Mitä mieltä Stratosta -thread

Täällä käydään Stratovarius-aiheiset keskustelut. Ja Suomeksi tottakai.
User avatar
Intiaani
Sr. Member
Posts: 566
Joined: Mon Sep 12, 2005 2:10 pm
Location: Buried Alive by Jens The Undertaker at Black... SABBATH!

Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Intiaani » Tue Feb 14, 2006 11:06 pm

Ideana olisi aina silloin tällöin heittää ilmoille mitä tahansa bändiin liittyvää - kappaleita, muusikkoja, keikkoja, jne., joista sitten muut käyttäjät esittävät omat mielipiteensä ja pyrkivät keskustelemaan. Tavoitteena olisi että yhtä "juttua" putaisiin läpi jonkin aikaa, eikä heti ensimmäinen vastaaja muuttaisi puheenaihetta. Tällä tavoin monet käyttäjät keskittyvät vähän aikaa yhteen aiheeseen ja näin se aihe tulee puitua läpi melko monesta näkökulmasta. Ymmärsittekö? Ei se mitään! Aloitan nyt sitten...

United. Kyseessä on minun mielestäni Stratovarius-albumin melko ylivoimaisesti paras biisi. En mielelläni vertaile bändien biisejä ainakaan bändin sisäisesti, mutta silti täytyy sanoa, että United on nousemassa Straton top kolmoseeni kovaa vauhtia.

United ei ole pelkästään sävelkulultaan eräitä Straton parhaita biisejä, vaan siinä on myös paljon symboliikkaa. Se ensinäkin kruunaa negatiivisten aiheiden täyttämän Stratovarius-lätyn positiivisuudellaan; kappaleesta saa kuvan jostakin uudesta toivosta tms.

Unitedissa on toki muutakin. Biisi tarjoaa äärettömän paljon symboliikkaa. Kun sanoituksia katselee, niistä saa sellaisen sanoman, että Stratovarius on tullut takaisin jäädäkseen. Biisi kiittää yhtyeen faneja loputtomasta tuesta, ja eikös vain "It's great to look into the eyes of a friend/ And shake his hand and thank him for the years" -kohta olekin Jari Kainulaista varten tehty? Teidän, jotka ette ole kappaleesta mitään symboliikkaa etsineet, kannattaa se jossakin vaiheessa tehdä.

Lisäksi United on mielestäni erittäin hyvin laulettu ja soitettu. Kotipelto vetää kykyjensä äärirajoilla kappaleen lopussa, ja Tolkki-Jens-yhdistelmä soolossa puree meikäläiseen samalla tavoin kuin viisi tai kymmenen vuotta vanhemmissa levyissäkin.

United on mahtavasti laulettu, hienosti soitettu, ja siitä todellakin näkyy, että bändin asiat ovat taas hyvin.

Noh niin, jos nyt jollakin on lisättävää tai on eri mieltä jostain, niin siitä vaan postaamaan! Kohta onkin sitten United käyty läpi, ja joku voi heittää jotakin muuta ilmoille - juttua Hong Kongin keikasta, Monster Metal Madnessista, Tuomo Lassilasta, Timo Tolkista, Babylonista, Fourth Dimensionista, Jörgin rummuista - mistä tahansa bändiin liittyvästä.

Stratofanius
Sr. Member
Posts: 3235
Joined: Sat Jan 22, 2005 12:37 pm

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Stratofanius » Wed Feb 15, 2006 12:09 am

United?
Uuden levyn selvästi kehnoin biisi. Tylsä ja ylimahtipontinen rallatus. Kertosäe tappoi tylsyyteen. Olin kuullut kaikkien ylistävän biisiä maasta taivaaseen, mutta se osoittautuikin keskiverroksi junttaukseksi. Myöskään tylsien sanoitusten kliseisyys ei vain innosta, vaikka Strato palannut olikin.
Hyvänä pointtina tosin tuo Kotipellon laulu säkeistöjen aikana. Mies kuulostaa loistavalta niissä. Ja Johanssonin soolo on ihan mukava.
Biisiä ei kuitenkaan jaksa kuunnella mitenkään loppuun, ja lopun torvensoitto oli jo tappavan tylsää.

Mistähän minä kertoisin? No, aika ihmeellistä että mielestäni Destinystä aina Elements kakkoseen Stratovarius laittoi kaikki parhaat kappaleensa pelkiksi bonuksiksi... :? Sitten taas aivan selvät b-puolen tilutusrallit kuten Glory of the World ja Know the Difference kyllä levyltä löytyvät, samoin kuin ylipitkät mahtailut kuten Anthem of the World, Fantasia, Elements ja Season of Faith's Perfection...
Ja tämä tosiaan oli vain oma mielipiteeni.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Wed Feb 15, 2006 3:43 am

Stratofanius wrote:samoin kuin ylipitkät mahtailut kuten Anthem of the World, Fantasia, Elements ja Season of Faith's Perfection...
Ja tämä tosiaan oli vain oma mielipiteeni.
Unohtamatta ylitylsää Destinyä, joka nauttii kuitenkin maailmalla yllättävän suurta suosiota. :wink:

Unitediin lisäisin, että mielestäni Kotipelto ei nyt lausu taaskaan parhaiten tuossa biisissä. United nyt mikään [junaitted] ole eikä each lausuta [iisshh]. :wink: Itse tulkitsen thanks him for the years" kohdan osoituksena eritoten Kotipellolle, mutta kun kyse on biisistä se voi koskea ihan ketä tahansa, jonka kanssa on välillä ollut ongelmia.

Mmh, aika erikoinen thread mielestäni.
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Curry » Wed Feb 15, 2006 9:58 am

United on aivan mahtava biisi, tulee aivan huippufiilis kun tätä jamittelee kitaralla. On myös erittäin iskevä keikkabiisi. Tykkään aivan perkeleesti, suurimpia Strato-suosikkeja.

Tuosta Kotipellon lausumisesta... On se kumma, että vain suomalaiset tuntuvat ottavan nokkiinsa siitä miten kieltä pitää lausua. Sehän se vasta rumalta kuulostaakin, kun suomalaiset yrittävät lausua mitä tahansa kieltä niin oikeaoppisesti kuin pystyy. Ollaan ylpeitä kansallisomaisuudestamme, ei meitä kukaan ulkomailla katso kieroon vaikka laulussa sanoittaisiinkin junaitted? :)

Muotoillaan oma mielipiteeni vaikka näin: jos asiaa ei osaa/pysty/halua tehdä oikeaoppisten sääntöjen mukaan, tee se niin persoonallisesti ettei kukaan pysty sitä matkimaan :D

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Wed Feb 15, 2006 10:31 am

Curry wrote:Ollaan ylpeitä kansallisomaisuudestamme, ei meitä kukaan ulkomailla katso kieroon vaikka laulussa sanoittaisiinkin junaitted? :)
Niin... Ulkomailla jopa jotkut näyttävät pitävän siitä, että TK laulaa hyvin suomalaisella aksentilla. :P Mutta, ei sille mitään voi jos särähtää korviin vähäsen tai enemmän. :wink:

Lisäänpä vielä tuohon Unitediin oman mielipiteeni itse laulusta - vaikka jostakin tämän foorumin kätköistä sellainen jo löytyykin, ehkä Stratovarius-levystä kertovasta topicista - että kyllä se uusimman levyn parhaimmistoon kuuluu, mutta aavistuksen liian mitäänsanomaton meininki siitä paistaa kyllä läpi. Siksi uusimmalta löytyy vielä pari tiukempaa vetoa, jotka ajavat Unitedin ohi. Jensin soolo on kyllä hieno, siitä ei voi mitään, yksi parhaimmista ja tyylikkäimmistä hänen Stratoille soittamistaan sooloista. 8)
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
Figaro1
Sr. Member
Posts: 4368
Joined: Sun Mar 03, 2002 1:30 pm
Location: Olari, Espoo, Finland

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Figaro1 » Wed Feb 15, 2006 11:40 am

Noh, tässä on sitten todellakin rehellinen vastaus, ja toivon että kukaan ei tämän takia vedä hernettä nenäänsä. Omasta mielestäni Straton paras levy on edelleenkin Dreamspace. Tunnelma läpi levyn on puhuttava, ja keskenään samanlaisia biisejä ei ole. Siis verrattuna Destiny-Elements akseliin joiden biiseissä toistui kaikissa sama kaava biisin rakenteessa (tiedän, on tästä puhuttu). Stratovarius-levy on mielestäni aivan mahtava "keskisormi" niille, myös minulle, jotka luulivat joskus että bändi on jämähtänyt. Onneksi uudistuivat.

Ja mitä lauluun tulee, niin kyllä, Kotipelto "kiekuu" joissain biiseissä mielestäni aivan liikaa. Mutta "hienosti" laulettuja biisejä on kuitenkin huomattavasti enemmän. Ja ihmisinähän Straton äijät ovat parhaasta päästä, vaikka joskus olenkin muuta väittänyt.

Ja noista balladeista sitten: Jostain syystä "mies ja kitara"-balladit iskevät minuun paljon paremmin kuin sellaiset "kyyneleet valuu ja viulut soi"- patistelut. United on hienoimpia Straton hitureita, vaikka Forever ja Before the Winter pitävätkin jaettua ykkössijaa.

Rumpalina minua ärsyttää jonkin verran Jörgin ylenmääräinen tuplien polkeminen, tosin uudella levyllähän niitä ei edes ole. Kyllä heviä voi siis soittaa aivan mainiosti siten että käyttää niitä tuplia mausteena, ei toisinpäin, eli maustaa biisiä jättämällä tuplat pois.

1994 eteenpäin on joka levy tarjonnut kuitenkin muutaman todella hienon biisin eivätkä ne "vähemmän hienot" biisitkään ole paskaa :)
I'm going nowhere. All the way to nowhere.

User avatar
Strato4ever
Sr. Member
Posts: 4228
Joined: Mon Mar 04, 2002 3:56 pm
Location: Jyväskylä, Finland

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Strato4ever » Wed Feb 15, 2006 2:15 pm

Kummallista miten ihmisillä on niin kovin erilaisia mielipiteitä :)

Unitediin palatakseni. Mielestäni parhaan tai toisiksi parhaan Strato -levyn paras biisi. Kun biisin kuulin ensimmäistä kertaa kertosäkeeseen asti, pala oli kurkussa ja tippa silmäkulmassa. Nyt, n+1 kuuntelukertaa myöhemmin, reaktio on aivan samanlainen. Jos tämän biisin kuulen livenä, kusen hunajaa seuraavat viikot. Kertosäkeen lisäksi biisissä on hiton hienot kosketinkuviot, ja lopun trumpettipöräytykset ovat mahtavia.

Jos pysytään vielä uusimman levyn kimpussa, niin toinen aivan ylivertaisen hyvä biisi levyllä on Back to Madness. Riffi potkii kassit kuin kassit tuusan nuuskaksi alun akustisen soittelun jälkeen ja kertosäe saa isonkin miehen lähes riehumaan; sen verran parasta et huhuh. Vaarallinen biisi autoa ajaessa, sillä heilumista, moshaamista ja rumpujen hakkaamista rattiin ei vaan voi estää :)


Sellasta. Vaihteeksi kovin positiivista mielipidettä tälläkin laudalla bändistä!
Each funeral just makes
us realize, that life's
but a series of goodbyes.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Curry » Wed Feb 15, 2006 3:16 pm

Ei kai me tänne kirjoitettais jos ei Stratoista tykättäisi, olkoonkin että suomalaisilla on aina tapana arvostella kaikkea joskus vähän liiankin innokkaasti :D

Back To Madnessin kertosäe on mielestäni ehkä koko uusimman levyn huonoin yksittäinen kohta. Liian helposti falsetiksi menevä laulu ja katkonainen rumpukomppi tappavat meikäläisen fiilikset lähes aina. Muuten tykkän biisistä tosi paljon: sekä kosketin- että kitaraintrot ovat aivan mahtavia, hyvät laulumelodiat ja sanoituksissa on ajatusta.

Paras levy... En osaa vastata. Kitaransoiton aloitin lähes samantien kuultuani SOSin, ja luonnollisesti Destiny oli ensimmäinen Strato-levyni. Tämä jouluna '98. Itselleni erittäin muistorikas levy. Pikkuhiljaa tuli hommattua kaikki muutkin siihenastiset levyt ja tottakai kaikki sen jälkeen ilmestyneet, tykkään jokaisesta. Infinite ja Visions tekevät myös aina vaikutuksen. Coming Home on mielestäni bändin aliarvostetuin biisi - olkoonkin että biisi onkin aikamoinen fanien suosikki. Tämä kun oltaisiin julkaistu sinkkuna aikoinaan, uskallan veikata että tämä biisi olisi voinut olla aikamoinen hitti... Elementsit eivät kokonaisuuksina säväytä, mutta se ei tarkoita etteikö niissä hyvääkin olisi - kokonaisuus ja osien summa ovat kuitenkin aina kaksi eri asiaa. Liberty nostaa aina meikäläisen ihon kanalihalle.

Suurimmat suosikkibiisini tuntuvat aina olevan Coming Home, Visions, Season Of Change, Forever, Hands Of Time, Hunting High And Low, SOS, Soul Of A Vagabond, Liberty, United ja Just Carry On. Stratospheren kun vielä oppisi joskus soittamaan puhtaasti...

User avatar
Bones
Sr. Member
Posts: 1429
Joined: Mon Aug 02, 2004 6:16 pm
Location: Rovaniemi, Finland

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Bones » Wed Feb 15, 2006 6:25 pm

Parhaasta levystä totean edelleen että Dreamspace, niin monipuolinen veto.

Unitedista puhunpa sen verran että kyllä se ensimmäistä kertaa toi fiiliksen, että vittu nää jätkät edelleen osaa tehdä musiikkia. Eipä tuo biisi kuulu stratojen parhaimmistoon, mutta oli minulle todella positiivinen yllätys.

Kai tähän nyt saa jotain uusia aiheita liittää? Haluaisin kuulla mielipiteitänne Tolkin kitaroinnista. Oma mielipiteeni on että Visionsin jälkeen on laatu laskenut aika paljon. (Siis yleensä ottaen, ei pelkkiä sooloja. Riffit ovat tärkeämpi osa kappaletta) Tolkki pystyy kyllä antamaan enemmän monipuolisuutta riffeillekin. Uudella levyllä oli todella raskas meininki, mutta silti oli vähän yksitoikkoista. Sooloissa TT osaa kyllä näyttää taitonsa, mutta järjetöntä tilutusta ei aina jaksa kuunnella. Maniac Dancen soolo ei sortunut siihen ja on siksi hyvää kuunneltavaa.
So you children of the world, listen to what I say
If you want a better place to live in, spread the words today
Show the world that love is still alive, you must be brave
Or you children of today are children of the grave

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by SirJuzzi » Wed Feb 15, 2006 8:20 pm

Kun aloin heviä kuuntelemaan, joskus vuonna 98, Stratovarius oli minulle pitkään se kaikista kovin juttu. Parhaat levyt Destiny, Episode ja Visions. Vanhemmat kuulostivat vähän oudoilta Tolkin laulun ja huonompien soundien takia, ja nytkin kun niihin on korva ehtinyt vuosien varrella tottua, olen edelleen sitä mieltä, että niillä on ainoastaan satunnaisia hyviä kappaleita, kun taas nuo kolme mainittua ovat läpensä hyviä levyjä, vaikkakin niin puhki soitettuja että aika harvoin niitä enää tulee pyöriteltyä. Sitten julkaistiin Infinite, joka ensin kolahti sairaan kovaa, mutta myöhemmin osoittautui aika geneeriseksi ja väsyneeksi tekeleeksi. Keikat iskivät silti hullun kovaa, näinköhän niitä siltä ajalta kaksi vai kolme - hyvin vähän, mutta niiltä keikoilta minulla on edelleen parhaat muistot, ei ole ikinä mikään niin lujaa kolahtanut. Varsinkin Father Time ja Season of Change Alavudella 2000 sekä Dreamspace Tammerfestissä 2001 (muistaakseni) tekivät sellaisen vaikutuksen että biisit jäivät mieleen, vaikken tietenkään esityksistä enää yksityiskohtia muistakaan.

Näihin aikoihin minulla tapahtui räjähdysmäinen musiikkimaun sekä näkökulman musiikkiin laajeneminen, ja Stratovarius tippui kärkipaikalta hieman monimutkaisempaa ja -puolisempaa musiikkia soittavien yhtyeiden taakse. Oli pidempään hiljaista, sitten tuli Elements pt. 1. Kuuntelin samplet kuola valuen ja tilasin levyn Stratoshopista heti kun se oli mahdollista. Vaan pettymys oli karvas kun sain levyn soittimeeni: Kaksi viikkoa koitin sitä epätoivoisesti pyöritellä vain huomatakseni, että kokonaisuuksina huonot biisit tuntuivat kerta kerran jälkeen vielä huonommilta. Levy myyntiin, ja keikallakin Symphony X suorastaan teurasti Stratovariuksen. Elements 2:ta en jaksanut enää ostaa edes kokeeksi, internetin avustuksella kuulin sentään suurimman osan kappaleista (en ole itse asiassa varma olenko vieläkään kuullut koko levyä, voi olla että siellä on kappale joka on jäänyt kuulematta), ja vaikka ne kuulostivat huomattavasti E1:n vetoja paremmalta, olivat ne aivan liian ennalta-arvattavia ja heard-this-before-syndrooman raiskaamia.

Sitten Tolkki bändeineen sortui. Kaikki mediassa näkynyt myllytys, jonka todellisuudesta en edelleenkään tiedä paljonkaan, vieraannutti nyky-Stratovariuksesta vielä lisää. Reunion ei enää säväyttänyt yhtään, ja uusi levy sitäkin vähemmän. Tyyli oli uusi, joka ei sinänsä ollut sen enempää haitta kuin hyötykään, mutta biisit kärsivät edelleen edeltäjillään vahvasti esiin nousseista vaivoista. "Ysäri-Stratoa" kuuntelen silti edelleen, joskus se kolahtaa nostalgiamielessä ja joskus muuten vaan - hyvä biisi on aina hyvä biisi, vaikka kuten aikaisemmin sanoinkin, olen Strato-levyni kuunnellut todellakin puhki. Viimeisimpiä keikkoja on myös taas kehuttu, joten jos mahdollisuus tulee eikä keikka ole hirmuisen kallis, niin täytyyhän se mennä katsomaan. Jos vaikka sittenkin olisi vielä sitä aikaisemmin koettua potkua jäljellä.
Play the violent strings of my symphony.

User avatar
Stratoflier
Sr. Member
Posts: 580
Joined: Fri Nov 22, 2002 11:32 am
Location: Oulu
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Stratoflier » Wed Feb 15, 2006 10:41 pm

United on hieno biisi torvitteluineen.
Visions-Destiny-Infinite = Golden Years of Strato.
Ja tulen aina olemaan strato-fani.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Thu Feb 16, 2006 5:28 am

Stratoflier wrote:Ja tulen aina olemaan strato-fani.
Uskon niin, että Stratoilla tulee aina olemaan se tietty paikka sydämessäni, vaikka joskus mielenkiinto menisikin... :) No, onneksi nyt ei näytä ollenkaan sellaiselta. 8)
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
Intiaani
Sr. Member
Posts: 566
Joined: Mon Sep 12, 2005 2:10 pm
Location: Buried Alive by Jens The Undertaker at Black... SABBATH!

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Intiaani » Mon Feb 20, 2006 7:09 pm

No, United on ainakin aikalailla läpikäydyn oloinen nyt. :P

Tuossa tuli puhetta esimerkiksi parhaasta levystä. Meikäläiselle(kin) se on Visions. Black Diamond iskee Korkeajännityksen lailla (miljoona volttia), Holy Light on mukava tiluttelu, Paradise olisi Straton suurin hitti jos se oltaisiin julkaistu millä tahansa muulla levyllä, täytebiisit kuten Abyss of Your Eyes rokkaavat ja koko levyn kruunaa kaksi viimeistä biisiä.

Coming Home on todella hyvä balladi. Lyriikat, melodia ja laulu ovat todella hienoja ja ne nivoutuvat saumattomasti yhteen. Biisi toimii sitä paitsi mahtavana johdantona sille kaikkein parhaalle koskaan, Visionsille.

Visions. Siinä liikutaan aika lähellä täydellistä kappaletta. Joka ainoa kohta kappaleesta tempaa mukaan täysillä. Saan kylmät väreet biisin alusta ja myöhemmin kohdasta "We are heading for the end". Tuon kohdan ja sitä seuraavan mahtavan soolon jälkeen kylmät väreet eivät enää häivykään ennen kuin biisin lopussa.

Voidaan kai sanoa, että Visions on erittäin mahtipontinen biisi. Sen kautta päästäänkin helposti uuteen puheenaiheeseen. Kyselisin nyt, mitä mieltä olette Straton ns. liian mahtipontisista kappaleista? Jotkut täällä jo sanoivatkin Destinyä "ylitylsäksi" ja Unitedia "tylsäksi, ylimahtipontiseksi rallatukseksi". Itse taas ajattelisin täysin päinvastoin. Pidän todella paljon mahtipontisesta musiikista, ja mielestäni Tolkki saa mahtipontisen tunnelman mukaan biiseihinsä perittäin hyvin. Lisäksi juuri mahtipontiset Visions, Destiny, Mother Gaia ja Babylon ovatkin Strato-lemppareitani ylitse muiden. Niistä vain jotenkin huokuu se tunnelma parhaiten.

Mielipiteet taitavat mennä aika kovasti ristiin mahtipontisuusosastollakin. Sitä odotellessa...

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Mon Feb 20, 2006 7:25 pm

Niinpä menevät, sillä osa Stratojen mahtipontisimmista toimii ihan täysillä, kuten toinen ehdottomista Strato-suosikeistani, Infinity, joka on masterpiece lähes joka tavalla (ainut miinus liiasta tublien käytöstä biisin lopussa). :music: Kun taas nuo liian pitkiksi väännetyt hitaammat eeppiset mahtipontisuuden rajalla käyvät biisit kuten Destiny ja kuitenkin jollain tapaa kaunis Mother Gaia eivät jaksa oikein innostaa. Lyhyempinä toimisivat kai paremmin. Toisaalta viime aikoina olen alkanut pitää enemmän Twilight Symphonystä ja Fantasiasta, joista en aiemmin erityisemmin välittänyt. :)

Nopea vastaus. :wink: , pitänee miettiä asiaa tarkemmin myöhemmin...
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by SirJuzzi » Mon Feb 20, 2006 7:50 pm

IceBreaker wrote:(ainut miinus liiasta tublien käytöstä biisin lopussa).
Eihän koko biisissä ole tuplat kuin synasoolon alla ja tuolla lopussa, en saa liikakäyttöä siitä millään. Mutta makunsa kullakin. :wink:
Play the violent strings of my symphony.

User avatar
Strato4ever
Sr. Member
Posts: 4228
Joined: Mon Mar 04, 2002 3:56 pm
Location: Jyväskylä, Finland

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Strato4ever » Mon Feb 20, 2006 9:10 pm

Infinityn lopun tublabassotteluthan ovat koko biisin kliimaksi. Housut kastuu viimeistään ku tuplat lähtevät tykittämään.

Mitä tulee tuohon mahtipontisuuteen niin tiettyyn pisteeseen asti se on hyvästä; biisit kuten Visions ja Infinity ovat parasta Stratoa, kuten United -biisikin. Sitten taas esimerkiksi Babylon on toisesta ääripäästä, jossa minusta mennään kuoroine kaikkineen jo vähän liiallisuuksiin; biisistä tulee jotenkin tylsän oloinen.
Each funeral just makes
us realize, that life's
but a series of goodbyes.

Stratofanius
Sr. Member
Posts: 3235
Joined: Sat Jan 22, 2005 12:37 pm

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Stratofanius » Mon Feb 20, 2006 10:08 pm

Mahtipontiset, ylipitkät, tylsät tilurallattelut?

Elements.
Ylipitkä tylsä orkesterilla varustettu kappaleen kuvatus, jonka ainoaksi kohtalaiseksi puoleksi jää päämelodia. Oikeasti, ei kiinnosta tämä.

Anthem of the World.
Kappaleen nimikin lupailee jo sitä mitä tuleman pitää. Vaikka kappale on keskivertotavaraa ja melodioita on surutta lainailtu Night Time Eclipsestä, kyllä tämäkin kappale paljon hyviä hetkiä sisällään pitää.

Liberty on kappaleena ihan hyvä, mutta teema ja lyriikat aika siirappista rallatusta ja taustakuorot sun muut eivät tilannetta paranna.

Sitten on tietysti pari muutakin, mutten jaksa niistä nyt kirjoitella enempää. Ja maailmanpelastuslyriikat eivät itseäni lämmitä.

Posiitivisia mahtipontisia kappaleita sitten riittääkin: Kaikki mahtipontiset nimibiisit (paitsi Elements) toimivat kuin häkä ja edustavat ehdottomasti albumien parhaimmistoa.
Babylon on itselleni ainakin todella mukava kuunnella aina, ja puolenvälin kaunis välike iskee aina kuin miljoona volttia. Götterdämmerung on selvästi uusimman levyn paras biisi, vaikka se loppu tosiaan meneekin vähän överiksi monen minuutin kertosäkeen toistollaan.

Loistavia ylimahtipontisia teoksia stratolta tosin kyllä paljon muitakin löytyy.

User avatar
Curry
Sr. Member
Posts: 1014
Joined: Wed Jul 31, 2002 2:12 pm
Location: Oulu
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Curry » Mon Feb 20, 2006 11:52 pm

Visions on lähestulkoon täydellinen epicci, varsinkin "After us the road goes on forever..." ja sen kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hieno kitara-arpeggio nostaa aina ihokarvat pystyyn. Mother Gaian loppuinstrumentaalit ovat aivan mahtavia, kuten myös Elementsin "Wind bringer of fright..." -kohta. Yleisesti ottaen pidän Straton epiceistä tosi paljon, mutta niitä ei kuitenkaan kannata ottaa keikkasettiin kuin enintään kaksi. Verrataan vaikka Helloweenin viime kiertueeseen: jos keikkasettiin kuuluu kolme n. kymmenminuuttista biisiä (The King For A 1000 Years - Occasion Avenue - Keeper Of The Seven Keys), kyllä siinä tulee eräänlainen kyllästyminen - olkoonkin että jokaisesta biisistä tykkäisi ja tykkään.

Tolkin kitarointi... Kyllähän mies soittaa komeasti ja uskomattomalla taidolla, ei mahda mitään. Joskus tiluttelu menee kieltämättä vähän överiksi, liika on aina liikaa. Uusimman levyn sooloista tykkään tosi paljon, ja yleensäkin kaikista Timon sooloista joissa pääasia ei ole nopea soittaminen vaan hyvä ja rokkaava melodia sopivasti tiluilla höystettynä. (Ota nyt tuostakin selvää mitä tarkoitan :D)

Tuskin lienee yllättävää että omat suosikkisooloni ovat samalla omia suosikkibiisejäni, mm. Distant Skies, Just Carry On SOS jnejne, ainoa "ulkopuolinen" soolo taitaa olla Paradise. Maniac Dancen soolo on myös hyvä, mutta mielestäni samalla "persoonattomin" Timon soolo. Se ei ole aina hyvä asia ettei kuulosta itseltään, vaikka mm. juuri tästä syystä tykkään Helloweenin Chameleonista todella paljon.

Keikat on sitten asia erikseen, Timon ja Jensin soolobattleja on erittäin hauska katsoa. Jos seuraavalle kiertueelle saataisiin vielä Lauri mukaan "kilpailuun"?

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by SirJuzzi » Tue Feb 21, 2006 12:02 am

Strato4ever wrote:Sitten taas esimerkiksi Babylon on toisesta ääripäästä, jossa minusta mennään kuoroine kaikkineen jo vähän liiallisuuksiin; biisistä tulee jotenkin tylsän oloinen.
Babylonia ja Uncertaintyä pitävät monet jostain syystä Stratovariuksen huonoimpiin lukeutuvina biiseinä. Minulle sen(kään) syyt eivät ole koskaan avautuneet, pidän molemmista biiseistä paljon. Uncertaintyssä on omat juttunsa ja Babylon on varmaan Straton massiivisimman kuuloinen biisi. Periaatteessa kyllä ymmärrän jos powerimman metallin ystäville tökkii, mutta minusta ne ovat kaukana huonoista biiseistä. Episodella on paljon huonompiakin kappaleita.

Visionsista olen aina ollut sitä mieltä, että loistobiisi, mutta vähän kärsii siitä lopun Nostradamus-puheesta, se kun loppuisi niin mahtavasti siihen "together we will try"-lineen.

Tolkin sooloista ensimmäisenä tulevat mieleen Eternity ja Season of Change. No Turning Backin hurjapäinen yhteiskieputus Jensin kanssa on myös todella muikean kuuloinen.

Viime päivinä on tullut kuunneltua enemmän Stratoa kuin aikoihin, jännä huomata että vanhat suosikit iskee taas. :)
Play the violent strings of my symphony.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Tue Feb 21, 2006 3:59 am

SirJuzzi wrote: Babylonia ja Uncertaintyä pitävät monet jostain syystä Stratovariuksen huonoimpiin lukeutuvina biiseinä. Minulle sen(kään) syyt eivät ole koskaan avautuneet, pidän molemmista biiseistä paljon. Uncertaintyssä on omat juttunsa ja Babylon on varmaan Straton massiivisimman kuuloinen biisi. Periaatteessa kyllä ymmärrän jos powerimman metallin ystäville tökkii, mutta minusta ne ovat kaukana huonoista biiseistä. Episodella on paljon huonompiakin kappaleita.

Viime päivinä on tullut kuunneltua enemmän Stratoa kuin aikoihin, jännä huomata että vanhat suosikit iskee taas. :)
Minuakin kummastuttaa vähäsen, että mikä vika on noissa kahdessa biisissä. Vaikka Babylon ei pärjääkään Episoden muille eeppisemmille biiseille... :wink: Uncertainty on myös hyvää kuunneltavaa omasta mielestäni, mutta jotain epäaitoa siinä on. Johtunee kenties siitä, että on ensimmäinen julkaistu Kotipellon sävellys Stratoille ja TK on varmasti tehnyt biisin esikuviensa mukaisesti perusmetallisella tavalla. Parasta biisissä on muuten bassot, Jarin soitto tulee vielä tuossa biisissä todella komeasti esiin - toisin kuin monasti myöhemmin. :wink: Ja jos huonommista biiseistä puhutaan (IMHO), niin löytyyhän Episodelta kuitenkin se "täyteraita" Tomorrow sekä Will the Sun Rise?, joka ei ikinä näytä avautuvan minulle muuna kuin ärsyttävänä rallatuksena. :?

Mitä Infinityn lopun tupliin tulee, niin minusta ne kuulostavat liian päälle tungetuilta, jotka rikkovat kappaleen uskomattoman kokonaisuuden. Olisi voitu keksiä tuota järkevämpikin sovitusratkaisu...

^^Mukavaa, että vanhat suosikitkin voivat antaa vielä kuuntelijalle jotain miellyttävää. :)
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
KarMar666
Member
Posts: 272
Joined: Sat Dec 07, 2002 7:03 pm
Location: Helsinki,Finland
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by KarMar666 » Mon Mar 06, 2006 11:00 pm

Kainulainen edelleenkin bändikuvissa etusivulla

Minusta on törkeää Porraa kohtaan että Kainulainen esiintyy vielä etusivun bändikuvassa. Basisti on vaihtunut.... live with it!!!

:x
Eagle will always fly free & high

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Tue Mar 07, 2006 4:11 am

KarMar666 wrote: Minusta on törkeää Porraa kohtaan että Kainulainen esiintyy vielä etusivun bändikuvassa. Basisti on vaihtunut.... live with it!!!
Jensin pitäisi kai täten ladata tuonne bändin itsensä tahi tukijoukkojen ottamia kuvia tai fanien ottamia kuvia, joiden laatu ei ehkä ole sitä parhainta... Sillä eipä taida Stratot olla otattaneet vielä paljoa pressikuvia Porran kanssa. Ehkä ne pari hassua rantakivikuvaa, joissa Lauri poseeraa TK:n ja Kalevala-paitaisen Tolkin kanssa ovat jopa ne ainoat. :roll: :?
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
KarMar666
Member
Posts: 272
Joined: Sat Dec 07, 2002 7:03 pm
Location: Helsinki,Finland
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by KarMar666 » Tue Mar 07, 2006 4:00 pm

IceBreaker wrote:
KarMar666 wrote: Minusta on törkeää Porraa kohtaan että Kainulainen esiintyy vielä etusivun bändikuvassa. Basisti on vaihtunut.... live with it!!!
Jensin pitäisi kai täten ladata tuonne bändin itsensä tahi tukijoukkojen ottamia kuvia tai fanien ottamia kuvia, joiden laatu ei ehkä ole sitä parhainta... Sillä eipä taida Stratot olla otattaneet vielä paljoa pressikuvia Porran kanssa. Ehkä ne pari hassua rantakivikuvaa, joissa Lauri poseeraa TK:n ja Kalevala-paitaisen Tolkin kanssa ovat jopa ne ainoat. :roll: :?
Ei pitäisi olla kovin vaikeaa nykypäivän teknologian kanssa otta hyviä pressikuvia ja nopeesti päivittää sivuille.
Eagle will always fly free & high

SirJuzzi
Sr. Member
Posts: 1933
Joined: Sun Mar 03, 2002 11:38 am

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by SirJuzzi » Tue Mar 07, 2006 6:06 pm

Varsinkaan jos bändin jäsenet sijaitsevat eri valtioiden alueilla.
Play the violent strings of my symphony.

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Tue Mar 07, 2006 6:31 pm

Ja varsinkaan kun ei ole mitään syytä (uutta levyä tms.) otattaa pressikuvia. :?
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
KarMar666
Member
Posts: 272
Joined: Sat Dec 07, 2002 7:03 pm
Location: Helsinki,Finland
Contact:

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by KarMar666 » Tue Mar 07, 2006 10:22 pm

IceBreaker wrote:Ja varsinkaan kun ei ole mitään syytä (uutta levyä tms.) otattaa pressikuvia. :?
Kyllähän yhtyeen jäsenen vaihtuminen on jo iso syy ottaa uudet pressikuvat...asia olisi ihan eri jos Porra olisi pelkästään tuuraava kiertue basisti....ja olihan poijaat Suomessa keikoilla ennen kuin lähtivät kiertää muualle. Ja välipäivinä ehdittiin myös käydä jossain tv2:ssa esiintymässä.
Eagle will always fly free & high

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Wed Mar 08, 2006 12:04 am

KarMar666 wrote: ja olihan poijaat Suomessa keikoilla ennen kuin lähtivät kiertää muualle. Ja välipäivinä ehdittiin myös käydä jossain tv2:ssa esiintymässä.
Valitettavasti ollutta ja mennyttä...
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

User avatar
MetalManiac
Sr. Member
Posts: 815
Joined: Sun May 09, 2004 11:10 am
Location: Ivalo, Finland

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by MetalManiac » Wed Mar 08, 2006 8:38 pm

Stratovarius on minulle yhä niitä parhaimpia power-bändejä mitä maailma on päällään kantanut. Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, että power-metallin kuuntelu on minulla aika lailla vähentynyt. Eniten iskee vanha Strato Lassilan ja Ikosen vielä ollessa bändissä. Kun Jörg ja Jens saapuivat bändiin, kaikki vanhan tuotannon kikkailut ja omaperäisyys pikkuhiljaa katosivat jonnekin. Vaikka onhan Strato vieläkin omaperäinen bändi, mutta ne ainaiset tuplabasarit ja peruskaavaan mukaan toimivat kappalerakenteet alkavat ottamaan päähään. Ja tyypillisiä power-lyriikoitakin olen oppinut jostain syystä inhoamaan. Parhaana levynä pidän yhä Dreamspacea, eikä se siitä luultavasti enää muutu. Mielestäni Straton parhaat albumit tulevat aikaväliltä 1989-1996.

Uudesta levystä voin sanoa sen verran että oli melko positiivinen yllätys. Loppupään kappaleet tuntuvat vain jotenkin ponnettomilta ja kaikkien ylistämä United ei kovin itselleni jostain syystä iskenyt. Mutta kyllä tämä mielestäni aina kaikki tusina-Elementsit voittaa.

Jos minä jotain toivon Stratolta tulevaisuudessa, niin enemmän vanhojen aikojen "outouksia", riffipoljentoa ja ehkäpä sitä mahdotontakin, Tolkin vielä kerran mikin varressa. Ei tietenkään liidivokaaleissa, mutta esim. Duo-osiot Kotipellon kanssa voisivat piristää kummasti.

Mitähän sitä vielä.. Niin, Porrasta pressikuvia! Ehdottomasti!
"When night falls
she cloaks the world
in impenetrable darkness.
A chill rises
from the soil
and contaminates the air
suddenly...
life has new meaning."

User avatar
Heke
Member
Posts: 123
Joined: Sat Jun 14, 2003 9:14 pm
Location: Suomi Finland prkl,

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by Heke » Sat Mar 11, 2006 12:56 pm

MetalManiac wrote: Jos minä jotain toivon Stratolta tulevaisuudessa, niin enemmän vanhojen aikojen "outouksia", riffipoljentoa ja ehkäpä sitä mahdotontakin, Tolkin vielä kerran mikin varressa. Ei tietenkään liidivokaaleissa, mutta esim. Duo-osiot Kotipellon kanssa voisivat piristää kummasti.
Minusta ois helevitin hienoo jos Tolkki vetäis yksin koko biisin esim. sinkulle, vois sinkun myyntikin pikkasen nousta sellasella kikalla Kuulihan tuota Tolkin laulua parin sekunnin ajan siinä Rockumentaaryssä (vai miten se kirjoitettiikaan...) ja siinä se kuulosti aika hyvältä, vaikkei minun muistaakseni siinä ihan puhtaasti vetänytkään...
Ystäviä tulee ja menee, Vihamiehiä kertyy...

IceBreaker
Sr. Member
Posts: 4718
Joined: Thu Jan 13, 2005 11:37 pm
Location: Somewhere out from Strato-forum (=Etelä-Kymenlaakso)

Re: Mitä mieltä Stratosta -thread

Post by IceBreaker » Sat Mar 11, 2006 8:59 pm

Heke wrote: Minusta ois helevitin hienoo jos Tolkki vetäis yksin koko biisin esim. sinkulle, vois sinkun myyntikin pikkasen nousta sellasella kikalla
Tai "bonus track for digipak (or Japan) only sung by Timo Tolkki". :roll:
"I shall seize Fate by the throat; it shall certainly not bend and crush me completely"

Locked