos vaikka ALVia laskettaisiin pari prosenttia tippuisi myös levyn hinta inhimilliseen 14-15 euroon jonka voisi jo maksaakin.

Ja itse imutan kyllä leffoja netistä edelleen. Juuri sen takia että 20 euroa leffasta jonka jaksaa kaksoa kaksi kolme kertaa on aivan liikaa..
Elämä on.
Rajatapaus.

Stratofanius
Sr. Member
Posts: 3235
Joined: Sat Jan 22, 2005 12:37 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Stratofanius » Tue Sep 27, 2005 8:35 pm

sami_r wrote:Hassu juttu muuten, että DVD-puolella hinnoittelu on jostain syystä lähtenyt toimimaan. Nykyään melko uusiakin leffoja saa jotain 10€ pintaan, jolloin vaihtoehto eli nettipiratismi ei enää vaikuta niin hyvältä. Siinä on kuitenkin oma hommansa imuttaa leffa netistä, ja TV:kin pitää olla kiinni jossain playerissa joka osaa ne DivX:t pyörittää, eikä laatukaan ole ihan alkuperäistä tasoa, ja DivX pitää ehkä ensin polttaa levyllekin (ellei tietsikka ole TV:ssä kiinni)...kaikki sen sortin häsläystä, että leffa a'25€ voisi vielä sen perustella, mutta leffa a'10€ ei kyllä enää. Mieluummin ostaa rehellisesti levyn kaupasta, iskee sen DVD-soittimeen ja homma pelaa.
Ja etenkin että waretettuna leffa vie todella paljon tilaa kiintolevyltä etenkin pitkänä DVD-laatuisena, joten ei niitä kovin paljoa koneelle mahdu ellei sitten juuri polta niitä tai poista alituiseen sitä mukaa kun katselee.

IceTear1
Sr. Member
Posts: 311
Joined: Mon Mar 04, 2002 1:17 pm
Contact:

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by IceTear1 » Tue Sep 27, 2005 9:35 pm

Eipä mullakaan muuta ole kuin tietokone musiikin kuunteluun. Onneksi sentään melkein kaikki kopiosuojatutkin soivat romppuasemassa. En omista kuin yhden levyn joka ei toimi. Tosin se on miinus puoli, että kopiosuojattujen mukana tulevien soittimien äänet kuuluvat huonompina kuin tietokoneen omien playereiden.

StratoMerja
Member
Posts: 247
Joined: Sun Mar 03, 2002 10:35 pm
Location: Helsinki

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by StratoMerja » Wed Sep 28, 2005 7:17 pm

Minulla tietokone ei ole musiikkia eikä elokuvia varten vaikka tehojen puolesta se ois mahdollista. Nautin musiikista vain mahtavista kauittimista ja korkeatasoisesta toistolaitteista eli nautinto on hyvin laajamittainen ja kaikki hienoudet kuuluvat mukaan.
Maksan ylpeänä bändin tekmästä levystä sillä ilman niitä rahoja bändit tuskin musiikkia tekisi tai keikkailisi. En harrasta kopiointia enkä piratismia !

dragee
Sr. Member
Posts: 499
Joined: Fri Feb 25, 2005 10:54 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by dragee » Thu Sep 29, 2005 9:57 am

StratoMerja wrote:Minulla tietokone ei ole musiikkia eikä elokuvia varten vaikka tehojen puolesta se ois mahdollista. Nautin musiikista vain mahtavista kauittimista ja korkeatasoisesta toistolaitteista eli nautinto on hyvin laajamittainen ja kaikki hienoudet kuuluvat mukaan.
Maksan ylpeänä bändin tekmästä levystä sillä ilman niitä rahoja bändit tuskin musiikkia tekisi tai keikkailisi. En harrasta kopiointia enkä piratismia !
Onneksi löytyy hengenheimolaisia, jotka arvostavat musiikkia musiikin vuoksi. Kuten StratoMerja.

Kun tuntuu, että musiikki on jäänyt ihan toisarvoiselle sijalle(=kun tolla naapurin isännälläkin, niin pitäähän mullakin olla Airon Meideniä, "minäpä waretan" tuumii Figaro)
Rajatapaus.

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Figaro1 » Thu Sep 29, 2005 10:44 am

dragee wrote: Kun tuntuu, että musiikki on jäänyt ihan toisarvoiselle sijalle(=kun tolla naapurin isännälläkin, niin pitäähän mullakin olla Airon Meideniä, "minäpä waretan" tuumii Figaro)
Figaro tuumi itse asiassa niin että "haluan kuulla Iron Maidenia jos ostaisin vaikka levyt". Ja koska yksikään levy ei kokonaisuutena miellyttänyt, jätti Figaro levyt ostamatta. Ja voi jumalauta sentään, mistä minä tiedän kuinka paljon sinulla ja muilla whinettäjillä huutaa Kazaa yötä päivää päällä. "En mä wareta!" on ihan yhtä uskottavaa kuin hyvinsyönyt Somalian diktaattori Mobutu Sese Seko sanomassa että meillä täällä Somaliassa ei ole nälänhätää laisinkaan.
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

Wellu
Member
Posts: 151
Joined: Mon Dec 02, 2002 12:06 pm

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Wellu » Thu Sep 29, 2005 1:52 pm

dragee wrote:Kun tuntuu, että musiikki on jäänyt ihan toisarvoiselle sijalle
Niinpä. Välillä tuntuu, että on kahdenlaisia musiikinharrastajia. Joillekin laatu rulettaa, toiset taas juoksevat määrän perässä. Harvalla riittää lompakossa puhtia tuohon määrään, niin siksi kai pitää warettaa. Laadun perässä juoksevat on tyytyväisiä vähempään ja rahatkin riittävät niihin muutamiin hyviin levyihin.

Itse olen oikeasti miettinyt näitä warettajia, että missä välissä ne ehtivät levynsä kuuntelemaan, kun itsellä ei tahdo aika riittää muutamiin ostolevyihinkään kunnolla. Mutta ei kait sillä musiikilla ole mitään merkitystä. Määrä rules.

Toisaalta tuossa warettamisessa tulee sekin vastaan, että joillekin on kova sana se, että omistaa korttelin ensimmäisenä kollina jotain mitä muut eivät omista. Tällöin enää kaupasta saatavat levyt eivät enää merkitse mitään, kun naapurin Wellu Warettajalla se on kuitenkin ollut aikapäiviä sitten.

dragee
Sr. Member
Posts: 499
Joined: Fri Feb 25, 2005 10:54 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by dragee » Thu Sep 29, 2005 2:18 pm

Figaro1 wrote:
dragee wrote: Kun tuntuu, että musiikki on jäänyt ihan toisarvoiselle sijalle(=kun tolla naapurin isännälläkin, niin pitäähän mullakin olla Airon Meideniä, "minäpä waretan" tuumii Figaro)
Figaro tuumi itse asiassa niin että "haluan kuulla Iron Maidenia jos ostaisin vaikka levyt". Ja koska yksikään levy ei kokonaisuutena miellyttänyt, jätti Figaro levyt ostamatta. Ja voi jumalauta sentään, mistä minä tiedän kuinka paljon sinulla ja muilla whinettäjillä huutaa Kazaa yötä päivää päällä. "En mä wareta!" on ihan yhtä uskottavaa kuin hyvinsyönyt Somalian diktaattori Mobutu Sese Seko sanomassa että meillä täällä Somaliassa ei ole nälänhätää laisinkaan.
Mulla on sen verran minulle takuuvarmat yhtyeet, että mulla ei ole KaZaata laulamassa yötäpäivää, ostan musani alkuperäisenä. Haluan tukea niitä yhtyeitä jotka mun mielestä ansaitsee tukeni. niitä yhtyeitä on onneksi kovin vähän ja pistänpä listausta tähän rakoseen.

Napalm Death
Kraftwerk
Dimmu Borgir
Cradle of Filth
Pet Shop Boys
Björk
Ministry
Anthrax
W.a.s.p.:in eka ja Crimson Idol
Rammstein
SlipKnot

Ja siinä se olikin

Minun mielestä(minun mielipide)hevistä 99,99% on paskaa, varsinkin suomalaiset rock/hevi yhtyeet on anaalista, ja taas jälleen minun mielipide
Rajatapaus.

Janne
Sr. Member
Posts: 1286
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:05 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Janne » Thu Sep 29, 2005 5:19 pm

StratoMerja wrote:Minulla tietokone ei ole musiikkia eikä elokuvia varten vaikka tehojen puolesta se ois mahdollista. Nautin musiikista vain mahtavista kauittimista ja korkeatasoisesta toistolaitteista eli nautinto on hyvin laajamittainen ja kaikki hienoudet kuuluvat mukaan.
Maksan ylpeänä bändin tekmästä levystä sillä ilman niitä rahoja bändit tuskin musiikkia tekisi tai keikkailisi. En harrasta kopiointia enkä piratismia !
Hyvä Merja, näin se homma juuri menee.

Janne
Sr. Member
Posts: 1286
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:05 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by Janne » Thu Sep 29, 2005 5:28 pm

Wellu wrote:Toisaalta tuossa warettamisessa tulee sekin vastaan, että joillekin on kova sana se, että omistaa korttelin ensimmäisenä kollina jotain mitä muut eivät omista.
Aivan .... ja yhden sun toisen warettajan pitää jumalauta aina kerta toisensa jälkeen tulla foorumeille toitottamaan waretuksiansa ja kertomaan millaisilta levyt kuulostavat vaikka niitä ei olla vielä edes julkaistu, niin läpinäkyvää päteämistä.

Minä maltan odottaa suosikkibändieni levyjä siihen asti kunnes ne julkaistaan ja ostan ne sitten alkuperäisinä kaupasta.

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Tekijänoikeusvetoomus

Post by SirJuzzi » Thu Sep 29, 2005 5:51 pm

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että warettamisesta ja piraattikopioiden kaupustelusta tehtäisiin 100% rikollista. Mutta sitä en sulata, että tuo laki kieltää asioita, joiden pitäisi olla itsestään selviä oikeuksia kuluttajalle. Tuollaisena, kuin tuo laki on, se ei tule olemaan pitkäikäinen, ennustaisin. Kyllä se niin pahasti kusee.

Elokuvien warettamista en ole koskaan oikein käsittänyt. Leffojen vuokraaminen ei maksa kovin paljoa, ja elokuvaelämys telkkarista (ja jos vielä omistaa kotiteatterin) on ihan eri maata kuin tietokoneelta katsottuna. Lisäksi netissä leviävät leffat eivät käsittääkseni ole useinkaan lähelläkään DVD-laatua, mutta aina ne ovat valtavan kokoisia, kiintolevy täyttyy alta aikayksikön.

Locked