Page 1 of 4

Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 11:11 am
by IceBreaker
Lukekaa lisää seuraavien linkkien takaa:

http://www.timotolkki.com/Split.html
http://blog.myspace.com/index.cfm?fusea ... =373247190

Nyt ei pysty vielä kommentoimaan muuta kuin, että tiesin, että näin tässä käy... :(

Edit: Topicin otsikko muutettu.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 11:13 am
by Strato4ever
Jees, parempi näin. Ei tarvitse enää arvuutella että mitä helvettiä tapahtuu, missä mennään, tuleeko uutta kamaa jne jne. Ei muuta kuin kiitokset Stratovariukselle menneestä ~10 vuodesta jonka tämä tuttavuus kerkesi kestää, ja onnea ja menestystä jatkossa bändin jokaiselle jäsenelle :)

Nyt innolla odottelemaan kesäkuuta ja RR:n debyyttiä :)

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 11:50 am
by Sir. Decadence
Juu, parempi näin. Hyvä, ettei asioita tarvitse enää vatvoa. Vaikka en ole ollut kiinnostunut Stratosta pitkään aikaan, niin oli tämä kuitenkin se bändi joka varsinaisesti sai minut innostumaan raskaammasta musiikista, oikeastaan jopa musiikista ylipäänsä. Se on paljon se ja hyviä levyjä Visionsit, Episodet ja Dreamspacet edelleen ovat, ei siinä mitään. Sillä tavalla tämä uutinen tuntuukin jossain syvällä sisimmässä. Noh, nyt sitten vain odotellaan tuota Revolution Renaissancea, se näyttää kyllä viimeistään sen kykeneekö Tolkki enää tekemään itseäni edes jollain asteella koskettavaa musiikkia. Saana ei toden totta napannut, kuulosti omaan korvaani todella pliisulta - ja turha väittää, että olen vaan liikaa metallin perään, sillä kuuntelen musiikkia laidasta laitaan, klassisesta black metalliin ja *hyvän* popin kautta äärimmäiseen progeen. Saana ei vaan toiminut (eivätkä nykyään nuo Straton levyt Infinitestä eteenpäin oikein vakuuta millään tavalla myöskään, joitakin kipaleita lukuunottamatta), mutta eipä se tarkoita etteikö RR voisi toimia. Kovia sällejä on ainakin laulamassa.

Oli miten oli, kiitän Stratoa hienoista ja elämysrikkaista muistoista musiikin saralla. Kiitos!

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 1:10 pm
by Katja
Olihan tämä arvattavissa, kokoajan sitä uutista on vain odotettu, Ehkä on parempikin näin, ei se viimisin albumi oikein ollut sitä Stratoa mitä se aikanaan oli, Mutta edelleen jokupäivä varmasti laitan vielä soimaan episode-visions etc.. levyjä, niissä oli vielä sitä jotain :)

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 1:19 pm
by Malys
Kiitos minunkin puolestani Stratolle. Mielenkiinto uusia levyjä kohtaan katosi Elementsien aikaan eikä Stratovarius-levykään juuri sytyttänyt. Olisin kyllä halunnut kuulla tuon RR:n ihan Straton tekemänä, mutta mielenkiinnolla odotan tulevaa julkaisua, sen verran kovat laulajat.

Mutta Stratovariusta on kiittäminen siitä, että se johdatti minut metallimusiikin pariin vajaa 10 vuotta sitten ja Episode, Visions, Destiny ja Infinite ovat kuuluneet vuosikausia eniten soitettujen levyjen joukkoon, Destinyn kuulin ensimmäisenä ja se kolahti. Bändin ehdin nähdä livenä 9 kertaa, vuoden 2001 Tuska oli samalla eka festari, eka kunnon keikka ja eka Stratovariuksen keikka ikinä ja muistan vieläkin sen JUMANKAUTA!-fiiliksen, mikä oli ennen keikkaa, keikan aikana ja keikan jälkeen pitkän aikaa. Oli kaiken sen vaivan takana (lento kotipuolesta Helsinkiin, yhden päivän Tuska-lippu ja muutaman tunnin odottelu eturivin tuntumassa). Harvoin on enää sen jälkeen tullut samanlaista fiilistä.

Kiitos Stratovarius!

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 1:49 pm
by a_Sniper
Itkettäähän tuon lukeminen suunnattomasti, mutta ei voi mitää. Itestäki kokoaja tuntu et bändis oli paljo jotai vialla viimesie vuosie aikana.. jotenki tuntuu et oikea ratkaisu tämä silti oli tehdä.

Kiitän Stratoa kaikista mahtavista vuosista ja oli ilo olla tässä mukana.


Kiitos ja kumarrus

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 1:53 pm
by Tulikaarme
Kiitos Stratovarius.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 2:10 pm
by Grinder
Moneen kertaan kirjoitettua tekstiä aion kirjoittaa minäkin:

En ollut yllättynyt tästä uutisesta, oikeastaan vain siitä että sen julkaisuun meni näinkin pitkä aika, pitkän aikaa on ollut aistittavissa että ei bändiltä enää tule mitään. Ollakseni myös rehellinen, tunnustan että bändi ei ole minua enää vuosiin sykähdyttänyt. Osaksi kaiken tämän mediamylläkän takia, ja osaksi sen takia että jokainen levy tuli kulutettua täysin puhki.
Enhän minä ole tällä foorumillakaan postannut mitään ikuisiin aikoihin vaikka joskus vierailin täällä päivittäin.

Joka tapauksessa toivotan kaikille bändin jäsenille kaikkea hyvää tulevaisuutta ajatellen, ja tulen ainakin Kotipellon uraa seuraamaan jatkossakin aktiivisesti.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 3:50 pm
by JuFo
:( Ei tämä oikeastaan yllättänyt, mutta silti.. Stratovarius on ollut minulle erittäin tärkeä monessa suhteessa, ehkäpä tärkein bändi/esikuva. Ja nyt bändiä ei enää ole. Kyllähän tämä väkisin tunteita herättää, vaikka tämä ero hyvä ratkaisu luultavasti onkin.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 4:16 pm
by Jabi
Tattista vaan musiikista ja onnea uusille kuvioille.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 5:36 pm
by heretostay
Foorumia tullut lähinnä luettua, mutta nyt on pakko kirjoittaakin jotain.

Kiitokset täältäkin koko sydämestä Stratovariukselle. Visions oli ensimmäinen levy ja Black diamond kappale, joka teki suuren vaikutuksen ja tutustutti tähän mahtavaan bändiin noin 11 vuotta sitten. Tuosta syttyi liekki, joka ei koskaan sammu.

Tällä hetkellä ei tästä lopettamisesta oikein osaa sanoa mitään, koska tätä on jotenkin odottanut, mutta jossain vaiheessa varmasti tulee ikävä Stratovariusta. Onneksi kaikki levyt lötyy hyllystä ja muistot Stratovariuksesta pysyy aina.

Kiitos Stratovarius!

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 5:54 pm
by Shadow_man
Kiitos bändille täältäkin.

Ilman Millennium biisiä ja sukulaiselta lainattua Inifnite Limited Editionia tuskin tänä päivänä tulis kuunneltua metallia.

Jos jotain hyvää tästä haetaan niin ei tartte enää miettiä että tuleeko lisää levyjä ja jos tulee niin koska sekä se että monta helvetin kovaa levyä tehty joita kukaan ei vie meiltä pois.

Eikös jengillä ollut kokoelma ja uus levy työn alla? jäävätkö julkaisematta vai?

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 7:35 pm
by exe knight
Ei tässä muuten oikeastaan mitään, mutta pirhana en ikinä nähnyt bändiä livenä :x

Mutta toivottavasti joskus omilla keikoilla tuohon Tolkkiin törmää, jos vaikka joskus kaukaisessa tulevaisuudessa pääsisi RR'n lämmittelijäksi :)

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 7:59 pm
by IceBreaker
Kyllä täytyy kiittää bändiä mahtavista hetkistä ja metallimusiikkiin tutustumisesta (silloin talvella 2000 kun HHaL single ilmestyi). Kaikki kiva päättyy aina ja nyt se tapahtui Stratojen kohdalla. Kiitos!

Tulen kyllä seuraamaan suurella mielenkiinnolla bändin jäsenien nykyisiä ja tulevia projekteja, eritoten tuota RR-yhtyettä mitä on tuleman, Saanankin pääsen kuulemaan pian kokonaisuudessaan kun CD-version pitäisi ilmestyä lähipäivinä.
Tosin tällä hetkellä täytyy kyllä myöntää, että olen pahoin kyllästynyt Kotipellon soolomateriaaliin, ja tavallaan oletan, että mahdollinen tuleva materiaali siltä saralta lienee aika samantapaista kuin viimevuotinen Serenity...

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed Apr 02, 2008 9:35 pm
by topinyg12
Kiitos bändille ajasta.

Tolkkihan lupasi soittaa Revolution Renaissancen keikoilla Stratovariuksen biisejä, eli tulemme vielä kuulemaan vanhoja biisejä.

Kaverilta kuulin ekan kerran bändistä 9 vuotta sitten. Bändin lopetusuutista on saanu oikeastaan odottaa viimeiset 3-4 vuotta.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Fri Apr 04, 2008 7:33 pm
by Infnity
Kyllähän tuo surettää :?

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Fri Apr 04, 2008 9:05 pm
by Skyggeboy
Kyllähän tämä vähän apeaksi mielen vetää, kun ajattelee ettei sitä maailman parasta bändiä enää pääse kuulemaan livenä eikä uusia levyjä Stratolta saada. Noh, aikansa kutakin. Stratoa tullut kuunneltua ja fanitettua jo kauan eikä sen fanitus tuskin koskaan lopu.

Kiitos pojille mahtavista vuosista ja musiikkihan ei koskaan kuole!

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Sat Apr 05, 2008 8:05 pm
by StratoTimo
Olen liian sanaton vastaamaan tällähetkellä mitään järkevää, editoin myöhemmin, kunhan saan sanoja päähäni :roll:
Mutta kuitenkin, Kiitos helvetisti, vuodesta -95 on tullut päntiä kuunneltua aina tähän päivään asti... Mutta kohokohta oli, kun saapuivat tänne Lahteen sillon kolme vuotta sitten 8)

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Mon Apr 07, 2008 7:43 am
by classic
Muistan vieläkin kun kuulin 10 vuotta sitten radiosta Black Diamondin. Se oli silloin siinä. Mitä hienoja hetkiä koinkaan myöhemmin kun hiljalleen hankin koko yhtyeen tuotannon vähistä rahoistani ja kuuntelin sitä. Tolkin jumalaisesta kitaransoitosta innostuneena nuorena poikana hankin ensimmäisen kitarani, ja soittaminen on säilynyt tähän päivään asti rakkaimpana harrastuksenani. Straton keikkojen energiaa ja niiden jälkeistä hyvää oloa en unohda.

Lopettamispäätös aiheuttaa suuren surun, mutta Stratovarius elää aina sydämessäni ja muistoissani.
Kiitos Stratovarius.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu Apr 17, 2008 1:42 pm
by Make
Vaikka lopettaminen olikin hyvä ratkaisu ja sen ymmärtää,välillä iskee KOVA vitutus päälle...elämäni yhtye sentään...yhyy

Parasta oli se että ehdin nähdä edes viime kesän Tuskan keikan ennen loppua.Katotaan mitä RR tuo tullessaan

Kiitos

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Fri Apr 25, 2008 9:32 am
by IceBreaker
Soundin Petri Silas haastatteli Tolkkia hieman sähköpostin välityksellä. Haastattelu nyt näkyvillä: http://www.soundi.fi/node/7656

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Tue May 06, 2008 12:54 pm
by Infnity
Tuskassa vaikutti bändi olevan vanhassa vedossaa, mutta ilmeisesti eivät olleet sitä lavan takana.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Wed May 07, 2008 11:29 pm
by Grinder
http://strato.jens.org/

Hoh, hoi, jaa. Nyt siis Stratovarius jatkaa Stratovariuksena ilman Timo Tolkkia? Mitä seuraavaksi? Tolkki liittyy Kotipellon soolobändiin?

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu May 08, 2008 12:14 am
by StratoTimo
Grinder wrote:http://strato.jens.org/

Hoh, hoi, jaa. Nyt siis Stratovarius jatkaa Stratovariuksena ilman Timo Tolkkia? Mitä seuraavaksi? Tolkki liittyy Kotipellon soolobändiin?
Jaa, jokos se on virallistettu :P Kyllähän toi melkopitkälti tiedossa olikin, piti vain odotella että asia julkaistaan :)
Kyllähän toi oli aivan arvattavissakin, että näin siinä tulee käymään 8)
Ja mikäs sulla on aina kaikkea vastaan?
Mistä sä voit mitää tietää, että minkälaista on luvassa :roll:
Ja kerta Suomessa asutaan ja suomea puhutaan, niin miksei myös luettaisi suomeksi :wink:
http://www.soundi.fi/node/7745/

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu May 08, 2008 2:26 am
by IceBreaker
Grinder wrote:Hoh, hoi, jaa. Nyt siis Stratovarius jatkaa Stratovariuksena ilman Timo Tolkkia? Mitä seuraavaksi?
Pikaisesti tätä ajatellen ehkä voisi olla järkevintä aloittaa myös puhtaalta pöydältä ja muodostaa bändi uuden kitaristin kanssa uudella tyylillä ja ilmeellä, kuin olla Stratovarius nyt uudella kokoonpanolla. Keikoilla voi aina vetää vanhoja biisejä kuitenkin.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu May 08, 2008 12:16 pm
by heretostay
Parempi vaihtoehto olisi ehdottomasti ollut jatkaa uudella nimellä.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu May 08, 2008 12:29 pm
by StratoTimo
heretostay wrote:Parempi vaihtoehto olisi ehdottomasti ollut jatkaa uudella nimellä.
Veikkaan, että jatkavat sen takia Stratovariuksen nimellä, koska Stratojenhan piti/pitää tehdä 2-3 levyä vielä, joten siksi jatkavat, ettei tartte ihan miljoonia ruveta maksamaan :roll:

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu May 08, 2008 2:11 pm
by TimoTolkki
StratoTimo wrote:
heretostay wrote:Parempi vaihtoehto olisi ehdottomasti ollut jatkaa uudella nimellä.
Veikkaan, että jatkavat sen takia Stratovariuksen nimellä, koska Stratojenhan piti/pitää tehdä 2-3 levyä vielä, joten siksi jatkavat, ettei tartte ihan miljoonia ruveta maksamaan :roll:
Ei pidä paikkaansa. Sanctuary tai siis nykyään Universal sanoi sopimuksen irti kuullessaan minun hajottaneeni Straton. Eli meille neljälle (Lauri ei ole ollut koskaan levytyssopimuksessa mukana) jää maksettavaksemme lasku.
Eli laillisesti Stratovariusta ei tällä hetkellä ole, koska minä omistan oikeudet siihen. Mutta jos kaverit haluavat jatkaa sillä nimellä, niin kyllä minä siihen luvan annan. Vaikka omituiselta se tuntuu.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Thu May 08, 2008 6:12 pm
by ainuman
Mitä tähän kaikkeen nyt sitten sanoisi... Vuodesta 1995 tullut intensiivisesti kuunneltua bändiä, yli 25 nähtyä keikkaa takana. Yhdeltäkään keikalta ei ole tarvinnut lähteä pettyneenä vaan aina on ollut hyvä fiilis (jopa Strato Is Dead-Tavastian keikan jälkeen, kumma juttu...). Lepakossa 98 puolet jengistä lähti pois kun jätkät lähti toisen kerran lauteilta, mutta keikka jatkui edelleen ja TK sanaili että "viimeiset bussit taitaa kohta mennä" kun jengi jonottaa narikassa :) Muistoja muistoja...

2004 tapahtumien aikaan usko bändiin oli koetuksella, mutta TT:n sanat jossain Yle:n haastatteluohjelmassa loi uskoa jatkosta. Kun sotakirveet oli kuopattu ja uutta levyä kiertuetta saatu kehiin oli fiilis hyvä. Ja LP toi selkeästi keikoillekkin energisyyttä lisää.

Mikään ei kestä ikuisesti, mutta kyllä tämä viimeaikojen rumba on taas saanut koko paletin sekaisin. Kyllähän klassinen kokoonpano on Tolkki,Kotipelto,Johansson,Michael,Kainulainen mutta ei välttämättä ainoa joka voi jatkaa Straton tarinaa (no johan se nähtiin Porran liittyessä bändiin). Sori vaan Kiske-fanit mutta Last Night On Earth ei kuulosta juuri miltään Kisken vetämänä kun on kuullut TK:n Wackenin vedon.

Aika hajanaisia mietteitä, sori vaan. Kauan on tullut seurattua lautaa, mutta vasta nyt vanhakin saa kirjoitettua jotain.

Ikävää että yhtäkään videotallennetta ei ole virallisesti julkaistu. Vaikka TT kommentoi aikaisemmin että "joko tekniikka tai bändi mätti, en halua lähteä editoimaan", fanit haluaisivat varmaan edes jotain livematskua vuosien varrelta. Kyllähän TT editoi Raumanmeren 2004 keikan Ylellekin ja ei tuntunut missään?? Ja silloinkin kuulemma soitot meni metsään... Itse vihaan editoituja ja jälkiäänitettyjä livetallenteita, mutta sekin olisi parempi kuin mitään (ja Visions Of Europe:han nyt löytyy kaikilta :D) Joko muuten Sökö Kaukoranta on löytynyt kadonneiden Infinite-rundin nauhojen kanssa ???? Anthology-boksi olisi hienoa, Intermission oli hieno paketti samassa kategoriassa.

Loppuun ei voi todeta kuin : Strato Is Dead - Long Live Strato! Kiitos kaikille menneistä vuosista, mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoja.

Re: Viime aikojen värikkäät tapahtumakäänteet

Posted: Fri May 09, 2008 3:05 pm
by Heavy_Homer
TimoTolkki wrote:
StratoTimo wrote:
heretostay wrote:Parempi vaihtoehto olisi ehdottomasti ollut jatkaa uudella nimellä.
Veikkaan, että jatkavat sen takia Stratovariuksen nimellä, koska Stratojenhan piti/pitää tehdä 2-3 levyä vielä, joten siksi jatkavat, ettei tartte ihan miljoonia ruveta maksamaan :roll:
Ei pidä paikkaansa. Sanctuary tai siis nykyään Universal sanoi sopimuksen irti kuullessaan minun hajottaneeni Straton. Eli meille neljälle (Lauri ei ole ollut koskaan levytyssopimuksessa mukana) jää maksettavaksemme lasku.
Eli laillisesti Stratovariusta ei tällä hetkellä ole, koska minä omistan oikeudet siihen. Mutta jos kaverit haluavat jatkaa sillä nimellä, niin kyllä minä siihen luvan annan. Vaikka omituiselta se tuntuu.
Ja entäs sitte annatko niiden luvan soittaa Straton biisejäkin?