Page 1 of 1

Stratovarius - Solitude

Posted: Fri Apr 21, 2006 9:32 pm
by topinyg12
Tuli kinaa tästä biisistä, että kaveri väittää, että Kotipelto laulaa Stratovariuksen Solitude-biisissä ja mä taas sanoin, et Tolkki laulaa sen, eli kumpi tuossa biisissä lopulta laulaa ja tämähän ollu Tolkin ekalla soololelyllä?

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Fri Apr 21, 2006 10:39 pm
by IceBreaker
topinyg12 wrote:Tuli kinaa tästä biisistä, että kaveri väittää, että Kotipelto laulaa Stratovariuksen Solitude-biisissä ja mä taas sanoin, et Tolkki laulaa sen, eli kumpi tuossa biisissä lopulta laulaa ja tämähän ollu Tolkin ekalla soololelyllä?
Joopa joo...

Asiahan menee näin, että kyseessä on (ilmeisesti) demoasteelle jäänyt Stratovarius-balladi, joka julkaistiin eräällä kokoelmalla sekä Etelä-Amerikassa & Meksikossa Tolkin CVaT-soololevyn bonusbiisinä. Vaikka biisin laulaa Kotipelto, ja aika kauniisti sen laulaakin.
Sinänsä todella typerä idea julkaista soololevyllä eri esittäjän biisi, mutta kun tuolla päin maailmaa löytyi nousevaa kiinnostusta, niin hyvähän levy-yhtiöillä on sillä tavoin ansaita hieman lisää rahaa...

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Apr 22, 2006 9:41 am
by Figaro1
Silent Crying on sen kokiksen nimi jolta ko.biisi löytyy. Ja se tosiaan jäi demoasteelle. Laulajana todellakin Kotipelto.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Apr 22, 2006 4:26 pm
by Toke
Mikäli muistan oikein, on kappale nauhoitettu Episode:n studiosessioissa mutta päätetty ennen miksausta ja masterointia jättää pois levyltä. Biisi siis ei ole "varsinaisesti" demo, vaan miksaamaton raakaversio kappaleesta.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Apr 22, 2006 4:45 pm
by Mormegil
Solitude on selkeästi yksi parhaista, ellei jopa paras balladi jonka Stratovarius on tehnyt. Kiinnostaisi tietää miksei sitä aikoinaan levytetty. :?

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Apr 22, 2006 4:47 pm
by IceBreaker
Mormegil wrote:Solitude on selkeästi yksi parhaista, ellei jopa paras balladi jonka Stratovarius on tehnyt. Kiinnostaisi tietää miksei sitä aikoinaan levytetty. :?
On kyllä totta vie todella kaunis balladi, yksi parhaista tosiaan. Muttei ehkä kuitenkaan minulle se paras... :roll:

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Apr 22, 2006 9:27 pm
by Tulikaarme
Solitude? ??? Never heard about. Voiko tuon biisin sitten löytää jostain muualta kuin kys. Tolkin levyn bonusraitana (jos nyt ymmärsin asian oikein)? Tolkin levyt kun vaikuttavat muutenkin olevan aika harvinaisia nykyään, itse kun olen nähnyt Hymn To Life:nkin vain kerran kaupan hyllyllä. :roll:

Hitto nyt jäi kismittämään, kun sanottiin että kyseessä on yksi Straton parhaimpia balladeja. :P

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Apr 22, 2006 9:30 pm
by IceBreaker
Tulikaarme wrote:Solitude? ??? Never heard about. Voiko tuon biisin sitten löytää jostain muualta kuin kys. Tolkin levyn bonusraitana (jos nyt ymmärsin asian oikein)? Tolkin levyt kun vaikuttavat muutenkin olevan aika harvinaisia nykyään, itse kun olen nähnyt Hymn To Life:nkin vain kerran kaupan hyllyllä. :roll:
Onhan se tuolla Figaron mainitsemalla kokoelmalla... Mutta epärehellisin keinoin biisin saa kyllä käsiin muutamassa minuutissa nopealla yhteydellä... :wink: Sallittakoon se siksi kun biisin saatavuus levyllä on kuitenkin niin rajallinen.

Kyllä Tolkin levyjä löytyy helpostikin. Esim. Airon Musiikissa taitaa olla jatkuvasti jompaa kumpaa levyä saatavilla, kuten myös Strato-shopissa (Hymn to Life) tai huutokauppasivuilla. :)

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sun Apr 23, 2006 11:09 pm
by *Toxic Enema
kuriositeettina mainittakoon, että tuon Silent Crying-kokoelman tarkoituksena oli ottaa kantaa Ranskan 90-luvun puolivälissä tekemiä ydinkokeita vastaan. Hyvä balladihan Solitude on mutta ei olisi oikein Episodelle sopinut.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Mon Apr 24, 2006 1:18 am
by SirJuzzi
Oma muistikuvani oli, että kappale olisi ollut nimenomaan Tolkin laulama, mutta siitä on aikaa kun kappaleen kuulin, joten älkää uskoko.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Mon Apr 24, 2006 10:36 am
by Syncope
Kyllä siinä Kotipelto laulaa! Korkeista nuoteista sen jo viimeistään kuulee!
Pitääpä etsiä se biisi jostain. Taisin viimeksi kuulla sen 90-luvun puolella. :?

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Thu May 18, 2006 6:23 am
by Moikko
Mun mielestä Kotipellon ja Tolkin ääntä ei voi sekoittaa keskenään. Kotihan se siinä laulelee niin selvästi ettei voi erehtyä.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Fri May 19, 2006 12:48 pm
by Figaro1
No ei kyllä voi.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Jun 28, 2008 10:34 pm
by rakettitulppa
Älysinpä vasta nyt että tän solituden säe on ihan sama melkeen ku RR:än angel, ainakin siinä on ihan sama se "fading like a dream away from you"

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Jun 28, 2008 10:58 pm
by a_Sniper
Siis tää solitudeha oli Tolkin ensimmäisellä soolo levyllä julkaistu bonus joka oli alunperi straton bonus kappale eteläamerikkalaisille.. Kotipelto tietty siinä laulaa.. katsokaamme taas ystäväämme wikipediaa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_ ... and_Themes

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Jul 05, 2008 1:54 am
by Tero-75
Tää Solitude löytyy nyt myös NB:n vuonna 2006 julkaisemalta Intermission Pt 2:lta. Törmäsin tuollaiseen eBayssa ja ostinkin pois kuljeksimasta :)

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Jul 05, 2008 10:22 am
by Mormegil
Olen lähes täydin varma ettei Nuclear Blast ole julkaissut mitään Intermission kakkosta koska muuten a) se olisi saatavilla muualtakin kuin eBaysta b) sitä löytyisi tietoa jostain, vähintään NB:n tai Stratovariuksen sivuilta.
Tuo on todennäköisesti jonkun itse tekemä Stratovariuksen b-puoli -kokoelma.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sat Jul 05, 2008 11:38 am
by Grinder
Nuke ei todellakaan ole julkaissut Intermission Kakkosta. Vaikka jopa biisilista löytyy netistä, kyseessä on jonkun valopään kokoaman täysin bootlegina läpimenevä julkaisu.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sun Jul 06, 2008 2:15 am
by Tero-75
Jos on bootleg niin joku on nähnyt todella paljon vaivaa. On mm. monisivuinen, painetulta vaikuttava booklet, kuvalliset levyt (2kpl) jotka eivät vaikuta miltään itsepoltetuilta jne. Kaiken kaikkiaan hyvin aidonoloinen paketti. Cataloginumeroksi tälle väitetään NB 1199-1/2. Tuolla kuvaa takakannesta: http://www.aijaa.com/v.php?i=2318761.jpg Itsekään en kyllä mistään lisäinfoa löytänyt tästä levystä. Jos joku on/liikkuu Turun suunnalla niin levyn saa kyllä nähdä.

Re: Stratovarius - Solitude

Posted: Sun Jul 06, 2008 10:08 am
by Mormegil
Maniac Dance on Sanctuarylle julkaistu kappale, joten NB:llä ei pitäisi olla oikeuksia siihen.
Ja lisäksi: Kuka 'valopää' laittaa 1. CD:n aloituskappaleiksi Solituden ja Full Moonin? :P